Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο κόσμος καταστρέφεται και οι άνθρωποι χάνουν την ουσία τους. Χάνουν την ανθρωπιά τους και δεν υπάρχει σωτηρία. Κρίση και κατάρρευση μαζί. Όλο προβλήματα, ενοχικές ειδήσεις και κακόφημα νέα. Όλα μαύρα. Όλα μουντά σαν μια βροχερή μέρα. Και είναι τόσο κρίμα να ζεις σε μια χώρα που έχει χειμώνα καλοκαίρι ήλιο και να μην βλέπεις τον ήλιο στη ζωή σου. Να βλέπεις μόνο το σκοτάδι και να μην αισθάνεσαι κανένα φως να αχνοφαίνεται.

Advertisement

Και εκεί που λες τι χειρότερο μπορεί να μου συμβεί; Έρχεται η καταιγίδα. Καταστροφή μεγάλη. Συνωμοσία του σύμπαντος. Παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμα της και σε ισοπεδώνει. Έτσι απλά, σε μια ωρίτσα. Και αφήνει πίσω της σημάδια που σιγά σιγά θα επουλωθούν.

Τρέμεις από φόβο για το μέλλον. Αισθάνεσαι πως η καταιγίδα δεν θα σταματήσει ποτέ. Πως η ζωή σου θα είναι για πάντα δύσκολη. Πως θα αγωνιάς για το αύριο μέχρι να μην υπάρχει άλλο αύριο. Αισθάνεσαι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.

Αλλά η καταιγίδα έφυγε και ξημέρωσε νέα μέρα. Ο ήλιος έλαμψε ξανά. Οι άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους, άνοιξαν τα παράθυρα τους και ξανά χαμογελούν. Η καταιγίδα πέρασε.

Μήν χάσετε:

Και πάντα θα περνάει. Θα έρχεται και θα φεύγει. Γιαυτό, πρέπει να συνηθίσουν τα αυτιά μας τις αστραπές και να μην τρομάζουν σε κάθε άκουσμα τους. Γιατί θα έρχονται μα πάντα θα φεύγουν όπως και όλα τα άσχημα στη ζωή.

Με αισιοδοξία και ελπίδα να αναμένουμε την επόμενη μέρα. Να την υποδεχόμαστε με χαμόγελο και ας μοιάζει και αυτή μουντή και κρύα. Σύντομα θα μας ανταμείψει, θα αρχίσει να βγαίνει και πάλι ο ήλιος για να φωτίσει τα σκοτάδια μας.

Μετά από κάθε καταιγίδα έρχεται, άλλωστε, το ουράνιο τόξο, η ελπίδα που περιμένουμε αντικατοπτρίζεται στα χρώματα του τα οποία έρχονται για να μας απαλλάξουν από τις στεναχώριες και τα άγχη.

Τη θέλει την μουντή της πλευρά η ζωή, τα θέλει και τα άγχη της. Για να εκτιμάμε τα χρώματα του ουράνιου τόξου όταν έρχεται και το φως του ήλιου που με τίποτα άλλο δεν αντικαθίσταται. Την θέλουμε και την στεναχώρια μας, για να μας διδάξει την αξία του κάθε ευτυχισμένου δευτερολέπτου που αισθανόμαστε.

govastileto.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!