Σαν παιδί και εγώ, μεγαλώνοντας, έμαθα κάποιες αλήθειες που θα με συντροφεύουν σε όλη μου τη ζωή. Κάθε μέρα που ζούμε είναι ένα μεγάλο μάθημα και είναι αυτό που μας εκθέτει στις χαρές και τις παγίδες της ζωής. Έτσι ξεχώρισα 10 σημαντικά πράγματα από όλα αυτά που έχω βιώσει!

Η σκληρή δουλειά ανταποδίδει

Advertisement

Ακολούθησε τα όνειρά σου και κάνε τα πραγματικότητα με σκληρή δουλειά και επιμονή. Πίστεψε με αν το θέλεις πολύ θα γίνει, αρκεί λίγη προσπάθεια παραπάνω.

Η αληθινή αγάπη κερδίζει τα πάντα

Τώρα θα σκέφτεσαι τι χαζομάρες λέει ο τύπος, αλλά άκου τι σου λέω. Η αγάπη μπορεί να είναι απίστευτα δυνατή. Αγάπα τους φίλους σου, την οικογένεια σου, τον γείτονα σου, δώσε και πάρε αγάπη. Μην κρύβεσαι, νιώσε!

Μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πάντα με έναν φίλο δίπλα σου

Μερικά εμπόδια στη ζωή είναι τόσο δύσκολα και απροσπέλαστα αλλά είναι τόσο μα τόσο εύκολο (και διασκεδαστικό μη σου πω) να τα ξεπεράσεις όταν έχεις ένα πραγματικό φίλο δίπλα σου σε αυτό το ταξίδι.

Η περιπέτεια είναι εκεί έξω

Μην φοβάσαι να βγεις έξω από τα τείχη σου. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει η ζωή σου ή πόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει όταν ανακαλύπτεις τον κόσμο. Ταξίδεψε, μάθε πράγματα και που ξέρεις, μπορεί να βρεις που πραγματικά ανήκεις!

Εμπιστεύσου το ένστικτο σου, συνήθως έχει δίκιο

Όταν όλοι λένε όχι εσύ άκου τον εαυτό σου. Να μάθεις να αφήνεσαι που και που σε αυτή τη μικρή φωνούλα στο κεφάλι σου και μπορεί να βρεις το καλό σε πολλούς τομείς.

Να είσαι ο εαυτός σου, και όλα θα γίνουν

Κάθε μέρα προσπαθούσα να είμαι λίγο καλύτερος για τον φίλο μου, τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και δεν ξέρω και εγώ για ποιον άλλο. Το μόνο όμως που χρειάζεται τελικά είναι να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου. Όταν θα βρεις το θάρρος να είσαι αληθινός με το είναι σου τότε όλα θα βρουν το δρόμο τους.

Τα ζώα είναι και αυτά μια καταπληκτική παρέα, αλλά και οικογένεια

Αν δεν έχεις κάποιο κατοικίδιο τότε κάτι δεν κάνεις καλά. Σώσε μια ζωή υιοθετώντας ένα αδέσποτο και αυτό θα σώσει την δική σου. Θα καταλάβεις τι εννοώ ή μάλλον θα το νιώσεις όταν έχεις ένα ζωάκι δίπλα σου.

Μήν χάσετε:

Αυτό που σου λείπει, μπορεί να είναι δίπλα σου

Η κοινωνία δυστυχώς έχει γίνει άκρως υλιστική και εγωμανής. Καμία φορά ψάχνουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Δεν συνειδητοποιούμε ότι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι δίπλα μας. Είναι ο ποιοτικός φίλος, η οικογένεια και τόσα άλλα όμορφα πράγματα ακριβώς μπροστά σου.

Το θάρρος έρχεται πάντα από μέσα σου

Κανείς δεν μπορεί να σου δώσει θάρρος πέρα από σένα. Ψάξε βαθιά μέσα σου και θα καταλάβεις.

Η οικογένεια σου πάντα θα προσέχει τα νώτα σου

Μαλώνετε, σκοτώνεστε, μπορεί να τα σπάσετε τόσο πολύ που να μην μιλάτε για χρόνια αλλά ένα πράγμα να θυμάσαι πολύ καλά, η οικογένεια σου θα είναι πάντα εκεί όσο και αν το αρνείται το μυαλό η καρδιά και το αίμα μιλάει.

Κλείνοντας, δεν ξέρω πως, θυμήθηκα το ποίημα του Καβάφη «Όσο μπορείς»:

Νομίζω ότι ταιριάζει.

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον

όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,

μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,

γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την

στων σχέσεων και των συναναστροφών

την καθημερινήν ανοησία,

ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

tilestwra.comawakengr.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!