Κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και τον φτύνεις.

Τον κατακρίνεις για τη μαύρη σου την τύχη, για το μαλακομαγνήτη στους άντρες, για τα χίλια κακά της μοίρας σου.

Advertisement

Ρίχνεις όλο το φταίξιμο πάνω σου, για το οτιδήποτε, και μιζεριάζεις.

Μαύρη τη λες τη ζωή σου και τις ώρες της βαθύτερης απελπισίας σου λες πως εσύ πάντα θα είσαι έτσι. Θα βλέπεις τους άλλους να φτιάχνουν τη ζωή τους κι εσύ θα απομένεις κούτσουρο μονάχο…Θα είσαι η καλή φίλη, η καλή συγγενής μα ποτέ η καλή σύντροφος ή η καλή μάνα. Και σε πονάει αυτή η προοπτική. Σαν ένα σιδερένιο χέρι να σου σφίγγει το λαιμό και να μη σε αφήνει να ανασάνεις.

Όλα τα σκέφτεσαι, μα αφήνεις έξω το πιο σημαντικό.

Πριν αναθεματίσεις τη μοίρα σου, φρόντισε να ρίξεις κανένα γερό βρίσιμο στον εαυτό σου. Γιατί το κεφάλι σου τα φταίει τα περισσότερα από όσα σε βρίσκουν.

Δίνεσαι κορίτσι μου και δεν αξίζει. Δένεσαι και δίνεσαι χωρίς να πρέπει. Σε λάθος άτομα, σε λάθος καταστάσεις. Επενδύεις σε καμμένα χαρτιά και η χρεωκοπία είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Μήν χάσετε:

Δε σου φταίνε λοιπόν οι άλλοι. Σου φταις εσύ.

Εσύ που βάφτισες έρωτες τις ανασφάλειές σου. Εσύ που ονομάτισες ζωή τη δειλία σου. Εσύ που είπες πως χωρίς αυτόν δεν μπορείς να ζήσεις, τη στιγμή που με αυτόν δε ζεις.

Δε σε λυπάσαι καθόλου πια; Δεν αντέχεται αυτό το δικό σου. Δεν παλεύεται…
Ρίξε δυο φάσκελα στα μούτρα σου, βρες στην ανάγκη και μια κοφτερή γωνία και κοπάνησε λίγο το κεφάλι σου μπας κι έρθει στα ίσια του.
Δεν έχω άλλο τρόπο να στο πω.

Πάρε τη ζωή σου αλλιώς. Πάψε να νομίζεις τον κάθε μαλάκα πρίγκιπα κι άνοιξε τα μάτια σου. Πλούτισε τη ζωή σου στιγμές, γνώρισε καινούργιους ανθρώπους, άνοιξε τους ορίζοντές σου.

Φτιάξε τον εαυτό σου όπως τον θέλεις. Ό,τι δεν πάρεις μοναχή κανείς δε θα έρθει να στο δώσει, πότε θα το καταλάβεις επιτέλους;

Μόνη σου να το καταλάβεις, γιατί ό,τι κι αν λένε οι άλλοι, αν δεν κουνηθεί το δικό σου μυαλουδάκι, τίποτα δε θα αλλάξει.

Άλλαξε. Γίνε αυτό που θέλεις. Και κυρίως ξεκόλλα από τελειωμένες καταστάσεις ή από καταστάσεις που δεν πρόκειται να ξεκινήσουν ποτέ. Άτιμο πράγμα το μυαλό, πάει και κολλάει χωρίς να ρωτάει.
Αλλά μπορείς να παλέψεις. Για σένα και κανέναν άλλο. Πάλεψε για την πάρτη σου και φτιάξε τη ζωή σου όπως τη θέλεις.

Μακριά από μαλάκες, μακριά από ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκτιμήσουν αυτό που έχεις να τους δώσεις.

Μήν χάσετε:

 

Μην τη σκορπάς την αγάπη σου σε ανθρώπους που δεν την αξίζουν.
Μην τη σκορπάς τη ζωή σου σε ανθρώπους που δε σου αξίζουν.
Πάλεψε. Μείνε όρθια, πίστεψε σε σένα και θα τη βρεις την άκρη.
Είσαι η πρωταγωνίστρια της ζωής σου, μη συμβιβάζεσαι με κανένα κομπαρσιλίκι…

Στευη Τσούτση – diaforetiko.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!