Φτιάχνοντας δικό σας σπιτικό ζελέ αλόης βέρα, διασφαλίζετε την υψηλότερη ποιότητα των υλικών που περιέχει όπως επίσης και την απουσία συντηρητικών ή βλαβερών ουσιών.

Advertisement

Το ζελέ που περιέχει στο εσωτερικό της η αλόη βέρα εκτιμάται ιδιαίτερα σε πολλούς πολιτισμούς καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και διαθέτει πολλαπλές θεραπευτικές εφαρμογές.

Έχει αποδειχτεί ότι είναι εξαιρετικό αντισηπτικό και φυσικό καθαριστικό που μπορεί να καταστρέψει αναρίθμητα είδη ασθενειών που επηρεάζουν την υγεία μας.

Διακρίνεται επίσης για την αντιφλεγμονώδη δράση του και είναι ιδανικό για ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα, δυσκοιλιότητα, έλκη και άλλα.

Περιέχει 19 απαραίτητα αμινοξέα. Αυτές οι ουσίες είναι απαραίτητες για το σχηματισμό και τη σύνθεση πρωτεϊνών που χρειάζεται το σώμα σας για τα κύτταρα και τους ιστούς.

Η τακτική κατανάλωση αυτού του ζελέ βοηθά στην υποστήριξη του μεταβολισμού και διευκολύνει την απομάκρυνση των τοξινών που βρίσκονται στο σώμα σας.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι εξαιρετικά ευέλικτο υλικό που μπορεί να συνδυαστεί στην καθημερινή σας διατροφή με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Χάρη στην πηκτή υφή του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σαν βάση για τη δημιουργία φυσικού ζελέ.

Αυτή η συνταγή για φυσικό ζελέ αλόης βέρα είναι εύκολη και θα σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα σπιτικό τονωτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

Τι είναι το φυσικό ζελέ αλόης βέρα;

Το φυσικό ζελέ αλόης βέρα είναι ένα 100% βιολογικό προϊόν, έχει ελάχιστες θερμίδες και προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Σε αντίθεση με τις μαρμελάδες και τα ζελέ που προέρχονται από φρούτα, αυτό το ζελέ δεν περιέχει καθόλου ραφιναρισμένα σάκχαρα ή άλλα ανθυγιεινά πρόσθετα.

Φτιάχνεται συνδυάζοντας το ζελέ αλόης βέρα με την πηκτίνη που είναι ένα είδος διατροφικής φυτικής ίνας που βρίσκεται στις φλούδες και τα κουκούτσια των μήλων. Χρησιμοποιείται για να αποκτά πιο πηκτή υφή.

Είναι εύκολο και μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι και είναι απολύτως απαραίτητη για να πήξει το ζελέ.

Πώς μπορείτε να φτιάξετε σπιτική πηκτίνη

Για να φτιάξετε αυτό το υλικό είναι απαραίτητο να βρείτε βιολογικά μήλα και να χρησιμοποιήσετε μια νάιλον σακούλα στράγγισης για να μπορέσει να στραγγιστεί σωστά.

Υλικά
900 γραμμάρια φλούδες και κουκούτσια μήλων
1,7 λίτρα νερό

Εκτέλεση
Τοποθετείτε τις φλούδες και τα κουκούτσια των μήλων σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το νερό και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μορφή πουρέ.
Εφόσον αποκτήσετε τον πουρέ, τον αφήνετε να σταθεί για μερικά λεπτά και τον αδειάζετε στη νάιλον σακούλα στράγγισης.
Αφήστε το στην άκρη, σε ένα μπολ και αρχίστε να φτιάχνετε το ζελέ.

Συνταγή για σπιτικό ζελέ αλόης βέρα

Άλλο ένα συστατικό που θα προστεθεί σε αυτό το ζελέ αλόης βέρα είναι το λεμόνι. Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο παρέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά αλλά δρα επίσης ως φυσικό συντηρητικό για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Αυτό το ζελέ αλόης βέρα δεν πρέπει να εκτίθεται σε υπερβολική θερμοκρασία, επειδή θα μειώσει τις διατροφικές του ιδιότητες.

Το κλειδί για να εμποδίζετε το βρασμό του είναι να προσθέσετε την πηκτίνη πριν αρχίσετε τα χρησιμοποιείτε τα υπόλοιπα υλικά.

Τι θα χρειαστείτε;

2 κούπες ζελέ αλόης βέρα (500 γραμμάρια)
1 1/2 κούπα βιολογική ζάχαρη (350 γραμμάρια)
1 1/2 κούπα νερό (350 mL)
1 κουταλιά της σούπας πηκτίνη (20 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι (20 mL)
1 γυάλινο βάζο

Εκτέλεση

Βάζετε το νερό σε μια κατσαρόλα και αρχίζετε να το ζεσταίνετε μαζί με τη ζάχαρη για να φτιάξετε ένα σιρόπι.

Ανακατεύετε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα για να βεβαιωθείτε ότι έχει διαλυθεί καλά.
Να έχετε υπόψη σας το χρόνο μαγειρέματος επειδή αν παραμείνει στη φωτιά για πολλή ώρα θα καραμελώσει.

Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει για μερικά λεπτά, έπειτα προσθέτετε το ζελέ αλόης βέρα, την πηκτίνη και το λεμόνι.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά για ολοκληρωμένο μείγμα.

Μόλις αποκτήσετε την υφή που επιθυμείτε, φυλάξτε το σε ένα γυάλινο βάζο με ένα καπάκι.
Μέθοδος κατανάλωσης
Αυτό το φυσικό ζελέ αλόης βέρα μπορείτε να το καταναλώνετε μόνο του ή μαζί με φρούτα και φυσικούς χυμούς.
Καταναλώνετε μια κουταλιά της σούπας το πρωί και άλλη μισή κουταλιά της σούπας το απόγευμα.

Καταναλώνετε μια επιπλέον κουταλιά της σούπας αν υποφέρετε από καούρα, έλκη ή λοιμώξεις.

Μην Χάσετε: Ανακατέψτε λίγο αλάτι & ελαιόλαδο & δεν θα αισθανθείτε πόνο για τα επόμενα 5 χρόνια!

Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Τώρα ξέρετε πώς να τη φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Προσπαθήστε να την ενσωματώσετε στη διατροφή σας.

Η συνήθης χρήση του φυσικού ζελέ αλόης βέρα θα βελτιώσει την πέψη σας, θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά και θα εμποδίσει την ανάπτυξη διαφόρων προβλημάτων υγείας.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!