Έρωτας

Έρωτας. Ουσιαστικό. Γένος αρσενικό. Ορισμός: ο έρωτας είναι η ζωηρή έλξη μεταξύ δύο προσώπων, θεωρείται το ισχυρότερο συναίσθημα. Ορισμός δικός μου: ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Και ποιος έχει καταφέρει να προσδιορίσει τον ακριβή ορισμό του έρωτα; Λένε πως ο έρωτας με έρωτα περνάει.

Advertisement

Αν ρωτήσεις εμένα θα σου πω πως δεν πιστεύω πως περνάει με έναν καινούργιο. Θα σου πω πως η δύναμη για να ξεπεράσεις ένα παλιό έρωτα δε βρίσκεται στο πρόσωπο ενός καινούργιου, αλλά στον ίδιο σου τον εαυτό. Κι αφού περάσει ο χρόνος, οι πληγές κλείσουν και το παρελθόν θα είναι μια ανάμνηση, τότε θα βρεις τη δύναμη να ερωτευτείς ξανά.

Ξέρω, μετά από έναν χαμένο έρωτα, μετά από έναν μεγάλο χωρισμό, κλείνεσαι στον εαυτό σου, φοβάσαι να εκτεθείς, φοβάσαι να ερωτευθείς.

Κι ίσως η ιδέα να ερωτευθείς έναν καινούργιο άνθρωπο σου φαίνεται αδιανόητη, η ιδέα να αντικαταστήσεις αυτόν τον έρωτα με ένα καινούργιο δε θέλεις να περνάει καν απ’ το μυαλό σου και κλείνεις τα αφτιά σου στα καμπανάκια των φίλων σου που φωνάζουν « ξεκόλλα και προχώρα».

Όμως τι μπορούν να ακούσουν τα αφτιά όταν η καρδιά έχει παρωπίδες; Όταν είναι πληγωμένη κι απογοητευμένη;

Πάλεψες, ηττήθηκες, έπεσες, σηκώθηκες ξανά, πάλεψες ξανά, απογοητεύτηκες, πληγώθηκες, έκλεισες τα μάτια σου όταν η αλήθεια ήταν ακριβώς μπροστά σου, έκλαψες όμως όταν αυτή ήρθε και σου χτύπησε επιδεικτικά την πόρτα, κι όταν ο έρωτας μάζεψε τα μπογαλάκια του κι έφυγε εσύ έμεινες να τον κοιτάς και να τον περιμένεις να γυρίσει.

Κι ο χρόνος πέρασε κι εσύ τον φοβήθηκες, φοβήθηκες πως όταν θα γύριζε φέροντας καινούργιο όνομα εσύ θα πληγωνόσουν ξανά.

Παρ’όλα αυτά, άσε με να σου πω ένα μυστικό, η απογοήτευση κι ο πόνος είναι μέρος της χαράς που σου δίνει αυτός.

Κι η ζωή προχωράει και θα έρθουν καινούργιοι άνθρωποι στη ζωή σου κι όταν είσαι έτοιμος, τότε στο υπόσχομαι πως θα ερωτευθείς ξανά. Όταν θα είσαι έτοιμος , η καρδιά σου θα ανοίξει ξανά για νέα άτομα.

Θα ερωτευτείς ξανά και θα είναι το ίδιο μαγικά όπως την πρώτη φορά. Θα ‘ρθεί ξανά αυτός ο έρωτας που θα σε συνεπάρει και θα γεμίσει πεταλούδες το στομάχι σου, που θα σε κρατάει ξάγρυπνο τα βράδια και θα σε μαγεύει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ.

Θα έρθει αυτός ο άνθρωπος που θα σε κάνει να ξεχάσεις πως κάποτε υπήρξες πληγωμένος, που τα μάτια του θα στοιχειώνουν τις σκέψεις σου και το χαμόγελό του θα γεμίζει με χαρά την καρδιά σου.

Κι όταν έρθει αυτός ο έρωτας να τον υποδεχθείς με θέρμη, να μην τον φοβηθείς, να τον αρπάξεις και να τον κάνεις δικό σου. Φόρεσε το ομορφότερο χαμόγελό σου κι άνοιξε του την καρδιά σου για να μπει μέσα, δώσε του την ευκαιρία να την κατακτήσει.

Μην Χάσετε: Αγαπάμε τους άντρες που μας εμπνέουν ασφάλεια & μας ηρεμούν..

Να μην τον συγκρίνεις, κανένας έρωτας δεν είναι σαν κάποιον άλλο, μπορεί να έχουν ομοιότητες, όμως δεν είναι ίδιοι. Κάποιοι είναι έντονοι ντυμένοι στα κόκκινα ενώ κάποιοι πιο απαλοί κι αγνοί ντυμένοι με χρώμα ροζ, ποτέ όμως στην ίδια απόχρωση.

Κι αν ο έρωτας που έφυγε ήταν τελικά ο έρωτας της ζωής σου, στο τέλος αυτός θα βρει τον δρόμο του πίσω σε σένα

Συντάκτης: Δέσποινα Τάμπου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη – pillowfights.gr

Επιμέλεια τίτλου και φώτο: healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!