Μερικές φορές αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να σημαίνουν πολύ περισσότερα από κάθε μεγαλεπίβολη πράξη που δεν προέρχεται από την καρδιά. Αυτές είναι οι μικρές κινήσεις που ανυψώνουν την ύπαρξή σας.

Advertisement

Οι μικρές, καθημερινές κινήσεις είναι εκείνες που δημιουργούν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς.

Οι ενέργειες αυτές, από τη μια χειρονομία στην επόμενη, επιτρέπουν στην καρδιά σας να δημιουργήσει τις ισχυρότερες φιλίες ή ρομαντικές σχέσεις.

Για να κατανοήσουμε το μεγαλείο ενός ανθρώπου, δεν αρκεί να κοιτάζουμε μονάχα την όψη του. Μερικές φορές ακόμα και οι λέξεις δεν καταφέρνουν να αποκαλύψουν τι βρίσκεται πίσω από τη στάση ή τα λόγια του.

Η πραγματική ουσία ενός ατόμου βρίσκεται σε εκείνα τα σχεδόν ανεπαίσθητα πράγματα που καλλιεργούνται κάθε μέρα. Αναμφίβολα και εσείς οι ίδιοι είστε καλοί παρατηρητές αυτών των ιδιοτήτων.

Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, για να δημιουργήσετε μακροχρόνιους και υγιείς δεσμούς, είναι σημαντικό να ασχολείστε με αυτές τις μικρές λεπτομέρειες. Προς τα εκεί αναπτύσσονται οι πραγματικές ρίζες ενός ατόμου.

Γι’αυτό προτείνουμε να συλλογιστείτε μαζί μας πάνω σε αυτό το θέμα, που διατρέχει τόσες πολλές από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Είμαστε σίγουροι ότι θα το βρείτε χρήσιμο.

Οι μικρές λεπτομέρειες, η γλώσσα της καρδιάς
Από την παιδική μας ηλικία μαθαίνουμε κοινωνικές νόρμες. Αυτές βασίζονται στο σεβασμό, στην ευγένεια και σε αυτό το είδος συμπεριφοράς με την οποία οικοδομούμε (ή προσπαθούμε τουλάχιστον να οικοδομήσουμε) τον ιστό του σεβασμού που συνδέει τις ζωές όλων μας.

Πέρα όμως από τους κανόνες της ευγένειας, πέρα από το όριο του να λέμε «παρακαλώ», «ευχαριστώ» ή «καλημέρα», αυτή η προσωπική επίγνωση αποτελεί τη βάση της αυθεντικής προσωπικότητας.

Ένα άτομο μπορεί εύκολα να είναι πρόθυμο να βοηθήσει τους άλλους και να είναι ευγενικό. Όμως πίσω από αυτό το προσωπείο θα μπορούσε να υπάρχει ένα κρυμμένο συμφέρον.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άνθρωποι που δεν αφιερώνουν δεύτερη σκέψη σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες. Με αυτόν τον τρόπο δεν ξέρουμε αν κάποιος είναι καλός ή κακός άνθρωπος. Απλώς αυτοί οι άνθρωποι δίνουν αξία σε άλλα είδη συμπεριφορών.

Ας μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα.

Μεγαλεπήβολες πράξεις και μικρές λεπτομέρειες

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αγάπη εκφράζεται μέσω μεγαλεπήβολων πράξεων, με την πιο καθαρή έννοια του «όλα ή τίποτα».

Ωστόσο οι πιο ικανοποιητικές και ευτυχισμένες σχέσεις δημιουργούνται όταν οι άνθρωποι ανανεώνουν τους δεσμούς τους κάθε μέρα.

Δεν τσιγκουνεύονται τα δώρα ούτε αποφεύγουν τις ηρωικές πράξεις. Όμως, εκείνο που πραγματικά έχουν ανάγκη είναι αυτή η αμοιβαιότητα -όπου η αγάπη και εκφράζεται και λαμβάνεται.

Φράσεις όπως «πώς ήταν η μέρα σου;» και «με κάνεις πολύ ευτυχισμένο» είναι μικρές λεπτομέρειες για τις οποίες εσείς ή ο σύντροφός σας μπορείτε πάντα να είστε ευγνώμονες -πράγματα που σας εμπλουτίζουν περισσότερο από ό,τι το πιο ακριβό δώρο.

Μήν χάσετε:

Οι αξίες σας κρύβονται στις μικρές χειρονομίες

Μερικές φορές μπορεί να βρεθείτε με ανθρώπους γύρω σας οι οποίοι σας κοιτάζουν αλλά δεν σας βλέπουν πραγματικά. Μπορεί να είναι φίλοι ή συγγενείς που σας ακούνε αλλά δεν καταλαβαίνουν πραγματικά όσα λέτε.

Όμως, ξαφνικά, έρχεται κάποιος που μπορεί να σας διαβάσει σαν ανοιχτό βιβλίο και ο οποίος, μέσα από μικρές λεπτομέρειες, σας δείχνει το ειλικρινές του ενδιαφέρον.

Αυτές οι καθημερινές χειρονομίες είναι αυτές που σας φανερώνουν τη φυσική καλοσύνη ενός ατόμου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι έχουμε μια εσωτερική πυξίδα που αποκαλύπτει πότε κάποιος είναι ειλικρινής ή όχι.

Το άτομο που δίνει αξία σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες αναγνωρίζει την προσπάθεια, την πρόθεση και το συναίσθημα πίσω από αυτές.
«Αν ρωτάω τι κάνεις, είναι επειδή ενδιαφέρομαι πραγματικά. Θέλω να είμαι στο πλάι σου επειδή πραγματικά αισθάνομαι την ανάγκη και θέλω να ξέρω ότι είσαι ασφαλής».

Είναι αυτά τα μικρά πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι που μας αγαπούν μας κάνουν ευγνώμονες για κάθε μέρα.

Η ευτυχία είναι στις πιο μικρές λεπτομέρειες

Η ευτυχία είναι πάνω απ’όλα η απουσία φόβου. Είναι μια κατάσταση ειρήνης και ισορροπίας τόσο σε διανοητικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, όταν γίνεστε πιο δεκτικοί σε όλα όσα σας περιβάλλουν.

Ένα χαμόγελο, ένα γέλιο, μια ειλικρινής ματιά, ένα άγγιγμα, μια αναπάντεχη έκπληξη…

Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες σας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσετε την ευτυχία που είναι ικανή να σας θεραπεύει, να σας κάνει να ξεχνάτε κάθε θλίψη ή απογοήτευση.

Αν έχετε εμμονή με την πραγματοποίηση μεγάλων επιτευγμάτων και θέτετε αδύνατους στόχους στον ορίζοντά σας, είναι πιθανό να απογοητευτείτε και να αποτύχετε.
Για να είστε ευτυχισμένοι δεν χρειάζεται να ανεβείτε στην υψηλότερη κορυφή. Μερικές φορές μπορείτε απλώς να μείνετε σε μια ήσυχη κοιλάδα και να θαυμάσετε τον ουρανό.

Εκεί θα ανακαλύψετε τον πραγματικό οδηγό προς την ευτυχία, σχεδιασμένο με μικρές λεπτομέρειες, σαν διακριτικά αλλά χρυσά ίχνη τα οποία ακολουθείτε για να φτάσετε στην πλήρη αυτοεκπλήρωση.

Ας γίνουμε έτσι. Ας γίνουμε αρχιτέκτονες αυτής της συνύπαρξης που χαρακτηρίζεται από σεβασμό και μπορεί να δίνει αξία στις πιο μικρές πράξεις. Ας ενεργούμε με ταπεινότητα και σεβασμό, δίνοντας αξία στον εαυτό μας και στους γύρω μας στον ίδιο βαθμό.

Καταλάβετε ότι το να λέτε «σ’αγαπώ» ξανά και ξανά δεν κάνει την αγάπη σας πιο ειλικρινή.

Μερικές φορές είναι πολύ καλύτερο να δείχνετε την αγάπη σας με αυθεντικότητα παρά να ικανοποιείστε με κενά λόγια.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!