Σε βλέπω, απέναντί μου κάθεσαι και πίνεις. Πίνεις πολύ, ποιος νταλκάς, ποιο μαράζι τρώει το μέσα σου άραγε; Σα σαράκι σου κατατρώγει την ψυχή, στο ποτό αναζητάς τη λύτρωση με μανία.

Δεν ξέρω ποιος σε έχει πληγώσει, αλλά βλέπω από το μέσα σου που σπαράζει πόσο πολύ σε πλήγωσε.

Advertisement

Δεν ξέρω τι σου συμβαίνει, υποθέτω με το μυαλό μου. Πόσο θα είχες πιστέψει, πόσο θα είχες αγαπήσει άραγε! Θα είχες ακουμπήσει την ψυχή σου τόσο ελεύθερα , τόσο προσεκτικά. Και τώρα μαζεύεις τα κομμάτια σου, προσπαθείς να βάλεις τις σκέψεις σου σε μία τάξη και όλα γύρω σου έχουν καταρρεύσει.

Άκουσέ με. Κάποτε εμπιστεύτηκα και εγώ. Και με πλήγωσαν. Πολύ. Και έκλαιγα σαν μικρό και απροστάτευτο κουτάβι και οι ώρες εκείνες έγιναν μέρες, μήνες, χρόνια. Και τώρα , πραγματικά, σου λέει ότι δεν αξίζει να χαλιέσαι. Για κανένα. Δεν αξίζει να δίνεις τόση μεγάλη δύναμη σε κάποιον ώστε να μπορεί να σε κάνει να κλάψεις, δεν αξίζει κανένας τα δάκρυά σου.

Μήν χάσετε:

Τι είναι ο άλλος μπροστά σε σένα και του δίνεις τόση αξία; Γιατί μαραζώνεις για μικρά ανθρωπάρια που βρώμισαν για λίγο την ψυχή και τη ζωή σου; Δεν αξίζει, δεν το βλέπεις;

Δεν αξίζει για κανένα να υποφέρεις και να νοιώθεις κάτι κατώτερο. Ξέρεις, εκείνοι που αγαπήσαμε πολύ μας πλήγωσαν. Γιατί πάτησαν επάνω στην αγάπη, το αδύνατο σημείο μας. Και εκείνοι ήταν και εκείνοι που έχασαν , τη στιγμή που μας φερόντουσαν έτσι.

Δεν αξίζει να λιώνεις σαν κερί για , να αρρωσταίνεις από το μαράζι για εκείνους που δε σεβάστηκαν, για εκείνους που πέρασαν και λέρωσαν. Κανένας δεν είναι τόσο σημαντικός, μην τους δίνεις αξία μεγαλύτερη από εκείνη που έχουν.

Σταμάτα να πίνεις και άκουσέ με. Με το πέρας του χρόνου θα το δεις ότι δεν άξιζε να λιώνεις, ούτε να μισείς τον εαυτό σου. Δεν αξίζει να στεναχωριέσαι…. Για κανένα.

Μαρία Σκαμπαρδώνη Για Το healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!