Ζώδια

ΤΟΞΟΤΗΣ

Advertisement

23 Νοεμβρίου – 22 Δεκεμβρίου
Ιδιότητα: Μεταβλητό
Στοιχείο: Φωτιά
Αρχή: Ενεργό
Κυρίαρχος πλανήτης: Δίας.

Αντιπροσωπεύει την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό, την ειλικρίνεια, την τόλμη, την εξυπνάδα.
Οι κλασικοί τοξότες είναι καλοσυνάτοι μα αγαθοί, διαθέτουν άφθονο ενθουσιασμό και ενέργεια. Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο αυτό υπερβάλλουν κατά πολύ, παρουσιάζουν μία αστάθεια στις αποφάσεις τους και μια τρομερή αγάπη προς την ανεξαρτησία. Βρίσκουν πολύ ενδιαφέροντα τα ταξίδια, τον αθλητισμό και το κυνήγι. Απρόσεκτοι και ακραίοι χωρίς χιούμορ οι τοξότες δεν αρέσκονται σε μια καθιστική εργασία, έχουν πολλά ενδιαφέροντα αλλά ενθουσιάζονται λίγο με το καθένα. Επιπροσθέτως διαθέτουν αναπτυγμένες διαισθητικές ικανότητες. Οι κυριότερες ασθένειες στις οποίες είναι προσφιλείς οι τοξότες είναι αυτές που έχουν σχέση με το αναπνευστικό σύστημα. Επίσης παρουσιάζουν και μια τάση προς τα ατυχήματα και στις ψυχολογικές διαταραχές.
Αγαπά την ελευθερία, και είναι αξιόπιστος.

Στον Τοξότη αντιστοιχεί ο μύθος τον Κενταύρου Χείρωνα (μισός άνθρωπος –μισός άλογο).
Οι Τοξότες είναι τυχοδιωκτικοί τύποι, με την ευρεία έννοια της λέξης αυτής, θα τους συναντήσουμε σε όποιο χώρο μπορεί να έχει σχέση με τυχερά παιχνίδια, παράλληλα όμως, είναι άνθρωποι που είναι πάντα έτοιμοι να ρισκάρουν για την καριέρα τους, τον ερωτά τους, αλλά, κυρίως, για να δώσουν πλήρη διέξοδο στην περιπετειώδη και εξερευνητική φύση τους. Ο Δίας. που συμβολίζει τον «από μηχανής» θεό, κυριαρχεί στο ζώδιο αυτό: πολλοί άλλοι θα ζήλευαν την τύχη των Τοξοτών, λόγω της πλανητικής αυτής επιρροής.

Το χαρακτηριστικό της ζωής ενός Τοξότη είναι η καλή έκβαση που συνήθως έχουν τα πράγματα για όσους ανήκουν στο ζώδιο αυτό: δεν είναι προικισμένοι μόνο με απέραντη πίστη και αισιοδοξία, αλλά και με προβλεπτικές ικανότητες, που τους βοηθούν να κάνουν σωστό υπολογισμό, ακόμα και για τις πιο παράτολμες φαινομενικά ενέργειες τους. Η ευρύτητα πνεύματος που τους διακρίνει, τους δίνει τη δυνατότητα να εκτιμήσουν σωστά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, και ποτέ δεν τις αφήνουν ανεκμετάλλευτες, αργοπορώντας στις αποφάσεις τους. Η παρορμητικότητά τους έχει τις ρίζες της στην ενεργητικότητα που τους διακρίνει και τους οδηγεί προς τα μπρος με μεγάλη ταχύτητα.

Ο Τοξότης είναι ένα διπλό ζώδιο, και αυτό εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Μπορεί να φαίνονται λίγο χαζοχαρούμενοι και ότι εύκολα ενδίδουν στις απολαύσεις, τίποτα το επιφανειακό όμως δεν υπάρχει στη νοοτροπία τους. Ο Τοξότης σας μπορεί να είναι ένας αρσενικός ή θηλυκός Καζανόβας, αλλά ταυτόχρονα, έλκεται έντονα από πνευματικές αναζητήσεις. Είναι πιθανό να δείχνει βαθιά απελευθερωμένος, χωρίς να έχει χάσει τίποτε από το θρησκευτικό του συναίσθημα. Οι Τοξότες δεν έχουν ανάγκη να γίνουν ασκητές, για να διατηρήσουν την πίστη τους – αντίθετα από άλλους, βρίσκουν ευχαρίστηση στη θρησκεία, αντί να τους γεμίζει τύψεις συνειδήσεως. Ένας Τοξότης μπορεί να γίνει επιστήμονας, αλλά κανείς τους δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ άθεος. Βαθιά μέσα σε κάθε Τοξότη υπάρχει η διαισθητική επίγνωση ότι στη ζωή υπάρχει περισσότερο νόημα και βαθύτερος σκοπός, απ’ ότι θα μπορέσει ποτέ να περιγράψει η επιστήμη και ότι ο άνθρωπος είναι πλασμένος για την αθανασία. Ταυτόχρονα, δεν βλέπει το λόγο γιατί θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στις χαρές που μπορεί να του προσφέρει ο επίγειος κόσμος: έτσι, φροντίζει να τον χαρεί για τα καλά,

Στον Τοξότη αρέσουν οι τελετουργίες που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, για να εκφράσει το θρησκευτικό του συναίσθημα. Τους αρέσουν, γενικά, τα πολυποίκιλα ρούχα και, παρότι μπορεί μερικές φορές να ντύνονται απλά, πάντα φοράνε ότι ταιριάζει για την κάθε περίσταση. Τους αρέσουν όλες οι επίσημες τελετές, τότε που οι άνδρες θα φορέσουν τις καλές τους στολές και οι γυναίκες τα εντυπωσιακά τους βραδινά φορέματα. Όταν δείτε τη συλλογή τους από αντίκες, σίγουρα θα σκεφτείτε ότι καλύτερα οι άνθρωποι αυτοί να ασχοληθούν με σπορ… εξωτερικού χώρου. Βρίσκουν την ευτυχία τους να χοροπηδούν, όταν η μουσική παίζει έντονους ρυθμούς και τους είναι αδύνατο να συγχρονιστούν με πιο ήρεμες μελωδίες.

Όταν «χορεύει» ένας Τοξότης, καλά θα κάνετε να προσέχετε τα πόδια σας.
Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι οι Τοξότες, που είναι τόσο ανθρωπιστές και καλοκάγαθοι σε άλλους τομείς, αγαπούν ιδιαίτερα τα «αιματηρά» σπορ. Η σκοποβολή και το κυνήγι (όχι τόσο το ψάρεμα, γιατί χρειάζεται, υπομονή, που ο Τοξότης δεν έχει) ασκούν έντονη γοητεία στους άνδρες – και τις γυναίκες – του ζωδίου αυτού. Μάλιστα, διακρίνονται, γενικά, σε πολλά είδη σπορ.

Όταν χάσουν σε ένα αγώνισμα, θα το αντιμετωπίσουν με μεγάλη αξιοπρέπεια: θα χαμογελάσουν γενναιόδωρα και θα συγχαρούν με θέρμη το νικητή. Αυτό γίνεται γιατί οι Τοξότες δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση – στον τομέα αυτό, είναι πολύ συντηρητικοί. Πάντως, με την πρώτη ευκαιρία, θα σβήσουν τα ίχνη της ήττας τους – αλλά το κάνουν τόσο διακριτικά, που η κοινωνία εύκολα ανέχεται τις ζαβολιές τους αυτές. Είναι αλήθεια επίσης, ότι ένας Τοξότης μπορεί να προτιμήσει να φορέσει παρωπίδες, παρά να δει ή και ν’ αποδεχτεί κάτι, όταν αυτό δεν τον βολεύει.

Είναι υποκριτές; Αυτός είναι ένας χαρακτηρισμός που τους γίνεται συχνά, και δεν αποκλείεται να υπάρχει σ’ αυτόν μια δόση αλήθειας. Η αλήθεια είναι ότι σι άνθρωποι αυτοί βρίσκουν πάντα, βολικούς τρόπους να ξεφεύγουν από τις δυσκολίες.
Στην πραγματικότητα, ο άνδρας Τοξότης δεν είναι για γάμο. Μπορεί να ερωτευθεί με πάθος, αλλά του συμβαίνει πολύ συχνά.

Οι Τοξότες βρίσκουν την ευτυχία τους σε κοινωνίες που επιτρέπουν το γάμο με περισσότερες από μία γυναίκες. Διαφορετικά, ο παντρεμένος Τοξότης ίσως οδηγηθεί σε διαζύγιο, αν η γυναίκα του πάρει σοβαρά τις περιπέτειες του. Και καλά θα κάνει να μην τις πάρει σοβαρά: σε όλους τους άλλους τομείς είναι ένας πολύ καλός σύζυγος. Ανοιχτοχέρης, όταν έρθει η ώρα για έξοδα, φιλόξενος για συγγενείς και φίλους, ποτέ δεν δημιουργεί πρόβλημα στο σπίτι – μια και την περισσότερη ώρα του την περνάει σε συλλόγους, μπαράκια (όχι ότι είναι αλκοολικός – αλλά του αρέσει η συντροφικότητα της ανδρικής παρέας) ή σε γήπεδα. Και είναι τέλειος οικοδεσπότης και δεινός συζητητής.

Οι Τοξότες μπορεί να είναι, πολύ ευέξαπτοι και αντιδρούν απότομα, σαν καθαρόαιμα άλογα, από τα οποία κάτι έχει πάρει ο χαρακτήρας τους, που – ας μην ξεχνάμε – συμβολίζεται σαν μισός άνθρωπος, μισό άλογο: πτοείται εύκολα όταν θορυβηθεί και είναι έτοιμος να ορμήσει, αν τον προσβάλλουν. Χαρακτηριστικό είναι και το γέλιο του: έχει κάτι από χρεμέτισμα αλόγου. Τέλος, δεν είναι σπάνιο να δείτε έναν άνδρα Τοξότη να ρουθουνίζει, εκφράζοντας έτσι το σκεπτικισμό του για οτιδήποτε δυσκολεύεται να πιστέψει.

Οι Τοξότες είναι, χαρακτηριστικά, πολύ πεισματάρηδες. Ενώ πείθονται με το καλό – και ακόμα πιο εύκολα με την κολακεία – δεν ανέχονται τις υποδείξεις και αντιδρούν έντονα σ’ αυτές. Η σωματική τους διάπλαση θυμίζει κάτι από το σώμα τον αλόγου: έχουν μακριά πόδια και μεγάλο στόμα, με χαρακτηριστικά δόντια (συχνά θα υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στα δύο μπροστινά δόντια τους). Τα μάτια των Τοξοτών είναι εκφραστικά, λαμπυρίζουν όταν είναι στα κέφια τους και ετοιμάζονται να… σας βάλουν τρικλοποδιά. Τους αρέσει να παίζουν μαζί σας, αλλά το κάνουν με τόσο καλή διάθεση και είναι τόσο διασκεδαστικό, που δύσκολα θα σας ενοχλήσει. Υπάρχει κάτι το ευγενικό στο μέτωπο των Τοξοτών: είναι πλατύ και θυμίζει μέτωπο φιλοσόφου (τουλάχιστον, όπως φανταζόμαστε, συνήθως, ένα φιλόσοφο). Περπατάνε συνήθως ανάλαφρα, με μεγάλα βήματα.

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που σωματικά αντιστοιχεί στα ισχία, τους μηρούς, το συκώτι και τις αρτηρίες. Είναι, οι πιο κατάλληλοι για ν ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητες, θα πρέπει, όμως, να ελέγξουν την αγάπη τους για το φαγητό, αν θέλουν να μην παχύνουν αργότερα. Ο άνδρας Τοξότης είναι καλοφαγάς και ξέρει να εκτιμά τα καλά κρασιά, αλλά, συχνά αυτό του δημιουργεί προβλήματα με το συκώτι του.

Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να πάθει ατύχημα ένας Τοξότης κι αυτό οφείλεται στη ριψοκίνδυνη φύση του. Συνήθως, θα ασχοληθεί με τα πιο επικίνδυνα σπορ: παρ’ όλα αυτά, η καλή τύχη τους βοηθά κι εδώ είναι πιο πιθανό ότι το ατύχημα θα οδηγήσει μόνο σε τραυματισμό και όχι – στο θάνατο.

Οι Τοξότες πιστεύουν ότι η ελευθερία τους είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή: δεν μπορούν να περιοριστούν και όσοι συνδέονται μαζί τους πρέπει να το έχουν υπόψη τους. Γι’ αυτό, τους ταιριάζουν επαγγέλματα τα οποία να τους αφήνουν ελευθερία κινήσεων και συχνή αλλαγή περιβάλλοντος. Τους ταιριάζει ιδιαίτερα το επάγγελμα του δικηγόρου και θα βρείτε, ανάμεσα τους, επίσης, αρκετούς κληρικούς. Ο Τοξότης μπορεί να γίνει ένας περιπλανώμενος ιεραπόστολος, αλλά δεν θ’ αντέξει για πολύ σαν κατώτερος κληρικός σε μια φτωχική συνοικία. Οι περισσότεροι Τοξότες φτάνουν ψηλά, σε όποιο επάγγελμα διαλέξουν.

Στον κόσμο του εμπορίου, δουλεύουν σε οικονομικούς οργανισμούς ή διευθύνουν μεγάλες εταιρείες. Αν ασχοληθούν επαγγελματικά με τον αθλητισμό, συχνά γίνονται πρωταθλητές. Ένας Τοξότης θεωρεί σημαντικό το να έχει καλές σχέσεις με την οικογένεια και τους συγγενείς του. Αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο, με δεδομένη την καλόκαρδη φύση και τη γενναιοδωρία του.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι ένας Τοξότης θα κάνει αλλαγές στην καριέρα του,

τουλάχιστον μια φορά – εναλλακτικά, μπορεί σε κάποια φάση της ζωής του ν’ αποκτήσει και μια δευτερεύουσα ή και τριτεύουσα επαγγελματική απασχόληση. Ο αριθμός 3 παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των Τοξοτών. Ο 13ος χρόνος της ζωής είναι, συνήθως, χρόνος σημαντικών αλλαγών στη ζωή τους. Στα νιάτα τους λίγο ριψοκίνδυνοι, γίνονται αργότερα αξιοσέβαστοι υποστηρικτές της κοινωνικής τάξης, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν απόλυτα με όλους τους κανόνες της.

Η γυναίκα Τοξότης δραστήρια, χαριτωμένη, αυθόρμητη. Έχει πολύ ειλικρίνεια. Διαθέτει διαίσθηση. Επειδή δεν αποφασίζει εύκολα έχει πρόβλημα με την επιλογή της εργασίας. Όταν αρχίζει μία εργασία την βγάζουν εις πέρας μέχρι εξαντλήσεως. Η συνεχής δραστηριότητα και η ενεργητικότητα αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας. Πολύ μεγάλη αγάπη προς την ανεξαρτησία. Της αρέσουν οι περιπέτειες και τα ταξίδια.

Ο άντρας Τοξότης είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, ενθουσιασμό και ενεργητικότητα. Του αρέσει να νοιώθει ελεύθερος και αναζητάει καινούργιες εμπειρίες. Τον φοβίζει η ρουτίνα και η μεθοδικότητα. Του αρέσουν οι περιπέτειες και είναι πολύ ριψοκίνδυνος. Είναι ανεξάρτητος με δυνατή προσωπικότητα. Στις δύσκολες καταστάσεις αντιδρά σωστά και αποτελεσματικά. Δεν ανέχονται να τον διατάζουν και επαναστατούν ενάντια στο κατεστημένο. Του αρέσουν τα σπορ και μπορεί να πάρει διάκριση μέσα από αυτά. Λατρεύει τα ταξίδια και τη θάλασσα. Γίνεται εξαίρετος ηγέτης, έχει πολλά ενδιαφέροντα και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα συγχρόνως.

Μήν χάσετε:

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

23 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου
Ιδιότητα: Κύριο
Στοιχείο: Γη
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Κρόνος.

Αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία, την πρακτικότητα τον εγωισμό, την οικονομία. Είναι δογματικός και αγαπά την τάξη και την πειθαρχία. Στον Αιγόκερο, αντιστοιχεί ο μύθος τον Δία και της αίγας Αμάλθειας.

Οι Αιγόκεροι γνωρίζουν αυτό που θέλουν και είναι αποφασισμένοι να το κατακτήσουν καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια. Ζουν περισσότερο με το μυαλό παρά με την καρδιά και τα αισθήματα, επιδιώκουν να παρουσιάζουν ένα ψυχρό χαρακτήρα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, στην αρνητική πλευρά του ζωδίου αυτού η ψυχρότητα είναι μια πραγματικότητα. Είναι δυσαρεστημένοι και απαισιόδοξοι απέναντι στον εαυτό τους. Οι αιγόκεροι είναι πολύ ανασφαλή άτομα και η ανασφάλεια τους οδηγεί στην καταπίεση του συναισθηματικού τους κόσμου. Διαθέτουν άριστη μνήμη και είναι πολύ καλοί ομιλητές. Το κύριο αποφατικό χαρακτηριστικό των ατόμων που ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου είναι μιζέρια και μικροπρέπεια που τους καταλαμβάνει με σκοπό την απόκτηση υλικών αγαθών. Οι

Αιγόκεροι ταλαιπωρούνται από ρευματικά, δερματικές και ορθοπεδικές παθήσεις. Πολλές φορές πέφτουν και σε βαριά μελαγχολία εξαιτίας της ανεπτυγμένης απαισιοδοξίας τους.

Οι Αιγόκεροι είναι σκληροί, και έτσι πρέπει, μια και η ζωή είναι, συνήθως, πιο σκληρή γι’ αυτούς, απ’ ότι για τους άλλους ζωδιακούς χαρακτήρες: φαίνεται ότι η τύχη τους επιφυλάσσει περισσότερες δυσκολίες και στερήσεις. Ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο αυτό είναι ο Κρόνος – πλανήτης που είναι γνωστός στους αστρολόγους σαν «ο σκληρός αφέντης» – και οι άνθρωποι που δέχονται τις επιδράσεις του, είναι πιθανό ότι θα κληθούν να αναλάβουν στη ζωή τους μεγάλες υπευθυνότητες, που θα τους αναγκάσουν να κάνουν προσωπικές θυσίες, σε χρήματα, ελευθερία, ευτυχία ή άνεση. Η βασίλισσα Ελισάβετ η δεύτερη, γεννήθηκε όταν ο Αιγόκερος βρισκόταν στον ανατολικό ουράνιο ορίζοντα (όπως φαίνεται από τον τόπο γεννήσεως της) και τότε κυριαρχούσε ο Κρόνος στον ουρανό.

Υποχρεώθηκε ν’ αναλάβει το βαρύ φορτίο της μοναρχίας από πολύ νέα. Απολαμβάνοντας βέβαια και τα αντίστοιχα προνόμια του θρόνου, δεσμεύτηκε αποκλειστικά στην υπηρεσία του καλού της χώρας της, της Αγγλίας. Αν και ο Κρόνος είναι «σκληρός» με τους ανθρώπους του Αιγόκερου, ταυτόχρονα τους εφοδιάζει με τον απαραίτητο δυνατό χαρακτήρα, ώστε να ανταποκριθούν ανάλογα στις προσδοκίες του: αυτοπειθαρχία, αντοχή, συνέπεια και, κυρίως, αυτοπεποίθηση.

Οι τυπικοί Αιγόκεροι έχουν όλοι τα προτερήματα αυτά και, καθώς ανήκουν στα ζώδια της γης, χαρακτηρίζονται επίσης από πολύ ρεαλιστική και πρακτική θεώρηση της ζωής. Δεν καταφεύγουν σε φανταστικούς κόσμους, για να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής. Προγραμματίζουν με μεθοδικότητα, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους στη ζωή και μένουν σταθεροί στο πρόγραμμα τους, όσα εμπόδια κι αν παρουσιαστούν στο δρόμο τους.

Το σύμβολο του ζωδίου είναι ένα κατσίκι και τα χαρακτηριστικά των Αιγόκερων έχουν πάρει κάτι από τα γνωρίσματα αυτού του μικρού συμπαθητικού ζώου. Όπως κι αυτό, μπορούν ν’ αντέξουν σε πολλές στερήσεις και μάλιστα, με μεγάλη ευκολία. Αυτό, γιατί υπάρχει μια ασκητική πτυχή στην ψυχή του Αιγόκερου: δεν εξαρτά την ύπαρξη του από τις ανέσεις ή τις πολυτέλειες και μπορεί άνετα, να ικανοποιηθεί με λίγα. Δεν θα βρείτε πραγματικούς

Αιγόκερους να κάνουν ματαιόδοξα αγορές, όταν γίνουν πλούσιοι. Ακόμη κι αν αρχίσουν απ’ το τίποτα και χρειαστεί να παλέψουν σκληρά γι’ αυτό, τελικά θα γίνουν όλοι, πολύ ευκατάστατοι. Ξέρουν να περιορίζουν τον εαυτό τους στα απόλυτα αναγκαία, για να μπορούν να αποταμιεύουν κάτι και ποτέ δεν ρισκάρουν τις οικονομίες τους. Προτιμούν να προοδεύουν αργά, αλλά σταθερά.

Οι αστρολόγοι τονίζουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην εξημερωμένη κατσίκα και το αγριοκάτσικο των βουνών, που ξεφεύγει από την αιχμαλωσία πηδώντας από βράχο σε βρόχο, υπολογίζοντας αριστοτεχνικά τις αποστάσεις και σιγουρεύοντας το βήμα του. ακόμα και στα πιο επικίνδυνα σημεία. Η αντιστοιχία στους ανθρώπους είναι ως εξής: οι Αιγόκεροι, που δεν έχουν την ανάγκη να διευρύνουν τα ενδιαφέροντα τους, θα υπομείνουν στωικά τις καταστάσεις που θα τους τύχουν, ενώ οι άλλοι, θα προτιμήσουν να ανοίξουν μόνοι το δρόμο τους – και θα το κάνουν, όχι μόνο με ακλόνητη αποφασιστικότητα, αλλά, ταυτόχρονα, χωρίς την παραμικρή λανθασμένη κίνηση. Η φιλοδοξία χαρακτηρίζει τους Αιγόκερους – βάζουν συγκεκριμένους σκοπούς, στους οποίους επιμένουν.

Οι Αιγόκεροι είναι φτιαγμένοι για να κάνουν καριέρα και δε θ’ αφήσουν το συναίσθημα να επιδράσει στην επιτυχία τους. Αγαπούν τη δύναμη, γιατί αυτή θα τους δώσει, τη δυνατότητα να γίνουν αυτοδύναμοι και θα τους κάνει αξιοσέβαστους, κάτι που επιθυμούν ιδιαίτερα. Η εξουσία είναι πιο σημαντική για έναν Αιγόκερο από τα πλούτη και του δίνει την υπέρτατη ευχαρίστηση να είναι κύριος κάθε κατάστασης. Πάντα πολύ ευσυνείδητοι, οι Αιγόκεροι ζητάνε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση, απ’ τους υφισταμένους τους. Δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτικοί κι όσοι προσπαθήσουν να δικαιολογηθούν για τα λάθη τους. δε θα συναντήσουν και μεγάλη επιείκεια. Πάντως οι Αιγόκεροι είναι δίκαιοι στις συναλλαγές τους με τους άλλους.

Μπορεί να μην εξάρουν τη συμπεριφορά κάποιου που τους ευχαρίστησε, αλλά θα του δείξουν στην πράξη την εκτίμηση τους. Επίσης, θα φροντίσουν να δώσουν προαγωγή και αύξηση σε όποιον τα αξίζει. Άλλο ένα αξιόλογο προτέρημα που έχουν οι Αιγόκεροι. είναι ότι είναι πιστοί στους ανθρώπους που εξαρτώνται απ’ αυτούς, θα τους βοηθούν και θα τους υποστηρίζουν, όποτε το χρειάζονται.

Όσο για τις οικογενειακές τους σχέσεις, είναι έτοιμοι να κάνουν κάθε θυσία για τους συγγενείς τους. Όταν υπάρχουν 9-10 παιδία σε μια οικογένεια, το παιδί που θ’ αναλάβει, τελικά, τους γονείς, θα είναι ο Αιγόκερος: τα άλλα θα ακολουθήσουν τους χωριστούς δρόμους. Πολλές φορές, θα απορρίψει προτάσεις γάμου μια Αιγόκερος μόνο και μόνο για να μπορέσει να σταθεί στους γονείς της, όπως θέλει αυτή. Η αλήθεια είναι ότι οι Αιγόκεροι δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ανοιχτόκαρδοι, κεφάτοι άνθρωποι (όσοι Αιγόκεροι έχουν τα προτερήματα αυτά, τα οφείλουν σε άλλους παράγοντες, που επέδρασαν στο ωροσκόπιο τους).

Κατά κανόνα, οι Αιγόκεροι είναι σοβαροί και ήρεμοι, μάλλον δε απαισιόδοξοι. Αυτός είναι ένας τρόπος άμυνας, για να προφυλαχτούν από απογοητεύσεις. Ακόμη κι όταν τα πράγματα πάνε καλά γι’ αυτούς, οι Αιγόκεροι προετοιμάζονται για το χειρότερο: αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο στους συνεργάτες τους που τους παροτρύνουν να επωφεληθούν και να χαλαρώσουν λίγο τις προσπάθειες τους, να διασκεδάσουν και να διαθέσουν περισσότερο χρόνο στον εαυτό τους.
Όπως στα νιάτα τους, έτσι και αργότερα οι Αιγόκεροι δείχνουν πολύ περισσότερο ώριμοι στη συμπεριφορά τους, απ’ τους συνομηλίκους τους, μπορεί επίσης να φαίνονται γι’ αυτό, και πιο γερασμένοι. Αλλά η διαδικασία της γήρανσης σταματάει, μόλις φτάσουν τα τριάντα: «κρατιούνται» καλά σαν μεσήλικες, αλλά και αργότερα, κυρίως γιατί δεν κάνουν καταχρήσεις.

Το γεγονός ότι οι Αιγόκεροι πιστεύουν ότι η ζωή είναι δύσκολη και πρέπει να παλεύεις γι’ αυτή, δεν σημαίνει ότι δεν την ευχαριστιούνται. Ευχαρίστηση, για έναν Αιγόκερο, σημαίνει την ικανοποίηση που έχεις όταν ξέρεις ότι έκανες σωστά το καθήκον σου, ότι χρησιμοποίησες πλήρως τις ικανότητες σου για πρακτικούς σκοπούς. Αυτός είναι ο λόγος που ούτε και τα χόμπι τους δεν τα κάνουν για διασκέδαση μόνο, αλλά πάντα φροντίζουν να έχουν και κάποιο λογικό σκοπό. Οι «τρέλες» δεν ασκούν καμία γοητεία σε αυτούς.
Ίσως σκεφτείτε ότι τόσο σοβαροί άνθρωποι δύσκολα θα εκτιμούν το καλό χιούμορ. Δεν είναι όμως έτσι. Στην πραγματικότητα, η αίσθηση του χιούμορ είναι γι’ αυτούς, άλλος ένας αυτοπροστατευτικός μηχανισμός ενάντια στις ατυχίες της ζωής. Σίγουρα, δεν είναι μια φαιδρή αίσθηση του χιούμορ, αλλά μια σατυρική του ιδιότητα, αυτό που τους διακρίνει. Οι Αιγόκεροι κάνουν βαθύς συλλογισμούς και δεν τους αρέσουν οι πολλές κουβέντες. Όπως εξοικονομούν χρήματα, έτσι δεν σπαταλάνε και τα λόγια τους. Ό,τι θα πουν όμως οι Αιγόκεροι, θα είναι σημαντικό και ακριβές – και, συνήθως, είναι απελπιστικό ειλικρινείς, όταν ερωτηθούν για τις απόψεις τους. Τέτοιους ανθρώπους, ό,τι και να κάνετε, δεν θα μπορέσετε, ποτέ να τους κολακέψετε.

Τα «κατσικίσια» μάτια τους μπορεί να μην είναι το δυνατό σημείο τους εμφανησιακά – είναι, όμως πανέξυπνα. Το βαθύ τους βλέμμα προσέχει ήρεμα, εκτιμώντας τα πάντα γύρω του. Μην ξεχνιέστε – ένας Αιγόκερος μπορεί να σας διαβάσει, σαν ανοιχτό βιβλίο: με μια ματιά, είναι σε θέση να ξέρει τα πάντα για σας. Μπορεί με το μυαλό του, να υπολογίζει τέλεια τις αποστάσεις (θυμηθείτε το αγριοκάτσικο, που ξεφεύγει από σίγουρο θάνατο, υπολογίζοντας πάντα, με ακρίβεια και το τελευταίο βήμα του), καθώς και οτιδήποτε μπορεί κανείς να υπολογίσει. Ζητείστε από μια νοικοκυρά Αιγόκερο να σας κόψει ψωμί και παρατηρείστε πόσο άνετα και με πόση ακρίβεια γίνονται οι κινήσεις της. Ζητείστε, όμως, από έναν Αιγόκερο να σας ανάψει φωτιά και το αποτέλεσμα θα είναι αξιοθρήνητο – όσο κι αν προσπαθήσει να το κάνει καλά.

Ο ρόλος τους έγκειται περισσότερο στο να ηρεμούν τα πνεύματα γύρω τους, παρά να τα ανάβουν. Αν τύχει και τους πετύχετε σε κατάσταση ευφορίας, σύντομα ο ενθουσιασμός τους θα σβήσει. Όταν θυμώνουν, οι δονήσεις που εκπέμπουν είναι παγερές μάλλον, παρά άγριες. Όσοι σκέφτονται να συμπλακούν μ’ έναν Αιγόκερο, καλά θα κάνουν να το έχουν υπόψη τους αυτό και να μην ενδίδουν στις παρορμηθείς τους αυτές, μια και θα απωθηθούν σίγουρα, από την ψύχραιμη αυτοπεποίθηση του Αιγόκερου. Οι άνθρωποι του ζωδίου αυτού δεν καταφεύγουν ποτέ στη σωματική βία, αλλά σε άλλους, πολύ πιο αποτελεσματικούς τρόπους, εναντίον όσων τους προκάλεσαν πέρα από τα όρια ανοχής τους.

Ένας Αιγόκερος ούτε συγχωρεί, ούτε ξεχνά, θα περιμένει υπομονετικά, όσο χρειάζεται, για να εκτονώσει τη μνησικακία του.
Όπως οι Καρκίνοι, έτσι και οι Αιγόκεροι ζουν πολύ στο παρελθόν – αυτός είναι κι ο λόγος, που η ιστορία και η αρχαιολογία είναι τα αγαπημένα τους αντικείμενα. Εμπιστεύονται πολύ περισσότερο ό,τι έχει αντέξει στο χρόνο, παρά ότι υπόσχεται πολλά, αλλά στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, δεν τους αρέσει καθόλου η αλλαγή, γι’ αυτό και γρήγορα μπαίνουν στο «λούκι», τυποποιώντας τις συνήθειες τους. Μόνο όταν είναι εντελώς απαραίτητο θα αλλάξει τόπο κατοικίας ένας Αιγόκερος, κόβοντας τους δεσμούς που τον συνδέουν με το παλιό του περιβάλλον. Η επιτυχία του στη ζωή οφείλεται στο ότι πάντα, χτίζει σταθερά, πάνω σε γερά θεμέλια.

Έχοντας αποφασίσει να πετύχει στη δουλειά του, (και θα είναι δουλειά, που θα προσφέρει προοδευτική, αλλά σίγουρη άνοδο) μένει σταθερός στο στόχο του. Του αρέσουν ιδιαίτερα τα δημόσια αξιώματα, καθώς και οι ανώτερες δημοσιοϋπαλληλικές θέσεις. Αν ασχοληθεί με το εμπόριο, θα διαλέξει ένα κλάδο, που να μην επηρεάζεται από τα σκαμπανεβάσματα της οικονομίας. Πολλούς Αιγόκερους θα τους δείτε να είναι γεωργοί ή κτηνοτρόφοι. Αν σπουδάσουν, θα προτιμήσουν να γίνουν δικηγόροι ή αρχιτέκτονες. Δεν διακρίνονται ιδιαίτερα στους χώρους της τέχνης και του θεάματος, με εξαίρεση τη μουσική (οι μουσικοί είναι, συχνά, και καλοί μαθηματικοί – χαρακτηριστικό των ανθρώπων του ζωδίου αυτού).
Οι Αιγόκεροι είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι έχει σχέση με τα οικονομικά, όπως είπαμε και πριν, αλλά πάντα επενδύουν άφοβα σε ακίνητα. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό μπορεί να είναι πεισματάρηδες, δογματικοί και να έχουν προκαταλήψεις. Δεν θα συζητήσουν μαζί σας για πράγματα στα οποία διαφωνείτε: αντί γι’ αυτό, θα μείνουν σιωπηλοί, κάτι που θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Είναι μάλλον μοναχικοί τύποι και δεν εξαρτούνται τόσο από τη συντροφιά άλλων. Ντροπαλοί, συγκρατημένοι, κάνουν δύσκολα φίλους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι και φίλοι όλης τους της οικογένειας. Δεν είναι πολύ εγκάρδιοι, ακόμα και με τους πολύ δικούς τους ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολο για τους Αιγόκερους να εκφράσουν ανοιχτά τη στοργή τους, αλλά δείχνουν την αφοσίωση τους στους κοντινούς τους, υιοθετώντας μια προστατευτική στάση απέναντι τους. Κατά κανόνα, δεν είναι ρομαντικοί. Εκτιμούν τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέονται γιατί θαυμάζουν τα προτερήματα τους. Δεν ερωτεύονται εύκολα, αλλά όταν νιώσουν έρωτα για κάποιον ή για κάποια, είναι πιθανό ότι το άτομο αυτό θα γίνει πολύ καλός σύντροφος. Λένε ότι οι Αιγόκεροι είναι σε θέση να θυσιάσουν την αγάπη για τη φιλοδοξία και το χρήμα. Δεν είναι εξακριβωμένο ότι αυτό είναι σωστό, απλά τα πρόσωπα που έλκουν τους Αιγόκερους, τυχαίνει να είναι πιο επιτυχημένα και αξιόλογα από τον ίδιο. Αλλά παρότι έχουν επίγνωση των προτερημάτων τους δεν θα σήμαιναν τίποτα γι’ αυτούς, αν τα άτομα αυτά δεν συγκινούσαν και συναισθηματικά τους Αιγόκερους.

Ο τυπικός Αιγόκερος είναι νευρώδης, με προέχουσες αρθρώσεις. Το πρόσωπο τους είναι συνήθως τριγωνικό και το δέρμα τους μάλλον χλωμό. Συνήθως έχουν ορθοδοντικά προβλήματα (τώρα που η κοσμητική οδοντιατρική έχει προοδεύσει, συναντάμε συχνά Αιγόκερους σαν ασθενείς σε οδοντιατρεία). Η μύτη τους προέχει και ίσως στο πάνω μέρος της να καμπυλώνει λίγο προς τα μέσα. Συχνά έχουν μεγάλα αυτιά, Παρουσιάζουν συνήθως, προβλήματα στο κυκλοφοριακό και πεπτικό τους σύστημα. Τα χέρια και τα πόδια τους είναι, κατά κανόνα, μεγάλα. Παρότι έχουν ευαίσθητη κράση στην παιδική ηλικία, συνήθως ζουν πολλά χρόνια. Αργότερα, μπορεί να έχουν προβλήματα με τις αρθρώσεις τους. Όταν τραυματίζονται, χτυπούν συχνά στα γόνατα. Τέλος, μπορεί να έχουν δερματολογικά προβλήματα και προβλήματα με τα μαλλιά τους.

Η γυναίκα είναι φιλόδοξη, της αρέσει να εργάζεται και έχει την ανάγκη να μάχεται με πάθος μέχρι να πετύχει τους στόχους της. Δουλεύει επίμονα και ενεργεί αποτελεσματικά. Δεν εμπιστεύεται τους άλλους και τους κατακρίνει.
Έχει κλίση στα επαγγέλματα όπου χρειάζεται μυαλό, ψυχραιμία, συστηματικότητα, μεθοδικότητα. Γίνεται εξαίρετη επιχειρηματίας, λογίστριες, καλές δασκάλες. Μόνο που έχουν την τάση να καταπιέζουν να υπαγορεύουν, παρά να διδάσκουν.
Ο Αιγόκερως άνδρας είναι υπομονετικός, υπερήφανος, πεισματάρης, φιλόδοξος , δραστήριος. Έχει οργανωτική ικανότητα. Πετυχαίνει σε οποιοδήποτε στόχο με την επιμονή και την δραστηριότητα. Ενεργεί πάντα προσεκτικά και συγκρατημένα. Είναι επιδέξιος και μπορεί να πετύχει πολλά όσον αφορά τη σταδιοδρομία. Διψά για δύναμη και εξουσία. Σταθερός στις ιδέες του και στις αποφάσεις του. Είναι καλός Ηγέτης και σαν Διοικητικό Στέλεχος. Μπορεί να ασχοληθεί με επιχειρήσεις, εμπόριο, τραπεζικές εργασίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ!

stofostonasterion.blogspot.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!