Αποτοξίνωση στους πνεύμονες

Όταν αποφασίσετε να κάνετε αποτοξίνωση, θα πρέπει να αποφεύγετε οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα, έτσι ώστε οι πνεύμονές σας να μην χρειαστεί να δουλέψουν πάρα πολύ σκληρά. Μείνετε στο σπίτι, ξεκουραστείτε και χαλαρώσετε.

Advertisement

Παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, οι καπνιστές (ενεργητικοί και παθητικοί) δεν είναι οι μόνοι που πρέπει να καθαρίσουν τους πνεύμονές τους. Το όργανο αυτό, το οποίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά στο ανθρώπινο σώμα, μπορεί να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τοξικές ουσίες, το νέφος της πόλης, τη ρύπανση του περιβάλλοντος, το είδος της εργασίας που κάνετε ή την έλλειψη σωματικής άσκησης. Γι αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε αυτή τη δίαιτα για να πετύχετε την αποτοξίνωση στους πνεύμονες ώστε να απαλλαγείτε από όλες αυτές τις τοξίνες με έναν υγιή τρόπο. Μάθετε περισσότερα στο παρακάτω άρθρο.

Γιατί θα πρέπει να κάνω αποτοξίνωση στους πνεύμονες;
Πολλοί άνθρωποι μιλούν για τον καθαρισμό του αίματος, του δέρματος, των μαλλιών ή ακόμα και των εντέρων, αλλά τι γίνεται με τους πνεύμονές σας; Αυτό το όργανο λαμβάνει μια ποικιλία τοξικών αερίων κάθε ημέρα, τοξίνες οι οποίες στη συνέχεια συσσωρεύονται στους πνεύμονες και μπορεί να προκαλέσουν διαφορετικές ασθένειες. Αυτή η ρουτίνα καθαρισμού δεν είναι μόνο για καπνιστές ή άτομα που μόλις σταματήσουν το κάπνισμα, αλλά και για όποιον θέλει να βελτιώσει την υγεία του. Εάν έχετε την τάση να υποφέρετε από βρογχικά προβλήματα ή νιώθετε σαν να μην παίρνετε αρκετό αέρα (αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης άσκησης), αν ζείτε ή εργάζεστε με κάποιον που καπνίζει πολύ ή αν αναγκάζεστε να περπατάτε σε μια πόλη γεμάτη από αυτοκίνητα και λεωφορεία για να φτάσετε στο γραφείο, αυτή η αποτοξινωτική δίαιτα είναι τέλεια για σας.

Επιπρόσθετα, ακολουθώντας αυτή τη δίαιτα, όσο το δυνατόν συχνότερα, θα πρέπει να αποφύγετε καταστάσεις από τις οποίες οι πνεύμονές σας μπορεί να μολυνθούν. Μπορεί να μην είστε σε θέση να σηκωθείτε και να πάτε μια εκδρομή στην εξοχή, αλλά μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο έξω, σε κάποιο μέρος που να περιβάλλεται από δέντρα και φύση, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, όταν έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Διατροφή για την αποτοξίνωση στους πνεύμονες

Αυτή η ρουτίνα θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα πρέπει να προσπαθήσετε να την κάνετε όταν είστε σε διακοπές, γιατί μέσα σε αυτές τις 72 ώρες, θα πρέπει να:

Αποφύγετε να πάτε σε μέρη όπου θα μπορούσατε να εκτεθείτε σε μολυσμένο αέρα (όπως εξηγήθηκε προηγουμένως).

Αποφύγετε να είστε κοντά σε ανθρώπους που καπνίζουν.

Τρώτε ελαφριά, κυρίως σαλάτες φρούτων και λαχανικών.

Αποφύγετε το κόκκινο ή λευκό κρέας.

Σταματήσετε να καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τυρί, παγωτό), επειδή μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και δυσανεξία, οδηγώντας έτσι σε αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους.

Αποφύγετε την καφεΐνη, τα αναψυκτικά, τη ραφιναρισμένη ζάχαρη και τους βιομηχανικούς χυμούς.

Πίνετε δύο λίτρα νερό την ημέρα, σούπες λαχανικών χωρίς λιπαρά και τσάι από βότανα.
Συμπεριλάβετε σε σούπες και χυμούς αντιμικροβιακά βότανα όπως το δενδρολίβανο, το θυμάρι και η ρίγανη.

Τα ανωτέρω, θα σας επιτρέψουν να απαλλαγείτε από τις τοξίνες που έχουν παγιδευτεί στο έντερό σας και μπορεί να προκαλούν δυσκοιλιότητα. Θα πρέπει να ξέρετε ότι, κατά τη διαδικασία της αποτοξίνωσης, τα πνευμόνια σας δεν θα είναι σε θέση να κάνουν πολύ σκληρή δουλειά, είτε πρόκειται για σωματική εργασία, είτε για το καθάρισμα του σπιτιού, τη μετακίνηση βαρέων αντικειμένων, τα σπορ, κ.λπ.

Έτσι, σας συνιστούμε να πραγματοποιήσετε αυτή τη διατροφή, ενώ βρίσκεστε σε διακοπές ή όταν θέλετε να απολαύσετε ένα Σαββατοκύριακο, όπου θα μείνετε στο σπίτι και θα χαλαρώσετε.

Χυμοί για να αποτοξινώσετε τους πνεύμονες

Εκτός από την εκτέλεση των προαναφερθεισών οδηγιών ως μέρος μιας δίαιτας για να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας, θα πρέπει επίσης να πίνετε τρεις διαφορετικούς χυμούς κατά τη διάρκεια της δίαιτας των τριών ημερών.

Πριν από το πρωινό, πιείτε άφθονη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την υγεία των πνευμόνων σας. Πάρτε το χυμό από δύο λεμόνια και ανακατέψτε τον καλά σε ένα φλιτζάνι νερό. Αν δεν είστε οπαδός των λεμονιών, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το γκρέιπφρουτ. Να θυμάστε, αν θέλετε να γλυκάνετε το ποτό, χρησιμοποιήστε μόνο φυσικές επιλογές, όπως στέβια ή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, αν και θα ήταν καλό να πίνετε αυτά τα ποτά χωρίς να τα γλυκάνετε.

Κατά το μεσημέρι, θα χρειαστείτε πολύ κάλιο, ένα στοιχείο που καθαρίζει τον οργανισμό, αποτρέπει τις κράμπες και ρυθμίζει την κατακράτηση υγρών στο σώμα σας με το να διανέμει τα υγρά σε όλα τα όργανά σας. Πιείτε ένα ή και δύο ποτήρια από το παρακάτω smoothie που είναι πλούσιο σε κάλιο. Πρόκειται για την τέλεια συνταγή:

Μια μπανάνα.
Μισό φλιτζάνι πολτό δαμάσκηνο.
Μισό φλιτζάνι φράουλες.
Μισό φλιτζάνι παπάγια.
Δύο φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού.
Τρεις χουρμάδες

Το μεσημέρι, εκτός από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας από σαλάτες λαχανικών, μην ξεχάσετε τα καροτενοειδή, τα οποία θα βελτιώσουν την υγεία των βλεννογόνων στον ιστό των πνευμόνων σας και θα προστατεύσουν τα κύτταρα σε αυτά τα όργανα. Τα τρόφιμα με μεγάλη ποσότητα αυτού του θρεπτικού συστατικού είναι: τα καρότα, οι ντομάτες, τα παντζάρια, τα πορτοκάλια, οι κόκκινες πιπεριές, το πεπόνι, το μάνγκο και τα ροδάκινα. Μπορείτε να κάνετε ένα χυμό ή smoothie αναμιγνύοντας 300 ml χυμό καρότου, ένα πράσινο ή κόκκινο μήλο και μια χούφτα μαϊντανό. Αυτό θα σας δώσει μεγάλες ποσότητες της βιταμίνης Α και τα απαραίτητα καροτενοειδή που αλκαλοποιούν το αίμα σας.

Πριν πάτε στο κρεβάτι (δύο ώρες πριν από το δείπνο), θα πρέπει να πιείτε δύο ποτήρια χυμό cranberry. Αυτά τα μικρά, σκούρα φρούτα έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες και είναι σε θέση να μας απαλλάξουν από τα βακτήρια στους πνεύμονες ενώ προλαμβάνουν τις λοιμώξεις.

Τέλος, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν τη ρουτίνα καθαρισμού του σώματος:

Κάντε ένα ατμόλουτρο για 20 λεπτά για να αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα μέσω της εφίδρωσης. Προσθέστε 10 σταγόνες έλαιο ευκάλυπτου στο νερό ή στην πετσέτα με την οποία θα τυλίξετε το σώμα σας όταν βγείτε από το μπάνιο.

Μην Χάσετε: Αφορά όλους τους καπνιστές: Το θαυματουργό ελιξήριο που καθαρίζει τους πνεύμονες και το φτιάχνεις μόνο με 4 υλικά!

Βγείτε έξω σε μια καταπράσινη περιοχή, όπως ένα πάρκο με δέντρα και φυτά. Αν είναι δυνατόν, αυτή η περιοχή θα πρέπει να είναι μακριά από το κέντρο της πόλης.
Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτό το άρθρο σχετικά με την αποτοξίνωση στους πνεύμονες!

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!