Σε περίπτωση που, ενίοτε, έχετε αμφιβολίες, μερικές ενδείξεις για το επίπεδο νοημοσύνής σας

Πώς ξέρουμε ότι είμαστε έξυπνοι σε περίπτωση που οι άλλοι –για τους λόγους τους- δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το επιβεβαιώσουν;

Advertisement

Πώς ξέρουμε ότι είμαστε έξυπνοι σε περίπτωση που οι άλλοι –για τους λόγους τους- δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το επιβεβαιώσουν;

Η απάντηση θα μπορούσε να κρύβεται στην καθημερινότητά μας και στον τρόπο που διαχειριζόμαστε από τα πιο απλά έως τα πιο περίπλοκα θέματα, όμως και πάλι σα να μην αρκεί.

Αν εξακολουθούμε να έχουμε απορίες για το ύψος του I.Q μας, αλλά δεν εμπιστεύομαστε και τις σχετικές μετρήσεις και τους διαγωνισμούς νοημοσύνης, θα υπάρχει πάντα η επιστήμη να ικανοποιεί τις απορίες μας. Και να επιμένει ότι υπάρχουν σημάδια που λειτουργούν σαν πιστοποιητικό ευφυΐας. Και να μερικά από αυτά:

Μήν χάσετε:

1. Προέρχεστε από οικογένεια έξυπνων ανθρώπων Οι επιστήμονες συνέκριναν τους εγκεφάλους ανθρώπων που έχουν συγγένεια και ειδικά τους εγκεφάλους διδύμων, προτού διαπιστώσουν ότι η δομή των εγκεφάλων τους ήταν πανομοιότυπη και ειδικώς οι τομείς που συνδέονται με τη γνωστική ικανότητα του ανθρώπου και την εκμάθηση γλωσσών. Είναι, λοιπόν, και γονιδιακό το θέμα.

Και να είστε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, υπάρχει η πιθανότητα να έχετε το πλεονέκτημα σε θέματα αντίληψης. Προσφάτως, η έρευνα αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο από τρία αδέλφια συνήθως έχει 3 βαθμούς νοημοσύνης περισσότερους από τα άλλα δύο. Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι κυρίως ψυχολογικοί και λόγω των σχέσεων που αναπτύσσονται ανάμεσα στο πρωτότοκο παιδί και τους γονείς του.

2. Δεν σας παίρνει εύκολα ύπνος Αν το βράδυ σχεδόν βασανίζεστε για να αποκοιμηθείτε, δείτε και τη θετική πλευρά στη δυσκολία σας να αποκτήσετε σταθερό μοτίβο ύπνου. Όσο πιο υψηλό το IQ τόσο πιο δύσκολο για έναν άνθρωπο να είναι αυτό που λέμε «πρωινός τύπος» PlayPlay Seek00:00 Current time02:00 Toggle Mute Volume Toggle Fullscreen

3. Έχετε «μουσικό αυτί» …και τα καταφέρνετε σπουδαία σε κάποιο μουσικό όργανο. Έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες ότι οι εγκέφαλοι των μουσικών έχουν διαφορετική δομή από εκείνων που δεν κατέχουν κάποιο μουσικό όργανο, ενώ συγκεκριμένοι τομείς του εγκεφάλου εμφανίζονται πιο διευρυμένοι. Άλλωστε, το να γνωρίζει κανείς από μουσικές νότες και από μουσική γενικώς έχει συνδεθεί με τη δυνατή μνήμη και τις πνευματώδεις –αν και κάποτε εκκεντρικές- συμπεριφορές.

4. (και ένα καθόλου καλό σημάδι) Παίρνετε ψυχοτρόπες ουσίες Παραδόξως σε μία έρευνα που έγινε πριν από μερικά χρόνια στη Βρετανία αποδείχθηκε ότι ροπή προς τα ψυχοτρόπα φάρμακα είχαν κυρίως τα έξυπνα παιδιά, αυτά με υψηλές επιδόσεις, με ιδιαίτερα ταλέντα και ικανότητες, κ.λπ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν πάντα έξυπνες επιλογές.

lifo.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!