Φλούδες λεμονιού θεραπεία

Οι φλούδες του λεμονιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας πάνω στις φτέρνες ή να τριφτούν για χρήση ως απολεπιστικό. Και οι δύο θεραπείες πρέπει να εφαρμόζονται όλη τη νύχτα για δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Advertisement

Τείνουμε να ξεχνάμε πόσο σκληρά δουλεύουν τα πόδια μας και συχνά αμελούμε να τους προσφέρουμε τη φροντίδα και την προσοχή που αξίζουν. Όλοι θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για τη φροντίδα του δέρματός τους προκειμένου να το διατηρούν υγιές και να προλαμβάνονται οι μολύνσεις.

Πόδια απαλά και με ωραία εμφάνιση σημαίνει τήρηση σωστής υγιεινής και προσωπικής περιποίησης, ειδικά όταν θέλετε να φορέσετε ανοιχτά παπούτσια.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς να φροντίσουν σωστά τα πόδια τους ή τι να κάνουν αν παρουσιαστούν προβλήματα. Αυτό τείνει να οδηγεί σε ενοχλήσεις και σε προβλήματα όπως οι κάλοι, οι σκασμένες φτέρνες και οι μυκητιάσεις.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικές εντελώς φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση αυτών των προβλημάτων και την αποκατάσταση και αναζωογόνηση των ποδιών σας στη στιγμή. Ανάμεσα σε αυτές τις θεραπείες βρίσκουμε τις φλούδες λεμονιού, τις οποίες οι περισσότεροι άνθρωποι πετούν ενώ αυτές διαθέτουν μερικές από τις μεγαλύτερες ωφέλειες για τα πόδια σας.

Σήμερα στο ιστολόγιό μας θα εξηγήσουμε τις θετικές επιδράσεις που θα έχουν στην υγεία των ποδιών σας και θα σας δείξουμε πώς να τις χρησιμοποιείτε.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε αυτή την εντελώς φυσική θεραπεία;

Φλούδες λεμονιού για υγιή πόδια

Οι περισσότεροι άνθρωποι πετούν τις φλούδες του λεμονιού στα σκουπίδια χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τις κρυμμένες ιδιότητές τους. Οι ειδικοί λένε ότι οι φλούδες του λεμονιού περιέχουν μέχρι και δέκα φορές περισσότερη βιταμίνη C από το χυμό του, πέρα από αιθέρια έλαια και ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Πολλές από τις ωφέλιμες ιδιότητες των φλουδών του λεμονιού μπορούν να αξιοποιηθούν με την κατανάλωσή τους, καθώς θεωρείται ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν και να προλάβουν αρκετά είδη ασθενειών. Για τους σκοπούς μας θα χρησιμοποιήσουμε τις φλούδες του λεμονιού εξωτερικά για να αποκαταστήσουμε το ξηρό, κατεστραμμένο δέρμα στα πόδια.

Θα χρειαστείτε:

1 μεγάλο λεμόνι
1 ζευγάρι κάλτσες

Οδηγίες

Κόψτε το λεμόνι στη μέση έτσι ώστε τα δύο του μισά να εφαρμόζουν τέλεια πάνω στις φτέρνες σας.

Στύψτε όλο το χυμό από τις φλούδες πριν τις εφαρμόσετε στην πάσχουσα περιοχή.
Πιέστε τες πάνω στις φτέρνες σας έτσι ώστε να «κουμπώσουν».
Φορέστε ένα ζευγάρι στενές κάλτσες και πηγαίνετε για ύπνο.
Να θυμάστε ότι η συγκεκριμένη θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται όλη τη νύχτα, επειδή οι φλούδες του λεμονιού χρειάζονται αρκετές ώρες για να δράσουν.
Μην παραλείψετε να διαβάσετε το άρθρο: Γιατί έχουμε κρύα χέρια και πόδια;

Τι είδους αποτελέσματα πρέπει να περιμένετε;

Μετά από δύο ή τρεις νύχτες θα αρχίσετε να προσέχετε σημαντική αλλαγή στην υγεία των ποδιών σας. Οι κάλοι θα μαλακώσουν και οι σκασμένες φτέρνες θα αρχίσουν να θεραπεύονται.

Η πλήρης ανακούφιση από αυτά τα προβλήματα θα εξαρτηθεί από το πόσο συνεπείς είστε με τη θεραπεία.

Τριμμένες φλούδες λεμονιού και βαζελίνη για τα πόδια σας

Ο συνδυασμός των φλουδών λεμονιού και της βαζελίνης είναι ακόμα μια εναλλακτική αντιμετώπιση για να επιταχύνετε τη θεραπεία των σκληρών, σκασμένων ποδιών.

Και τα δύο συστατικά κάνουν φυσική απολέπιση στα πόδια και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και άλλες ακαθαρσίες που συνεισφέρουν στην ξηρότητα.

Η βαζελίνη είναι ένα από τα πλέον συνιστώμενα φυσικά προϊόντα για την ενυδάτωση αυτού του σημείου του σώματος, καθώς προστατεύει το δέρμα και διατηρεί την υγρασία του.

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας βαζελίνη
1 κουταλιά της σούπας τριμμένες φλούδες λεμονιού
1 πανί

Οδηγίες

Παγώστε το λεμόνι και μετά τρίψτε τη φλούδα του.
Αναμείξτε τη με μία κουταλιά της σούπας βαζελίνη για να φτιάξετε μια κρέμα.
Τρίψτε με το μείγμα τα πόδια σας και τυλίξτε τα με το πανί.
Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλυθείτε μόλις ξυπνήσετε το πρωί.

Τι είδους αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένετε;

Χρησιμοποιώντας αυτή τη θεραπεία μόλις δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα θα έχετε απαλότερα πόδια που θα είναι καλά ενυδατωμένα και προστατευμένα.
Χρησιμοποιείτε αυτή τη διαδικασία ως μέρος της ρουτίνας του πεντικιούρ σας αντί για συμβατικά απολεπιστικά.

Συμβουλές για βέλτιστα αποτελέσματα

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με τις παραπάνω θεραπείες, να θυμάστε να φοράτε άνετα παπούτσια που αναπνέουν. Η πλειοψηφία των προβλημάτων στα πόδια οφείλεται στα ακατάλληλα παπούτσια.

Αφού πλυθείτε και φορέσετε παπούτσια, απλώστε άφθονη ενυδατική κρέμα.

Μην Χάσετε: «Το θαύμα του λεμονιού που είναι καλό να γνωρίζετε…»Dr Κωνσταντίνος Μουρούτης

Για τους πραγματικά χοντρούς κάλους, μουλιάζετε τα πόδια σε ζεστό νερό και τρίβετέ τα με ελαφρόπετρα.

Τέλος να θυμάστε ότι και τα νύχια χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα. Μην τα εκθέτετε σε υγρά περιβάλλοντα και προστατέψτε τα από τους μύκητες.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!