Ίσως όλα για κάποιο λόγο γίνονται, ίσως κάποιο σκοπό έχει για το καθένα μας σε αυτή τη πρόσκαιρη και εφήμερη ζωή μας ο Θεός.

Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός αλλά σκέφτομαι μακάρι να ήμουν στο μυαλό Του για να καταλάβω κι εγώ με τη ταπεινή μου ύπαρξη.

Advertisement

Δεν ξέρω γιατί ,αλλά οι σχέσεις είναι δύσκολες. Είναι, ίσως γιατί οι άνθρωποι είναι πολύπλοκοι, οι ανάγκες τους αλλάζουν, εξελίσσονται προς το χειρότερο δηλαδή, προς το συμφέρον και το εγωιστικό κομμάτι τους, το είναι τους. Δεν έχουν μάθει να φέρονται, δεν έχουν μάθει να συμβιβάζονται, δεν έχουν μάθει να προσπαθούν. Δεν έχουν μάθει να παλεύουν, δεν έχουν μάθει να ελπίζουν!! Τα θέλουν όλα ή τίποτα, όλα εδώ και τώρα.

Είναι δύσκολες οι σχέσεις, απαιτούν πράγματα που οι άνθρωποι δεν είναι εύκολο να κατορθώσουν. Νομίζουν ότι με μια απλή έλξη μπορούν έτσι απλά να είναι και να πορεύονται με έναν ονόματι σύντροφο. Με μια απλή επιθυμία να συμβαδίζουν με έναν άνθρωπο ότι όλα θα είναι μια χαρά. Δεν είναι έτσι όμως.

Μήν χάσετε:

Αλήθεια τι είναι σύντροφος και τι συντροφικότητα;

Ο άλλος μπορεί να καταλάβει με τι άνθρωπο έχει να κάνει; Μπορείς να τον αποδεχθεί έτσι όπως είναι; Μπορεί να καταλάβει ότι έχει διαφορετικές πεποιθήσεις, χούγια, συνήθειες, ελαττώματα ; Κανείς δεν είναι τέλειος.

Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να αφήνεις τον εγωισμό σου στην άκρη, να αποδέχεσαι και να αγαπάς τον άλλον έτσι όπως είναι, να συμπορεύεσαι χωρίς να περιμένεις τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από αυτόν.

Μην απαιτείς με το ζόρι να σου δώσει πράγματα που δεν έχει ή δεν του βγαίνει να σου δώσει ή κάτι άλλο παραπάνω από αυτό που έχει ήδη δείξει ,δεν μπορείς να πιέσεις. Κάποια πράγματα γίνονται στην ώρα τους, κάποια πράγματα αργούν να γίνουν ενώ άλλα δεν έρχονται ποτέ όσο κι αν το θέλεις και επιμένεις.

Μην Χάσετε: Να βρεις κάποιον που όταν τον νευριάζεις αντί να φεύγει σε αρπάζει και σε φιλάει!

Η αγάπη αργεί πάντα αλλά κάποιες φορές αργεί και μια ζωή…. ίσως είναι γραφτό, όλα για κάποιο λόγο γίνονται, ίσως δεν το αξίζεις, ίσως δεν πρόσπάθησες αρκετά, ίσως δεν το πίστεψες ότι θα συμβεί..

Ιωάννα Σουλελέ – healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!