Έρχεται κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα που γνωρίζεις κάποιον, που προκύπτει μια σχέση, ένα ειδύλλιο, κάτι ρομαντικό στον ορίζοντα.

Κάτι που δεν περίμενες και φαντάζει τόσο απίθανο , ίσως και ονειρικό. Γίνεται όμως όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται. Και ζεις κάτι όμορφο, κάτι ονειρεμένο, σου φέρεται τόσο καλά κάνοντας συγκρίσεις που ίσως ελπίζεις ότι βρήκες κάτι αναπάντεχα καλό από το πουθενά.

Advertisement

Το ξέρω, δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις γιατί τόσα άσχημα σου έχουν συμβεί, γιατί κάτι πάντα γίνεται και δεν έχει διάρκεια αυτό που ζεις. Έχεις δυσάρεστες αναμνήσεις, το μυαλό σου δε σε αφήνει να ξεχάσεις. Το ένστικτο σου καραδοκεί σαν το χάρο στο επόμενο δευτερόλεπτο στο τι μπορεί να τύχει,

Σκέφτεσαι τη κλασσική ατάκα «είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό»

Και έτσι δεν δίνεσαι, δεν ανοίγεσαι, φοβάσαι μη καταπιεστείς, φοβάσαι μη πληγωθείς, κοιτάς τα θέλω σου, τις δικές σου ικανοποιήσεις, το δικό σου πρόγραμμα, συνήθειες, δραστηριότητες, ενδιαφέροντα, φίλους κι όλα όσα έκανες και πριν γνωρίσεις εκείνον. Όχι πως αδιαφορείς για αυτόν απλά δεν τον έχεις και σε προτεραιότητα ,ίσως γιατί κάπου βαθιά μέσα σου έχεις πάψει να ελπίζεις.

Μήν χάσετε:

Δεν περιμένεις ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν περιμένεις να έχει αίσιο τέλος. Ξέρεις, νιώθεις μέσα σου ότι θα έρθει η ώρα που θα σου πει τέρμα.

Κι όμως από την άλλη πλευρά υπάρχει η καρδιά που χτυπά και ελπίζει για ακόμη μια φορά. Το μυαλό μπορεί να σκέφτεται με τη λογική αλλά η καρδιά έχει συναίσθημα. Απαιτεί, δεν ζητάει απλά αγάπη !

Έστω και λίγα ψίχουλα. Υποφέρει, στεναχωριέται, δακρύζει, έχει ανασφάλεια, πονάει αλλά συνεχίζει να «χτυπάει». Όσο κι αν τη προδώσουν, όσες φορές κι αν τη πληγώσουν, αντέχει μαχαιριές και συνεχίζει. Δίνει δεύτερες ευκαιρίες όσο κι αν δεν θέλει να πληγωθεί ξανά μα στο τέλος δεν παίρνει αυτό που της αντιστοιχεί γιατί απλούστατα δεν άξιζε να δώσει ευκαιρία.

Αλλά η κόντρα πάντα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται εσαεί γιατί ο άνθρωπος έχει το στοιχείο της αυτοσυντήρησης, Το μυαλό θα προσπαθεί να προστατεύσει τη καρδιά μα και η καρδιά θα προσπαθεί να δώσει ότι πολυτιμότερο έχει ανάγκη ο άνθρωπος που δεν είναι άλλο από την αγάπη.

Ιωάννα Σουλελέ Για Το healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!