Ζώδια

ΛΕΩΝ

Advertisement

23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου
Ιδιότητα: Σταθερό
Στοιχείο: Φωτιά
Αρχή: Ενεργό
Κυρίαρχος πλανήτης: Ήλιος.
Αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την έπαρση, τη δημιουργία, την περηφάνια. Αγαπά τις τέχνες και του αρέσει να ηγείται. Ο μύθος θέλει να είναι ο Λέων της Νεμέας, που έδωσε τ’ όνομα τον σ’ αυτό το ζώδιο.

Χαρακτηρίζεται από την λέξη «θέλω». Είναι ένα άτομο επιβλητικό, καλόκαρδο, σπάταλο και επιδεικτικό. Ο Λέων είναι ένα άτομο τίμιο, περήφανο, αξιοπρεπές, τρωτό και λάτρης του κουτσομπολιού. Βέβαια βοηθάει τους άλλους αλλά ποτέ μη ζητήσετε να δουλέψει πολύ σκληρά.

Είναι αλαζονικός, ματαιόδοξος, πιστός, δίκαιος, αισιόδοξος, γλεντζές, εγωιστής, δανδής και απεχθάνεται την πλήξη. Λατρεύει το χρυσό, τα ωραία ρούχα, τα ακριβά εστιατόρια, την κοινωνική ζωή, είναι λάτρης του ύπνου, ζηλότυπος, ηγετικός. Του αρέσει πάντα να έχει ακροατήριο, ενθουσιάζεται με ευκολία, είναι άτομο πολύ σταθερό και εκθαμβωτικό. Είναι πολύ ρομαντικό, του αρέσει η ζωγραφική, η διακόσμηση και η μουσική. Ο Λέων κυβερνά την καρδιά, την πλάτη και την σπλήνα.

Επαγγέλματα που ταιριάζουν σε έναν Λέοντα είναι: Πρόεδροι, ηθοποιοί, πολιτικοί, διευθυντές, επιχειρηματίες, κοσμηματοπώλες, μονάρχες, οργανωτές και επιτηρητές. Η καλύτερη σχέση που μπορεί να δημιουργήσει ένας Λέοντας, είναι το απέναντί του σπίτι ο Υδροχόος.

Οι άνθρωποι, που στις φλέβες τους κυκλοφορεί αριστοκρατικό ή βασιλικό αίμα, σε μεγάλο ποσοστό, έχουν ωροσκόπιο που ανήκει στο Λέοντα. Όλοι οι Λέοντες έχουν έμφυτη πεποίθηση ότι ξεχωρίζουν και ότι μπορούν να αισθάνονται ανώτεροι από μας, ακόμα και από αυτούς που δεν συνηθίζουν να υποχωρούν σε όσους συμπεριφέρονται με επιδεικτικό τρόπο υπεροχής. Αυτή η «βασιλική» συμπεριφορά τους, τους κάνει πολύ δυνατούς σε όλες τις καταστάσεις. Επίσης, η φυσική τους ικανότητα να ελέγχουν τις καταστάσεις και η υπεροχή τους σε ότι οργανώνουν, φυσιολογικά προκαλεί και επιτυγχάνει το σεβασμό από μερικούς άλλους τύπους ζωδίων, όπως ο Σκορπιός. Ο Αιγόκερος κι ο Υδροχόος προβάλλουν χαρακτηριστική αντίσταση σε όλες τις προσπάθειες του Λέοντα να επιβληθεί σ’ αυτούς. Με την ευκαιρία, αναφέρεται ότι αυτοί οι τρεις τύποι έχουν την ίδια δύναμη χαρακτήρα. Ο Λέων αγνοεί την συμπεριφορά τους, αλλά αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα. Παρά το ότι μπορεί να υπάρχουν ισχυρά «αυτοκρατορικά» μειονεκτήματα στο χαρακτήρα του Λέοντα, αυτά αντισταθμίζονται από το γενναίο πνεύμα του, τη ζεστή καρδιά του και την ανιδιοτελή φύση του.

Ο Λέων αγαπάει τη δύναμη και μάχεται με την ενστικτώδη θέληση του να τη χειριστεί αυτός για το καλό όλων. Πολλές από τις συνήθειες του Λέοντα μοιάζουν με τις συνήθειες της γάτας. Έχει πάρει την ενστικτώδη συνήθεια της να γέρνει νωχελικά το κεφάλι του πάνω σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, αφού πρώτα της κάνει τεστ «αναπαυτικότητας», για να σιγουρευτεί ότι είναι μαλακιά και άνετη.

Οι Λέοντες είναι ευκίνητοι και έχουν ελαφρύ βάδισμα, όπως οι γάτες. Επίσης, συναγωνίζονται τις γάτες στις νυχτερινές τους συνήθειες και όπως αυτές, μετά τη δύση του ήλιου θέλουν να πηγαίνουν περίπατο μόνοι τους, ακόμα και μετά από μια κουραστική μέρα. Συχνάζουν στα πιο ωραία μέρη, άσχετα αν είναι ακριβά, γιατί θέλουν τα καλύτερα ποτά και φαγητά και δεν κάνουν περιορισμούς στη διασκέδαση τους. Αν και είναι σε θέση να καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες, όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις, συνήθως είναι νωχελικοί όπως οι γάτες. Αγαπάνε την οικογενειακή θαλπωρή, γι’ αυτό γυρίζουν γρήγορα στο σπίτι τους.

Αγαπάνε επίσης υπερβολικά την καθαριότητα και δε θα θυσιάσουν ποτέ την καθαριότητα χάριν της ομορφιάς. Έτσι, ένας Λέοντας δε θα αφήσει άλουστα τα μαλλιά του για να είναι ωραίος, ούτε θα αφήσει μακριά νύχια, που δεν θα τα αισθάνεται να είναι απόλυτα καθαρά. Οι Λέοντες δεν αγαπούν τα κουραστικά παιχνίδια, ούτε συνηθίζουν να εφαρμόζουν αυστηρά τους κανόνες του διαιτολογίου. Αντίθετα, τρώνε όλα τα νόστιμα φαγητά, που τους λένε οι διαιτολόγοι να αποφεύγουν. Έτσι, αυξάνουν το βάρος τους και αποθηκεύουν λίπος στο σώμα τους. Αυτό κάνει να μην έχει η εμφάνιση τους ορισμένες φορές μεγάλη χάρη. Πολύ συχνά, αποφασίζουν να μην φάνε πολύ, αλλά η δίαιτα κρατάει μια ή δύο μέρες, και μετά πάλι υποκύπτουν στη φυσική τους αδυναμία. Συνήθως τρώνε σε ακανόνιστες ώρες, αλλά απ’ ότι φαίνεται, δεν υπάρχει τρόπος να τους περιορίσεις την όρεξη. Πίνουν καλό κρασί και άλλα οινοπνευματώδη ποτά, χωρίς να φοβούνται μήπως πάθει βλάβη το συκώτι τους.

Οι Λέοντες πιστεύουν ότι το νερό είναι για να πλενόμαστε και όχι για να το πίνουμε και γενικά, υποτιμούν την πολύ μεγάλη αξία του, στη σωστή διατροφή και υγεία. Όταν βρίσκονται στο σπίτι κλείνουν στεγανά όλα τα παράθυρα και όταν παραμένουν πολλές ώρες μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, βγαίνουν έξω, στον πιο άγριο χειμωνιάτικο καιρό, χωρίς να πάθουν τίποτα από το κρύο. Ενεργούν έτσι από ένστικτο και όχι με τη θέληση τους. Εύκολα θα δεχτούν ένα μικρό ταξίδι το χειμώνα, αλλά μόνο μέσα σε ένα ζεστό αυτοκίνητο. Δύο άλλες αξιοσημείωτες συνήθειες του Λέοντα είναι οι ακόλουθες: Έχει πολύ χαριτωμένους τρόπους στο φαγητό του, ακριβώς όπως η γάτα, αλλά πάλι αγριεύει απότομα όταν τον ενοχλήσει κάποιος την ώρα του φαγητού, όπως μια γάτα δείχνει τα νύχια της.

Η γυναίκα Λέων είναι τρυφερή, αλλά μερικές φορές συμπεριφέρεται σαν αγριεμένη γάτα, όταν κυρίως αναφέρεται σε ενέργειες άλλων γυναικών, που την είχαν πειράξει. Όταν θέλει να ζητήσετε κάτι, η φωνή της γίνεται σαν το πιο τρυφερό και συγκινητικό νιαούρισμα επίσης, η φωνή της παίρνει ένα χαϊδευτικό τόνο, όταν θέλει να καλέσει κάποιον κοντά της ή να τον κάνει να την αγαπήσει.

Από τους πιο μεγάλους και ευδιάκριτους αστερισμούς, βρίσκεται νότια της μεγάλης άρκτου. Είναι το λιοντάρι της Νεμέας που σκότωσε ο Ηρακλής και κατέληξε στον ουρανό. Με φυσικό οίκο τον πέμπτο και κυβερνήτη τον ήλιο ο Λέων είναι ένα ζώδιο σταθερό, της φωτιάς και θετικό.

Είναι το ζώδιο που κατέχει την μεγαλύτερη δύναμη, έχει μεγάλη ζωτικότητα και ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες. Άτομα φιλόδοξα, ανυπόμονα, ματαιόδοξα και υπερφίαλα. Απαιτητικά και αυταρχικά επιδιώκουν να εξουσιάζουν πάντα. Η αξιοπρέπεια, η υπερηφάνεια, η ισχυρή θέληση, η δημιουργικότητα, η αυτοπεποίθηση είναι μερικά από τα θετικά στοιχεία ενός Λέοντα. Προσπαθούν να γίνουν καλοί οικογενειάρχες, αγαπούν τα παιδία, αλλά συνήθως οι γάμοι τους είναι αποτυχημένοι. Θέλουν να κάνουν πασίχαρους και ευτυχισμένους τους άλλους. Τα αρνητικά χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου είναι η πονηράδα, η υπερβολική θέληση για την ηγεμονία και την πρωτιά, απερισκεψία, σπάταλη, τεμπελιά.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του λιονταριού, είναι αποτυπωμένα και με άλλους τρόπους ακόμη και στην εμφάνιση του υπάρχει η υπογραφή του. Τα μαλλιά του Λέοντα φυτρώνουν κυρίως πίσω από την κορυφή, ακριβώς όπως η χαίτη του λιονταριού, και η δυνατή οδοντοστοιχία του μεταξύ της μύτης του και των επάνω χειλιών του τα επάνω χείλη του σκεπάζουν λίγο τα κάτω, όπως της γάτας.

Του Λέοντα πάντα του αρέσει η επιδοκιμασία και γίνεται αμέσως ήρεμος, όπως μια γάτα, όταν της δίνεις το γάλα της – σε καμία περίπτωση δεν θα αρνηθεί μια φιλοφρόνηση. Αν θελήσεις να κάνεις καλή εντύπωση σε ένα Λέοντα, πρόσφερέ του μια αναπαυτική θέση και πρόσεξε τον πόσο την απολαμβάνει. Μετά, δείξε εμπιστοσύνη σ’ αυτόν και, όσο εξαρτάται το πρόβλημα σου από αυτόν, θα κάνει τα πάντα για να το λύσει.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Λέων δεν είναι ιδιαίτερα δίκαιος στις συναλλαγές του με τους άλλους ανθρώπους. Πιστεύει ότι αν εσύ τον μεταχειριστείς δίκαια και κάθε άλλος θα σκεφτεί με τον ίδιο τρόπο γι’ αυτό το λόγο, ορισμένες φορές αντιμετωπίζουν στις συναλλαγές τους απογοητεύσεις, μια και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δίκαιοι.
Οι Λέοντες δεν μπορούν να ασχοληθούν σοβαρά με τις σκέψεις και τα προβλήματα των άλλων, γιατί είναι εγωιστικοί τύποι. Ο εγωισμός τους απομακρύνει από τους άλλους ανθρώπους, τους απομονώνει και τελικά ορισμένες φορές, πέφτουν θύματα στις σχέσεις τους.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει μέχρι τώρα, η ατολμία και η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν είναι μέσα στα χαρακτηριστικά του Λέοντα. Κανένας ή καμία Λέων, δεν φανερώνει εύκολα τις αδυναμίες του, κυρίως τις σωματικές. Αυτοί ακριβώς είναι εκείνοι που δεν μπορούν να δεχτούν κριτική. Έτσι, είναι πολύ ανήσυχοι όταν αναγκάζονται να σας ζητήσουν τη φιλική σας γνώμη γύρω από τη συμπεριφορά ή το ταλέντο τους. Ακόμα και όταν υπάρχει καλός σκοπός στην γνώμη ή την πρόταση σας ο δέκτης Λέων θα θεωρήσει μια αντίθετη γνώμη σαν προσωπική άρνηση.

Οι Λέοντες ακτινοβολούν ζωτικότητα σε οτιδήποτε γύρω τους, όπως ο ήλιος που τους κυβερνά και στέλνει τις ακτίνες του, που ζωογονούν τη γη. Αυτοί εμπνέουν τους άλλους ανθρώπους να καταβάλλουν τις μεγαλύτερες προσπάθειες τους για να πετύχουν σ’ αυτό που επιχειρούν. Όποιος εργάζεται κάτω από την καθοδήγηση τους είναι αφοσιωμένος και απόλυτα πιστός, γιατί πιστεύει πως ό,τι λένε και ότι κάνουν είναι δίκαιο. Η αφοσίωση είναι η αρετή του Λέοντα και είναι τόσο τέλεια που μένει ακλόνητη, την ώρα της κρίσης. Ο φίλος Λέων, θα μείνει σταθερά δίπλα σας, όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Η προδοσία είναι ένα πράγμα που δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί ποτέ. Φυσικά, είναι θρησκευόμενος, αν και δεν είναι πολύ τακτικός στους χώρους λατρείας (εκκλησίες κ.λ.π.). Ο Λέων έχει πολύ βαθιά πίστη στο ότι ο θεός θα θριαμβεύσει τελικά, στον αγώνα κατά των δυνάμεων του σκότους, ότι υπάρχει η δύναμη του παντού και ότι στη γη, τελικά, θα επικρατήσει η δικαιοσύνη. Πολύ υψηλές ηθικές αρχές και ιδέες πηγάζουν από το Λέοντα και, γι’ αυτό το λόγο, αγαπάει όλους τους ανθρώπους.

Η γυναίκα είναι αξιοπρεπής ήρεμη περήφανη , έξυπνη και γοητευτική . Είναι εξωστρεφής κοινωνική και φιλική και θέλει να είναι το επίκεντρο. Είναι ανθρωπιστής και μεγαλόκαρδη. Ενδιαφέρεται για τους άλλους όταν χρειάζονται την ανάγκη της. Θέλει να είναι αρχηγός και γίνεται απαιτητική , αυταρχική άμα χρειαστεί. Έχει υπευθυνότητα και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι σπάταλη και φιλάρεσκη.

Ο άντραςείναι τίμιος, περήφανος, δυναμικός, φιλόδοξος και δημιουργικός. Είναι κοινωνικός, ρομαντικός, πιστός. Εξωτερικεύει τα συναισθήματα του. Του αρέσουν οι γυναίκες. Ενδιαφέρεται για του συνανθρώπους του. Θέλει πάντα να είναι αρχηγός, να κυβερνά ελέγχοντας τα πάντα . Είναι αισιόδοξος και έχει αυτοπεποίθηση του αρέσει να είναι το επίκεντρο. Όμως γίνεται αυταρχικός και σκληρός.
Σύμφωνα με τη θέση του Λέοντα, η αγάπη κάνει τον κόσμο να προοδεύει και πρέπει όλοι να δίνουν και να παίρνουν αγάπη, με τον καλύτερο τρόπο, για το καλό τους. Οι Λέοντες είναι συγκινητικά φιλόστοργοι, προστατευτικοί και ρομαντικοί, αλλά μπορεί να είναι πολύ συμφεροντολόγοι επίσης, με την έννοια ότι πιστεύουν πως πρέπει να είναι πρώτοι στην αγάπη των άλλων. Αυτοί, πάντως, δεν είναι τόσο απαιτητικοί από αυτούς που αγαπούν, ώστε να τους ζητούν να θυσιάσουν όλες τις άλλες χαρές για λογαριασμό τους. Πράγματι, οι

Λέοντες υποχωρούν στην προκειμένη περίπτωση.
Είναι βέβαια αλήθεια ότι όλοι οι Λέοντες αγαπάνε τη δύναμη, αλλά μπορούν να τη θυσιάσουν για χάρη της αγάπης.
Οι γάμοι των Λεόντων δεν είναι πάντα πετυχημένοι, γιατί οι σύντροφοι τους μερικές φορές αισθάνονται καταπίεση από την έντονη προσωπικότητα τους. Παρά το γεγονός αυτό, τα διαζύγια είναι πολύ λιγότερα μεταξύ των Λεόντων, από αυτά των άλλων ζωδίων – με πιθανή εξαίρεση του Καρκίνου. Οι Λέοντες συμπεριφέρονται καλύτερα σαν γονείς, παρά σαν σύντροφοι, αλλά αν και είναι επιεικείς, σε καθημερινή βάση απαιτούν σεβασμό από τα παιδιά τους και θέλουν να τον έχουν, όταν τα παιδιά τους ζητούν τη γνώμη τους σε θέματα σχετικά με το επάγγελμα και το γάμο τους. Οι Λέοντες δεν είναι πρόθυμοι να παντρευτούν νέοι και οι γυναίκες συνήθως, αποκλείουν πολλές ευκαιρίες, μέχρι να αποφασίσουν να μπουν στα δεσμά του γάμου. Η μέση ηλικία γάμου των Λεόντων είναι μεταξύ είκοσι οκτώ και τριάντα ένα ετών. Πολύ συχνά οι Λέοντες ερωτεύονται πάλι στις αρχές της δεκαετίας των σαράντα τους χρόνων, αλλά, ακόμα και όταν συμβαίνει αυτό, δεν θεωρούν θεμιτό να χωρίσουν τον άνδρα ή τη γυναίκα τους.

Συνήθως οι Λέοντες δεν είναι καθόλου ζηλότυποι. Δεν ζηλεύουν τους συντρόφους τους σε θέματα ερωτικών σχέσεων, γιατί πιστεύουν ότι όπως είναι αυτοί πιστοί, έτσι και οι σύντροφοι τους δεν θα στρέψουν την αγάπη τους σε άλλες κατευθύνσεις. Μετά από όλα αυτά, οι Λέοντες είναι πεισμένοι ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από ερωτικούς αντίζηλους και επιπλέον, καυχώνται ότι πολλοί άλλοι θαυμάζουν την εκλογή τους. Οι Λέοντος την αντιζηλία τη θεωρούν κολακεία, θα μπορούσε να γίνει μεγάλη φασαρία αν ένας Λέοντας αισθανόταν ότι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι βρήκε στο πρόσωπο με το οποίο έχει ενώσει για πάντα την ζωή του.

Οι Λέοντες συνήθως κάνουν λίγα παιδιά. Ένα ή δύο είναι ο κανόνας, αυτό όμως, δεν οφείλεται σε εκούσιο οικογενειακό προγραμματισμό. Του Λέοντα του αρέσει να δίνει στους άλλους αναμνηστικά δώρα, αλλά αυτός δεν θέλει να δέχεται εύνοιες. Στους λιγότερο καλλιεργημένους, η υπερηφάνεια τους εμποδίζει να δεχθούν βοήθεια από κάποιον, που θέλει να τους βοηθήσει σε ένα πρόβλημα τους. Υπάρχουν και μερικά άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Λέοντα, τα οποία είναι άσχημα. Μερικοί Λέοντες μπορεί να γίνουν τυραννικοί, αν έρθουν σε αντίθεση με κάποιον που έχουν υπό τον έλεγχο τους, η συγνώμη τους εκδηλώνεται με αχαριστία, προς εκείνους που κάνουν κάποιο λάθος, προσπαθώντας παρ’ όλα αυτά, να κάνουν σωστά το καθήκον τους. Ο αλληλοσεβασμός μπορεί να εκφυλισθεί από την τυφλή τους έπαρση.

Οι Λέοντες μπορεί να γίνουν πολύ δεκτικοί. Είναι οι τύποι που μπορεί να κολακεύουν τους άλλους σε υπερβολικό βαθμό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, γελοιοποιούνται. Η υπερβολή τους μπορεί μερικές φόρες να καταλήξει προσβλητική για τους γύρω τους.
Οι Λέοντες ακμάζουν σε όλα τα είδη εμπορίου ή επαγγελμάτων που έχουν σχέση με τα είδη καλλωπισμού. Ο κόσμος της τέχνης τους συναρπάζει και έτσι ασκούν τα σχετικά επαγγέλματα με επιτυχία. Πολλοί Λέοντες γίνονται καλλιτέχνες, παραγωγοί προγραμμάτων κινηματογράφου ή τηλεοράσεως, άλλοι διευθύνουν ορχήστρες ή γράφουν μουσική. Οι χρυσοχόοι είναι, συνήθως, Λέοντες, ο χρυσός είναι το σύμβολο τους. Επίσης, πολλοί γίνονται ενεχυροδανειστές. Λέοντες θα βρούμε στην ιατρική, σε κορυφαίες θέσεις στα υπουργεία, το διπλωματικό σώμα και την εκκλησία.
Η επιτυχία έρχεται αρκετά εύκολα και αρκετά νωρίς, στους γεννημένους στο Λέοντα. Σ’ αυτούς, ταιριάζουν πολύ τα ελεύθερα επαγγέλματα. Αλλά, όσοι αποφασίζουν να εργαστούν στην υπηρεσία κάποιου άλλου, δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι, όσο ψηλά και αν φτάσουν στην κλίμακα του προσωπικού της επιχείρησης. Αν ένας Λέοντας συμμετέχει σε μια επήρεια, σε κάθε συνέλευση θα υπάρχει σύγκρουση, έκτος αν οι άλλοι είναι διατεθειμένοι να του επιτρέψουν να έχει τον πρωταρχικό ρόλο.

Οικονομικά, οι Λέοντες πολύ σπάνια τα καταφέρνουν να ζουν μέσα στα πλαίσια των εισοδημάτων τους. Είναι απρόσεκτοι και νωχελικοί, αλλά πολύ τίμιοι σε όλες τις οικονομικές τους συναλλαγές. Ποτέ ο Λέων δεν φυλάει αποδείξεις για ό,τι έχει πληρώσει και όταν του έρχονται οι λογαριασμοί τρώει πολύ χρόνο να τις συγκεντρώσει από τα διάφορα σημεία που τις έβαζε τυχαία. Πολύ λίγες φορές θα είναι γεμάτο λεφτά το συρτάρι του Λέοντα – και αυτό δεν διαρκεί πολύ χρόνο. Τα χρήματα που συγκεντρώνει πολύ γρήγορα τα ξοδεύει επιδεικτικά σε ό,τι τον ευχαριστεί και τον διασκεδάζει. Οι Λέοντες (τυπικά) έχουν μεγάλο στρογγυλό κεφάλι με πολλά μαλλιά, αρχικά πολύ άφθονα, αλλά στους άνδρες αδυνατίζουν γρήγορα, από την αρχή της μέσης ηλικίας. Το δέρμα τους είναι μαλακό και καθαρό και γι’ αυτό δεν πρέπει να μένουν πολύ εκτεθειμένοι στις ακτίνες του ήλιου. Η έκφραση τους παίρνει μια πιο ανθηρή όψη στη περίοδο της μέσης ηλικίας τους παρότι το δέρμα τους διατηρεί την αρχική του υφή.

Τα μάτια τους εξέχουν προς τα έξω και οι Λέοντες θα σε κοιτάξουν στα ίσια, με αγαθότητα μάλλον παρά με αγριάδα. Οι Λέοντες περπατούν με τα κεφάλια τους ψηλά και τους ωμούς τους κρατημένους ελαφρά προς τα πίσω, σε τρόπο που αν τους βλέπεις από πλάγια (προφίλ) το κορμί τους να γέρνει, φαινομενικά, ελαφρά προς την μέση. Το πάνω μέρος του σώματος και η κοιλιά τους είναι δυνατότερα και ογκωδέστερα από τα κάτω άκρα και τα ισχία. Στη μέση ηλικία οι Λέοντες κάνουν λίγο στομάχι, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται πολύ, με τον τρόπο που στέκονται.

Είναι επιμελείς στο ντύσιμο τους και τα δύο φύλα. Όπως είπαμε και σε προηγούμενη παράγραφο, με το ντύσιμο τους ίσως το παρακάνουν. Ο Λέοντας επιδεικνύει μεγάλη αγάπη για τα στολίδια – τα πιο ακριβά του είδους. Και τα δύο φύλα ευχαριστιούνται να φορούν γούνες. Όταν ένας Λέων είναι ηθοποιός, θα αποκτήσει μια καμπαρτίνα με γούνινη επένδυση αμέσως μόλις πατήσει το πόδι του στη σκηνή. Πριν απ’ αυτό ίσως δανειστεί από κάποιο πλούσιο φίλο του κάτι ανάλογο, για να εντυπωσιάσει, τον παραγωγό. Ακριβά γάντια και σακάκια, καλά ραμμένα ποιοτικά υφάσματα, βραδινά φορέματα πρωτότυπα συνδυασμένα, τα οποία τελικά, παρουσιάζουν το Λέοντα με ένα τέλειο ντύσιμο.

Οι Λέοντες είναι ρωμαλέοι, το νευρικό τους σύστημα είναι ισορροπημένο και σπάνια υποφέρουν από νευρώσεις. Ο ήλιος κυβερνά την καρδιά και ο Λέοντας πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην καταπονεί αυτό το τόσο ζωτικής σημασίας όργανο του σώματος. Η πίεση του αίματος είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξει στη μετέπειτα ζωή του, όπως επίσης να προσέξει την αρτηριοσκλήρυνση. Η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη στους παντρεμένους από όσο στους ανύπαντρους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου
Ιδιότητα: Μεταβλητό
Στοιχείο: Γη
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Ερμής.

Αντιπροσωπεύει την μεθοδικότητα, την τάξη, την τυπικότητα, την πρακτικότητα. Αγαπά την υγιεινή ζωή και είναι ιδιαίτερα σχολαστικός και κριτικός. Στον Παρθένο αντιστοιχεί ο μύθος της Αστραίας, κόρης τον Δία και της Θέμιδος.

Το ζώδιο αυτό έχει χαρακτήρα γήινο , αρνητικό , άγονο , επιστημονικό ,
ωραίο , καλλίφωνο και μαγνητικό. Μόνιμος πλανήτης είναι ο Ερμής ο θεός της επικοινωνίας. Οι Παρθένοι υποφέρουν συχνά από ασθένειες της κοιλίας (χολή , ήπαρ , κολίτιδες , Καρκίνος των εντέρων ). Επαγγέλματα που ταιριάζουν σε ένα Παρθένο είναι : υπάλληλοι , επιστήμονες , συγγραφείς , ιατροί , κοινωνικοί λειτουργοί ). Είναι άνθρωποι ήρεμοι , εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους , οργανωτικοί τακτικοί , υπομονετικοί , αγάπη για τους ανθρώπους και τα ζώα , δίκαιοι , μετριόφρονες , ανίκανοι για ανεξαρτησία , ικανοί να λύσουν υποθέσεις και ζητήματα άλλων αλλά ανίκανοι να λύσουν δικά τους προβλήματα. Κάνουν αυστηρή κριτική στα σφάλματα των άλλων και σε αυτό φταίει ο χαρακτήρας τους διότι πολύ σπάνια οι ίδιοι πέφτουν σε σφάλματα ηθικής φύσεως διότι το χαρακτηριστικό του Παρθένου είναι η αγνότητα και αν παρασυρθούν παρασύρονται μέχρι τέλος γιατί είναι άνθρωποι των ακροτητών. Πολλές φορές κυριεύονται από υλιστικές και αποκρυφιστικές θεωρίες που τις ακολουθούν με φανατισμό. Διάσήμοι Έλληνες Παρθένοι είναι: Κώστας Καραμανλής, Μιλτιάδης Έβερτ, Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Παπαμηχαήλ, Μάνος Κατράκης και πολλοί άλλοι …

Το ζώδιο της Παρθένου σχετίζεται με την θεά Δήμητρα μητέρα της γης και προέρχεται από τη λέξη: δα Το έκτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και το όνομά της το πήρε από την Παρθένο Αστραία θυγατέρα του Δία και της Θέμιδος.

Οι Παρθένοι είναι άτομα αξιοθαύμαστα, όπως θα πιστεύετε σίγουρα και όσοι από σας ξέρετε καλά έναν Παρθένο. Έχουν σταθερές ηθικές αρχές και πιστεύουν στην αρχή της ανθρωπιστικής προσφοράς. Προκαλούν το σεβασμό μας εξαιτίας των ανθρωπιστικών τους τάσεων και από το γεγονός ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για το τι συμβαίνει στον κόσμο: είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να απαλύνουν τον πόνο των άλλων και να καταπολεμήσουν την αδικία. Μαζί τους, ευχαριστιέσαι να διαφωνείς – αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μια ιδιαίτερα έξυπνη συζήτηση, που δεν θα οδηγηθεί σε ανούσιες αντιπαλότητες. Τέλος, ποτέ δεν θα σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα, όταν βρεθείς μαζί τους σε μια δική τους παρέα, που εσύ δεν γνωρίζεις.

Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, τα πράγματα με τους Παρθένους δεν είναι πάντα έτσι. θα είναι δύσκολο να χαλαρώσετε, όσο βρίσκεστε κοντά τους: εκτός βέβαια, αν διαθέτετε μαγικές δυνάμεις. Αυτό. γιατί είναι αδύνατο για έναν Παρθένο να χαλαρώσει με τη θέληση του – έχουν μανία να είναι συνεχώς απασχολημένοι, και θα φροντίσουν και για σας το ίδιο. Παρότι το κάνουν αυτό καλοπροαίρετα, υπάρχουν στιγμές που θα σας προτείνουν συμβουλές, τις οποίες θα αισθάνεστε ότι δεν έχετε ανάγκη: έχουν την κριτική στο αίμα τους. Στην πραγματικότητα, αυτή η τάση τους να κριτικάρουν τους πάντες και τα πάντα, είναι ότι απελπίζει περισσότερο τους γύρω τους. Δεν θα εγκρίνουν εύκολα κάτι. Οποιοδήποτε ελάττωμα, είναι οι πρώτοι που θα το ξεσκεπάσουν, θα έχουν όμως, έτοιμες τις προτάσεις βελτιώσεως. Πρέπει να παραδεχτείτε ότι, αν και ο Παρθένος σας είναι ειδικός στο να ανακαλύπτει παραλείψεις και ελαττώματα, πάντα η κριτική του διάθεση έχει δημιουργικό χαρακτήρα.

Και σίγουρα, δεν θα τον απασχολήσουν ποτέ οι ανούσιες λεπτομέρειες.
Βέβαια, όλα αυτά είναι αναμενόμενα μια και η Παρθένος είναι το σύμβολο της αναζήτησης της τελειότητας. Αυτή είναι και η εξήγηση του συμβολισμού του ζωδίου αυτού: το κέρας της αμάλθειας στα χέρια μιας Παρθένου παριστάνει τη στιγμή που η φύση προσφέρει στον άνθρωπο τους τέλειους καρπούς της. Όσο για την ίδια την Παρθένο, συμβολίζει περισσότερο την αγνότητα παρά την παρθενία, τόσο στην σκέψη όσο και τη συμπεριφορά. Οι Παρθένοι έχουν αγνά αισθήματα: δεν κάνουν εύκολα κακές σκέψεις για τους άλλους, θα πρέπει την αθωότητα τους αυτή να μην την παρεξηγήσουμε και την περάσουμε για άγνοια ή ανωριμότητα.

Δεν έχουν έντονο σεξουαλικό ένστικτο, οι περισσότεροι. Έτσι, δεν θα στενοχωρηθούν πολύ αν χρειαστεί να ζήσουν μόνοι τους. Δεν είναι αυτοί που θα επιδείξουν τις ερωτικές κατακτήσεις τους, για να κάνουν τους σπουδαίους στους φίλους τους – παρότι θα μπορούσαν, μια και είναι πολύ δημοφιλείς στο άλλο φύλο. Και οι άνδρες και οι γυναίκες Παρθένοι είναι γοητευτικοί. Ίσως να μην είναι ιδιαίτερα όμορφοι εμφανησιακά αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σ’ αυτούς που αρέσει. Είναι «δύσκολοι» και ποιοτικοί, κι αυτά τα δύο ασκούν πάντα ακαταμάχητη γοητεία. Όποιος έλκεται από έναν Παρθένο, σίγουρα δεν σκοπεύει να περάσει μόνο την ώρα του: θα θελήσει να ζήσει μαζί του για πολλά χρόνια,

Παρά το γεγονός ότι, οι Παρθένοι δεν βιάζονται και πολύ να παντρευτούν, πιο συχνά τους απασχολεί περισσότερο η καριέρα τους, όποια και αν είναι αυτή.
Ανήκει στα ζώδια της γης και ο πλανήτης που κυριαρχεί εδώ είναι ο Ερμής. Οι Παρθένοι είναι πρακτικοί, εργατικοί, μεθοδικοί και πολύ ευσυνείδητοι. Είναι βιβλιοφάγοι, μια και πιστεύουν ότι το πιο χρήσιμο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι να πλουτίσει τις γνώσεις του. Και προχωρούν βαθιά μέσα στη γνώση, σε αντίθεση με τους Διδύμους, που συχνά μένουν στην επιφάνεια (οι Δίδυμοι είναι το άλλο ζώδιο που κυβερνάται από τον Ερμή). Είναι υπομονετικοί και επίμονοι, και δεν σταματούν παρά μόνο όταν εξαντλήσουν το θέμα που τους ενδιαφέρει. Όπως και οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι θα ασχοληθούν με πάθος μ’ εσάς. ή μ’ αυτά που λέτε, όταν τους ενδιαφέρουν, σε βαθμό που να γίνονται ενοχλητικοί – δεν θα διστάσουν να σας διακόψουν, μόλις θυμηθούν μια καινούργια ερώτηση. Οι μόνοι αντίζηλοι τους είναι οι Ταύροι και οι Σκορπιοί. Όταν τους στενοχωρήσετε, θα θυμηθούν και όλες τις παλιές κακές στιγμές μαζί σας. Αν τους υποσχεθείτε κάτι, δεν θα ησυχάσουν μέχρι να γίνει και αν ενοχληθείτε ποτέ από τη συμπεριφορά τους, θα σας πουν ότι είναι για το καλό σας. Η ζωή με έναν Παρθένο μπορεί να είναι δύσκόλη, μερικές φορές.

Η Παρθένος συμβολίζει την προσφορά υπηρεσιών και οι Παρθένοι, συχνά – είναι ευχαριστημένοι στο ρόλο του υπαλλήλου. Μάλιστα, τον προτιμούν αρκετά συχνά, ακόμη κι όταν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δική τους δουλειά. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι τους λείπει η αυτοπεποίθηση και, συχνά, υποτιμούν τις ικανότητες τους. Όταν τους προσφερθούν εξουσίες, προτιμούν να μοιραστούν τις ευθύνες – αλλά και τις εξουσίες – με τους συνεργάτες τους. θέλουν, πάντα, να είναι καλυμμένοι ηθικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ευθυνόφοβοι – προτιμούν, πάντως, τη σιγουριά του να εκτελούν οδηγίες άλλων.
Εκτός από κάποιου βαθμού σύμπλεγμα κατωτερότητας, έχουν και κάποιο υπερβολικό άγχος για το μέλλον: δεν είναι και πολύ αισιόδοξοι. Πάντα φοβούνται για το χειρότερο και ποτέ δεν ελπίζουν για το καλύτερο. Όπως και για τ’ άλλα δύο ζώδια της γης, τον Ταύρο και τον Αιγόκερο, έχει και για την Παρθένο μεγάλη σημασία η εξασφάλιση ενός σίγουρου μέλλοντος. Αυτό εξηγεί την τάση αποταμιεύσεως που έχουν και την δυσκολία, με την οποία παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις της ζωής τους, θα προτιμήσουν να αφήσουν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες, αν αμφιβάλλουν για τα υπέρ και τα κατά τους – εκτός εάν υπάρχει πίσω τους κάποιος να τους σπρώχνει λίγο. Διαφορετικά, δεν θα πάρουν πρωτοβουλίες από μόνοι τους, ούτε θα ρισκάρουν πολλά.

Τα επαγγέλματα που ταιριάζουν στους Παρθένους είναι όσα δίνουν διέξοδο στις πνευματικές ανησυχίες τους, την προτίμηση τους για αναλυτική δουλειά, την ικανότητα τους ν’ αντέχουν στη ρουτίνα – και τα ανθρωπιστικά ένστικτα τους. Μπορούν να γίνουν καλοί δημόσιοι υπάλληλοι – είναι γραφειοκράτες από τη φύση τους. Πολλούς απ’ αυτούς, θα τους συναντήσουμε σε επαγγέλματα που έχουν σχέση με κοινωνική πρόνοια, παιδεία, υγεία και υγιεινή (ψυχική υγεία κατά προτίμηση: πολλοί ψυχίατροι και ψυχολόγοι είναι Παρθένοι). Αν οι Παρθένοι έχουν ενδιαφέρον για τις σχέσεις θα ασχοληθούν κατά προτίμηση με τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία: εκδότες, κριτικοί τέχνης, συγγραφείς είναι συχνά Παρθένοι.

Αλλά θα τους συναντήσουμε σε αυξημένο ποσοστό, και στους διάφορους τομείς της επιστήμης. Επίσης, όσοι έχουν ταλέντο για λεπτοδουλειά μπορεί να γίνουν οδοντίατροι, χρυσοχόοι ή να επεξεργάζονται πολύτιμους λίθους. Τέλος, προτιμούν γενικά τη δουλειά γραφείου από το να δουλεύουν σε εργοστάσιο. Το νευρικό σύστημα των Παρθένων είναι πολύ ευαίσθητο και επηρεάζει έντονα τη λειτουργία του πεπτικού τους συστήματος. Κινδυνεύουν πιο συχνά από άλλους, να πάθουν σκωληκοειδίτιδα. Τους απασχολεί ιδιαίτερα το να βρίσκονται συνέχεια σε φόρμα – ας μην ξεχνάμε ότι είναι το ζώδιο που έχει μεγάλη σχέση με την υγεία και την υγιεινή. Ανήκει στους σπάνιους ανθρώπους, που δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα το να είναι κομψοί, αν πρέπει να στερηθούν γι’ αυτό πράγματα που τους αρέσουν ή να κάνουν εξαντλητική γυμναστική (λες και δεν κάνουν όλη τη μέρα, τρέχοντας συνέχεια). Πολύ καθαροί, έχουν πάντα προσεγμένη εμφάνιση ακόμα και μετά από ώρες κουραστικής χειρωνακτικής δουλειάς, καταφέρνουν να διατηρήσουν μια αψεγάδιαστη εμφάνιση.

Μήν χάσετε:

Σωματικά οι Παρθένοι έχουν αρμονικό σώμα, παρότι σπάνια το ύψος τους ξεπερνάει τον μέσο όρο και είναι συνήθως αδύνατοι, (όχι τόσο επειδή κάνουν δίαιτα, αλλά επειδή η ενεργητικότητα τους «καίει» το λιπώδη ιστό). Όπως και οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι έχουν όμορφα χέρια, αδύνατα άκρα, μεγάλα εκφραστικά μάτια και, όπως και οι Δίδυμοι, η εμφάνιση τους έχει κάτι το νεανικό, ακόμα και όταν μεγαλώσουν. Στο σημείο αυτό, υπάρχει μια λεπτή διαφορά μεταξύ των Διδύμων και των Παρθένων: στο πρόσωπο του Παρθένου, η έκφραση είναι πολύ πιο σοβαρή και βαθυστόχαστη – οι ρυτίδες στο μέτωπο τους, που προδίνουν την ανησυχία τους, δεν τους δείχνουν μεγαλύτερους, αλλά, σίγουρα υποδηλώνουν τη νευρικότητα του χαρακτήρα τους.

Είναι ο εκτός από τους ζωδιακούς αστερισμούς. Ανατολικά της βρίσκεται ο Ζυγός και δυτικά της ο Λέων. Έλαβε το όνομα της από την παρθένο αστάρια κόρης του δια και τής Θέτιδος. Αποκρυφολογικά μπορούμε να πούμε ότι ο αστερισμός αυτός ταυτίζεται με την θεά Δήμητρα, βασιζόμενοι στα ελευσίνια μυστήρια. Η Παρθένος έχει κυβερνήτη των Ερμή και φυσικό οίκο τον έκτο. Είναι ένα ζώδιο αρνητικό, της γης και μεταβλητό. Ορθολογιστές, οι παρθένοι είναι πρακτικοί και χρησιμοποιούν το μυαλό τους κατάλληλα σε συγκεκριμένα θέματα. Διαθέτουν αυστηρούς κανόνες ηθικής, άδολοι, ειλικρινής, εργασιομανής, αυστηροί στην κριτική τους, απέναντι στον εαυτό τους και τους άλλους. Συχνά είναι επιφυλακτικοί, αντιπαθούν τις εύθηνες, καλοί υφιστάμενοι. Δύστροποι και αποκλειστικοί στις άποψη τους. Τους αρέσει οι τάξη αλλά οι ίδιοι είναι τσαπατσούληδες. Οι παρθένοι διαθέτουν ένα ξεχωριστό τρόπο να επιλύουν τα προβλήματα τρίτων, αλλά ποτέ τα δικά τους, είναι αγαθοί, φοβητσιάρηδες και ευσυνείδητοι, αυστηροί στα σφάλματα των άλλων και ελαστικοί στα δικά τους στραβοπατήματα μιας και σπανίζουν. Κυριεύονται από τον αποκρυφισμό. Συχνά πυκνά οι παρθένοι γίνονται εκνευριστικοί, παραπονιάρηδες, ζουν συνήθως μοναχικά, γεμάτοι ανασφάλειες.

Οι Παρθένοι γίνονται καλοί γονείς. Ενδιαφέρονται για τη μόρφωση των παιδιών τους και διευκολύνουν τη δουλειά των δασκάλων, βοηθώντας τα αρκετά στο σπίτι. Τα συνηθίζουν στην πειθαρχία από μικρά, χωρίς να γίνονται ποτέ τυραννικοί, τους φέρονται σαν να ήταν ενήλικοι και είναι πάντα έτοιμοι να τους εξηγήσουν υπομονετικά γιατί θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να κάνουν κάτι.

Οι Παρθένοι δίνουν στα παιδιά τους πολύ καλά παραδείγματα σωστής συμπεριφοράς, καλών συνηθειών και ενδιαφέροντος για τους άλλους.
Η γυναίκα είναι τρυφερή, τίμια, ειλικρινής και δεν της αρέσει η υποκρισία.
Είναι υπομονετική. Δεν είναι εκδηλωτική και αυθόρμητη. Δεν δείχνει τα συναισθήματα της.

Είναι εργατική , καλή νοικοκυρά, τελειομανής, της αρέσει η καθαριότητα. Δεν είναι σπάταλη. Μερικές φορές γίνεται δύστροπη. Πολλές φορές κριτικάρει και λέει την αλήθεια αδιαφορώντας αν πληγώνει ή όχι τους άλλους, δεν δέχεται όμως να την κριτικάρουν.
Ο άντραςείναι ειλικρινής, έντιμος, γοητευτικός, τρυφερός και ευγενικός.
Είναι εργατικός, μεθοδικός και ανθρωπιστής. Είναι μελετηρός και του αρέσει πολύ η μάθηση. Δίνει πολύ σημασία στην λεπτομέρεια, στην καθαριότητα και αναζητά την τελειότητα. Κριτικάρει τους άλλους όμως είναι αυστηρός ακόμα και με τον εαυτός του. Είναι προσεκτικός στα οικονομικά θέματα. Φοβάται τον αρρώστια και την φτώχια. Γίνεται όμως δύστροπος , μικροπρεπής και εγωιστής.

Οι παρθένοι δεν διαθέτουν σταθερή υγειά. Η υπερβολική έννοια για τις λεπτομέρειες τους γεμίζει άγχος και στρες με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτοι
σε κάθε είδους πάθηση. Εντερικές και νευρικές παθήσεις, ουρολογικές δυσλειτουργίες και στομαχικές παθήσεις είναι προβλήματα υγείας που απασχολούν κατά κύριο λόγο το ζώδιο αυτό.

ΖΥΓΟΣ
23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου
Ιδιότητα: Κύριο
Στοιχείο: Αέρας
Αρχή: Ενεργό
Κυρίαρχος πλανήτης: Αφροδίτη.

Αντιπροσωπεύει την συντροφικότητα, την κοινωνικότητα, την αρμονία, τον ιδεαλισμό. Αγαπά την καλοπέραση και διακρίνεται για την καλαισθησία του.
Βρίσκεται πάνω στην εκλειπτική και ακριβώς πάνω από το γαλαξιακό c. Ο Ζυγός είναι το έμβλημα της θεάς θέμιδος. Στο ζωδιακό αστερισμό του ζυγού αντιστοιχεί ο θεός Ήφαιστος. Έχει φυσικό οίκο τον έβδομο και κυβερνήτη την Αφροδίτη. Οι ζυγοί είναι άτομα που δημιουργούν ιδεώδη και απαιτούν τα ιδεώδη αυτά να εκπληρωθούν. Δεν είναι απλοί άνθρωποι και για να μπορέσει να τους καταλάβει κανείς θα πρέπει να καταβάλει πολύ προσπάθεια. Είναι ένα ζώδιο με αντιφατικά χαρακτηριστικά, ζηλιάρης, πεζός αρμονικός, ξεροκέφαλος, επιπόλαιος, ρηχός, συμβιβάζεται με τις καταστάσεις. Άτομα έντονα κοσμικά και συντροφικά, πολλές φορές όμως κλείνονται στον εαυτό τους. Σπάνια αναγνωρίζουν αυτόν που μπορεί να τους προσφέρει την πραγματική ευτυχία, όταν τους προσφέρεις αυτό που θέλουν στο ανταποδίδουν με λίγη τρυφερότητα, διότι πιστεύουν υποσυνείδητα ότι θα σε έχουν πάντα. Συχνά οι ζυγοί κάνουν μια οικογένεια από συμβιβασμό είτε επειδή υποχρεώνονται, είτε επειδή φοβούνται την μοναξιά αλλά είτε επειδή έδιωξαν από δίπλα τους αυτόν που πραγματικά τους αγαπά.

Καταλαβαίνουν τα λάθη τους και αυτό είναι που τους πληγώνει περισσότερο. Νευρικοί και καθόλου εγωιστές είναι ένα από τα μόνα άτομα που μπορούν να φτάσουν στη κορυφή χωρίς να διαφθαρούν. Διαθέτουν ισχυρή θέληση, τρέφουν αγάπη για την δικαιοσύνη, διόραση. Ο Ζυγός προσπαθεί να τους ευχαριστήσει όλους και τελικά αποτυχαίνει, χρειάζεται κατανόηση μα και αγάπη. Το κύριο αρνητικό χαρακτηριστικό ενός ζυγού είναι ότι τις περισσότερες φορές νομίζει ότι έχει ζήσει την ζωή του και βρίσκεται σε μια πλάνη γιατί απλά δεν βρέθηκε κάποιος ή δεν άφησε κάποιον να του δείξει το πραγματικό νόημα της ζωής. Με αλλά λόγια τους αρέσει να ζουν σε μια πλάνη που νομίζουν ότι είναι η πραγματικότητα. Οι πονοκέφαλοι είναι το κυρίως πρόβλημα των ζυγών και ακολουθούν προβλήματα με το συκώτι, τα νεφρά και τις φλέβες.

Οι Ζυγοί δίνουν την εντύπωση ότι είναι ευγενικοί άνθρωποι με ωραίους τρόπους, γιατί η χάρη είναι το βασικό συστατικό της προσωπικότητας τους. Δεν είναι εξαίρεση: κατά κανόνα, είναι περιποιητικοί άνθρωποι.
Ο φιλικός τρόπος τους υποχρεώνει όλους γύρω τους και διατηρεί μια αρμονία στη σχέση μεταξύ τους και εκείνους, με τους οποίους συναναστρέφονται. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που κυβερνά τις τύχες των Ζυγών μια και είναι ο πλανήτης της ειρήνης και της αγάπης.

Οι Ζυγοί δεν είναι ποτέ άλλοτε τόσο ευτυχείς όσο όταν πραγματοποιούν ένα συνοικέσιο. Προφυλάξου, αν θέλεις να γλεντήσεις κι άλλο τη μοναχική που μακαριότητα υποστηρίζουν. Οι φίλοι σου Ζυγοί ή η παρέα τους δεν μπορούν να πιστέψουν ότι εσύ μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο από το γάμο που θα σου προτείνουν. Υπάρχει, πάντα, ένα πολύ ισχυρό κίνητρο πίσω από τις προσκλήσεις που θα σου κάνουν. Δεν έχεις παρατηρήσει πόσο εύκολα οι συζητήσεις μεταφέρονται στο θέμα του γάμου και τα πλεονεκτήματα του και ότι αυτό γίνεται πάντα, με κάποιον αδέσμευτο παρόντα στη συντροφιά;
Μην προσπαθείς να τους εξηγήσεις ότι εσύ δεν έχεις καμία πρόθεση να δεχτείς τα δεσμά του γάμου, αυτό δεν θα τους αποθαρρύνει και τελικά θα πετύχουν το σκοπό τους, εκτός αν μετακομίσεις πολύ γρήγορα και δεν μπορούν να σε βρουν.

Οι Ζυγοί έχουν ένα θαυμάσια ταλέντο να μεταχειρίζονται ανθρώπους και καταστάσεις, αυτό είναι που τους κάνει τόσο ιδανικούς για μεσίτες, διαιτητές, μεσάζοντες και πρέσβεις. Η ισορροπία είναι ένα άλλο έξοχο χαρακτηριστικό των Ζυγών, το οποίο συνδέεται με το γεγονός ότι η αρμονία αποτελεί ενδόμυχο στοιχείο. Μπορεί να αισθάνονται ότι είναι έξω από το στοιχείο τους, μέσα σε ένα νέο περιβάλλον, αλλά δεν θα αφήσουν εύκολα να φανεί ότι δεν αισθάνονται καλά.

Είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε κατάσταση. Επίσης, οι κινήσεις τους είναι πολύ χαριτωμένες και αυτός είναι ο λόγος που συνήθως οι Ζυγοί, χορεύουν τόσο ωραία. Φυσικά, αυτό είναι ένα προσόν που συνηγορεί για την είσοδο τους στον καλλιτεχνικό κύκλο. Οι Ζυγοί μπορεί να χάσουν την ψυχραιμία τους, μόνο όταν συμβεί κάποιο αιφνίδιο περιστατικό, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις και όταν συμβεί αυτό, δεν θα διαρκέσει για πολύ. Οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι βασικά ευπαρουσίαστοι, σοβαροί, πρόθυμοι και φιλήσυχοι. Κινούνται από την τάση να προσαρμοστούν αυτοί στο περιβάλλον και δεν επιμένουν στο αντίθετο, δηλαδή να αλλάξουν τις συνθήκες γύρω τους. Αυτό φαίνεται ότι τελικά, τους βγαίνει σε καλό, γιατί με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνουν το σκοπό τους καλύτερα, απ’ ότι οι άλλοι.

Στο δρόμο τους δεν χρησιμοποιούν μπουλντόζες για να γκρεμίσουν τα εμπόδια, αλλά προσπαθούν να προχωρούν μέσα από αυτά. Ο Ζυγός είναι το σημείο της επικοινωνίας και τα άτομα αυτά επιθυμούν να τα έχουν καλά με όλους όσους είναι γύρω τους. Είναι έτοιμοι να ταυτιστούν με μια κατάσταση, αν αρέσει στους άλλους και αυτό τους κάνει κατάλληλους για συντροφιά: πράγματι, αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι, όταν ζουν και εργάζονται με άλλους μαζί, σε αρμονική συνεργασία. Ειρηνιστές από τη φύση τους, υποχωρούν όταν δεχτούν πίεση, προκειμένου να αποφύγουν τη σύγκρουση, εκείνη τη στιγμή. Οι Ζυγοί είναι φοβεροί αντίπαλοι, όχι γιατί διαθέτουν καταστρεπτική δύναμη, αλλά επειδή έχουν μεθοδευμένη στρατηγική. Φέρνουν το θέμα με τόσο ωραίο τρόπο, ο οποίος τελικά, αποδεικνύεται το ισχυρότερο όπλο άμυνας. Υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ζυγών, που θα το δει κάποιος, αν τους παρακολουθήσει προσεκτικά. Όταν οι Ζυγοί έχουν ένα παράπονο από κάποιο πρόσωπο, με το οποίο συνεργάζονται, δεν θα του δείξουν τίποτα, αλλά θα καταφέρουν να θεραπεύσουν αυτό που τους ενοχλεί, με τον πιο έξυπνο τρόπο. Ενώ δηλαδή, τηρούν άμεμπτη συμπεριφορά, μπορούν να απομακρύνουν κάποιον, με τον ίδιο εύκολα τρόπο, που τον πλησιάζουν.

Το μάτι του Ζυγού δεν είναι τόσο αθώο, όσο χαριτωμένο φαίνεται και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά εκείνοι που τους θεωρούν αβλαβείς, άκακους και ολοκληρωτικά παθητικούς δέκτες σε κάθε προσπάθεια να τους θέσουν υπό τον έλεγχο τους.
Το σύμβολο του Ζυγού υπενθυμίζει ότι ένας ήρεμος, σκεπτόμενος εγκέφαλος λειτουργεί πίσω από την ήπια έκφραση και τους αφοπλιστικούς τρόπους των Ζυγών. Είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένοι στο να κάνουν συγκρίσεις για να αξιολογούν σωστά τα πράγματα. Αυτό είναι αποτέλεσμα ιδιαίτερης διανοητικής ικανότητας: οι Ζυγοί μπορούν να διακρίνουν τα πράγματα και από την πλευρά άλλων ανθρώπων, γιατί παρατηρούν ένα πράγμα από όλες του τις πλευρές.

«Αν εγώ ήμουν στη θέση σου, θα αισθανόμουνα το ίδιο», συνηθίζει να λέει ένας Ζυγός, όταν βλέπει ότι ο συνομιλητής του άρχισε να αμφιβάλλει, ή βλέπει ότι θέλει την επιβεβαίωση του για τις απόψεις του. Όταν ο Ζυγός αναγκαστεί να κριτικάρει ή να κατακρίνει τη συμπεριφορά άλλων, χειρίζεται έτσι το θέμα ώστε να μη δημιουργήσει μνησικακία από τη μεριά τους είναι ικανοί να «χρυσωθούν» το χάπι, καλύπτοντας την κριτική τους με ευγενικό τρόπο. Η διπλωματία είναι μία ιδιότητα συνδεδεμένη με τη φύση του Ζυγού. Οι Ζυγοί πιστεύουν ότι για όλα τα πράγματα υπάρχει χρυσή τομή και στοχεύουν στη μέση οδό, αποφεύγοντας τις παγίδες που οδηγούν σε επικίνδυνες αντιθέσεις.

Είναι ιδεαλιστές στη συμπεριφορά τους, όμως ποτέ δεν κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στην πραγματικότητα της ζωής, όταν ο κοινός νους συνιστά την τήρηση πρακτικής συμπεριφοράς. Οι Ζυγοί δεν είναι φιλόδοξοι, υπερβολικά ενθουσιώδεις, πολύ αισιόδοξοι ή υπερβολικά απαισιόδοξοι. Αν και τους ευχαριστεί ο ερωτισμός, δεν παρασύρονται από τις απολαύσεις, αν κρίνουν ότι αυτό περιορίζει άλλες τους επιθυμίες. Είναι αλήθεια ότι έχουν ορισμένες φιλοδοξίες, αλλά ταυτόχρονα, συναισθάνονται και τους περιορισμούς τους.
Αυτή η μετριοπαθής στάση τους. φαίνεται εύκολα στις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης και η ζωή θα ήταν χωρίς νόημα για τους Ζυγούς, αν δεν είχαν ικανοποιητικές διεξόδους αυτής της φιλόστοργης και ρομαντικής κλίσης τους.

Η ευτυχία για τους Ζυγούς έχει μεγαλύτερη αξία από την υγεία και τη φήμη και για να εξασφαλίσουν την ευτυχία τους στις προσωπικές τους σχέσεις, προσαρμόζουν τον εαυτό τους στις ανάγκες των φίλων τους και των αγαπημένων τους προσώπων. Δεν προσπαθούν να μονοπωλήσουν τον χρόνο ή την προσοχή των φίλων τους. των συγγενών ή των συντρόφων τους. Παράλληλα, δεν μπορούν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους ή την αγάπη τους σε ένα μόνο πρόσωπο. Γι’ αυτό, όποιος γίνεται κτητικός απέναντι τους. γρήγορα, με τον τρόπο τους, τον απομακρύνουν από τη ζωή τους.
Σας δόθηκε μια πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς των Ζυγών. Να θυμάστε ότι έχουν μια ζυγαριά σαν σύμβολο του ζωδίου τους και ότι δεν είναι ποτέ διατεθειμένοι να πάρουν λιγότερα από όσα έχουν δώσει.

Θα διασκεδάσετε αρκετά αν παρακολουθήσετε τους Ζυγούς να κάνουν παζάρι, πριν αγοράσουν κάτι: ο Ζυγός θα επιμείνει πολύ μέχρι να επιτύχει το σκοπό του, που είναι να κάμψει την αντίσταση του πωλητή και να του δώσει το αντικείμενο στην τιμή που επιθυμεί. Οι Ζυγοί, σαν άνθρωποι είναι μάλλον εύκολοι παρά σκληροί, αλλά ποτέ δεν είναι από αυτούς που τους μεταχειρίζονται με μεγάλη ευχέρεια «σήκω-κάτσε». Αυτό συμβαίνει διότι είναι τελείως αντίθετοι απ’ ότι δείχνουν, ότι δηλαδή, είναι πολύ πρόθυμοι να κάνουν υποχωρήσεις και να δεχτούν κάθε συμβιβασμό. Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα βγουν πολύ κερδισμένοι από τη συναλλαγή τους με τους Ζυγούς. Πρόσεξε όταν παίρνεις δώρα από Ζυγούς και μην αισθάνεσαι πολύ υποχρεωμένος όταν τους βλέπεις να κάνουν θυσίες για σένα: να είσαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα θα σε βάλουν να τα ανταποδώσεις.

Οι Ζυγοί έχουν ανεπτυγμένη σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση της καλαισθησίας και είναι ενήμεροι στα κάθε είδους θέματα καλλωπισμού. Πολύ συχνά, οι Ζυγοί έχουν ταλέντο για το θέατρο και τον κινηματογράφο, Καλλιτέχνες και σχεδιαστές προέρχονται κυρίως από το ζώδιο του Ζυγού λίγοι είναι τόσο ταλαντούχοι, όσο αυτοί. Η εκλεπτυσμένη απλότητα Είναι το βασικό χαρακτηριστικό σε ό,τι δημιουργούν και αποτελεί η απλότητα αυτή, το χαρακτηριστικό γνώρισμα του γούστου. των τρόπων και των συνηθειών τους. Αφού η Αφροδίτη κυβερνά το ζώδιο του Ζυγού, δεν δημιουργεί καθόλου έκπληξη το γεγονός, ότι και τα δύο φύλα είναι μεταξύ των πιο ελκυστικών ανθρώπων όλων των ζωδιακών τύπων. Η γυναίκα Ζυγός μπορεί να μην έχει τέλειες αναλογίες στο σώμα, αλλά είναι κοντά στις ιδανικές διαστάσεις, τουλάχιστον σε νεαρή ηλικία, στη μέση ηλικία θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα, για να μην πάρει πολύ βάρος. Η συμμετρία είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Ζυγών, από τη φύση τους: διαθέτουν μια καλά ισορροπημένη εμφάνιση στο πρόσωπο, στο σώμα και στο γενικό σύνολο. Έχουν στρογγυλό κεφάλι με αρκετά μαλλιά και ωοειδές πρόσωπο, έχουν ελαφρά λακκάκια στα μάγουλα και γενικά, είναι λεπτοί και ωραίοι. Τα μάτια τους είναι εκφραστικά και συνήθως, φαίνονται μεγαλύτερα απ’ ότι είναι. Η μύτη τους Είναι αρμονική, το στόμα τους έχει ωραίο σχήμα, έχουν μικρά αυτιά και μικρά δόντια (συνήθως πολύ άσπρα), ο λαιμός τους είναι λεπτός και ευλύγιστος. Τα χέρια τους είναι ωραία, τα πόδια τους είναι μακριά σε σύγκριση με το σώμα τους, τα μαλλιά και το δέρμα τους έχουν πολύ ωραία υφή. Τα μόνα ελαττώματα βρίσκονται στους αστραγάλους και τα πόδια: οι πρώτοι είναι χοντροί και τα δεύτερα είναι κοντά και χοντρά.

Οι άνδρες και οι γυναίκες, που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ζυγού, έχουν εξαίρετο γούστο στο ντύσιμο τους και στην επίπλωση του σπιτιού τους (αν και διαθέτουν τον περισσότερο χρόνο τους σε άλλες δραστηριότητες και για τον εξοπλισμό του σπιτιού τους δεν κάνουν υπερβολές). Είναι κοινωνικοί και, παρότι φυσιολάτρες, προτιμούν να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στην πόλη. όπου υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία διασκεδάσεων, παρά στην εξοχή. Βέβαια, δεν θα τους δείτε να κυνηγούν ή να συμμετέχουν σε εκδρομές κυνηγών, γιατί το κυνήγι το θεωρούν άγριο και σκληρό άθλημα και αποστρέφονται ιδιαίτερα τη βία.

Οι Ζυγοί έχουν και ελαττώματα – έχουν το ιδίωμα να μη προβάλλουν μεγάλη αντίσταση σε αυτούς που τους φλερτάρουν και μάλλον τηρούν, γενικά, μία άστατη στάση (βασικά, οι Ζυγοί, πάντα, αναζητούν τον ιδανικό σύντροφο γι’ αυτό δεν πρέπει να τους κατηγορούμε, όταν βλέπουμε να δοκιμάζουν τον ένα ερωτικό σύντροφο μετά τον άλλον). Επίσης, οι Ζυγοί μπορεί να είναι φίλοι, αλλά μόνο για τις καλές εποχές. Μην περιμένετε να δείτε πολλούς από αυτούς στο πλευρό σας, όταν οι υποθέσεις σας δεν πηγαίνουν καλά και όταν οι άλλοι άνθρωποι έχουν στραφεί εναντίον σας. Τότε, θα βλέπετε σπάνια τους Ζυγούς, γιατί δε θέλουν να διακινδυνεύσουν τη δημοτικότητα τους, ούτε την ηρεμία τους, από ενέργειες εκείνων που θα αντιδράσουν, αν τους δουν να σας βοηθούν.

Το σοβαρότερο ελάττωμα των Ζυγών, είναι η αναποφασιστικότητα, σε περιπτώσεις που καλούνται να πάρουν θέση σε ένα σοβαρό θέμα. Αυτή η αναποφασιστικότητα είναι φυσικό χαρακτηριστικό των Ζυγών, που με μεγάλη προσοχή ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά, για να βρουν τι συμφέρει, προκειμένου να πάρουν απόφαση σε μια μέση λύση. Αυτό δημιουργεί πλήξη, γιατί οι Ζυγοί από τη φύση τους, χάνουν το ενδιαφέρον τους, όταν ένα πράγμα είναι πολύ γνωστό ή υπερβολικά συνηθισμένο μια και επιθυμούν την ποικιλία στη ζωή τους. Ένα άλλο ελάττωμα τους είναι η τάση που έχουν να είναι πολύ εξαρτημένοι από άλλους, γιατί οι ίδιοι δεν είναι προικισμένοι με αυτοπεποίθηση. Όμως, τα τελευταία χρόνια και για μια δεκαετία περίπου, οι Ζυγοί έδειξαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία. Αυτό συνέβηκε γιατί, μέσα στην περιοχή που εξουσιάζει ο Ζυγός, κινήθηκαν ο Ουρανός, από το 1969 μέχρι το 1974 και ο Πλούτωνας, από το 1974 μέχρι το 1983. Έτσι. μετά την περίοδο αυτή, οι Ζυγοί ξαναγύρισαν στη γνωστή τους κατάσταση να είναι κάτω από την επιρροή άλλων.

Όσο καιρό εφαρμόζουν πιστά την πολιτική τους να αναθέτουν σε άλλους τις ευθύνες για τις υποθέσεις τους. η υγεία τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως και τα άλλα ζώδια, έτσι και οι Ζυγοί, παρουσιάζουν κάποια ευπάθεια σε ορισμένες περιοχές ή όργανα του σώματος τους. Ο Ζυγός εξουσιάζει την οσφυϊκή χώρα του σώματος και κάθε είδος νευρικής ή ψυχολογικής έντασης έχει επίδραση στα νεφρά φυσικά, οι Ζυγοί υποφέρουν από πονοκεφάλους και κυρίως ημικρανίες. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο περιβάλλον τους – η υγεία τους δεν θα είναι καλή αν υποχρεωθούν να ζήσουν σε καταπιεστικό περιβάλλον ή σε χώρο που έχει πολύ θόρυβο. Πρέπει επίσης να προστεθεί, ότι οι Ζυγοί αισθάνονται αποστροφή όταν επιδίδονται σε επαγγέλματα βαρετά ή σε αυτά που απαιτούν ιδιαίτερα προσόντα. Προτιμούν τα γραφεία από τα εργοστάσια, τις ελαφρότερες δουλειές και όχι αυτές, που απαιτούν σκληρή χειρωνακτική εργασία, καθώς και τα ευχάριστα, διασκεδαστικά επαγγέλματα, αντί για τα μονότονα και πληκτικά.

Η γυναίκα είναι έξυπνη, διακριτικά, αξιοπρεπής, κοινωνική και ευχάριστη στην παρέα. Έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης. Θεωρεί καθήκον να βοηθάει τους συνανθρώπους της. Είναι καλόκαρδη και δεν κρατάει κακία. Δεν της αρέσουν οι τσακωμοί και αποφεύγει τις δυσάρεστες καταστάσεις. Της αρέσει η τάξη , αγαπάει το ωραίο θέλει να υπάρχει αρμονία στο περιβάλλον της. Είναι αναποφάσιστη και αρκετά φλύαρη.
Ο άντρας είναι ευγενικός, ευαίσθητος, ευχάριστος και καλός στους τρόπους του. Είναι δίκαιος και ειλικρινής και δεν κρατάει κακία. Είναι αναποφάσιστος αλλά στο τέλος θα βρει την σωστή λύση. Είναι κοινωνικός αγαπάει την διασκέδαση και είναι ευχάριστος στην παρέα. Δεν του αρέσει η ακαταστασία και χρειάζεται αρμονία και γαλήνη στο περιβάλλον αποφεύγει τις προστριβές. Έχει τάση αναβλητικότητας. Λόγω της υπερευαισθησίας η διάθεση του μεταβάλλεται συνεχώς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου
Ιδιότητα: Σταθερό
Στοιχείο: Νερό
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Πλούτωνας.

Αντιπροσωπεύει την διορατικότητα, το πάθος, τη διαίσθηση, την ευθυκρισία. Διαθέτει φαντασία και ισχυρό μαγνητισμό. Στο Σκορπιό αντιστοιχούν οι μύθοι της Άρτεμης και του Ωριών, του Δία και του Φαέθων.
Κανένα άλλο ζώδιο του ζωδιακού δεν έχει τόσες διαφορετικές προσωπικότητες και διαφορετικούς χαρακτήρες. Είναι μερικές φορές πολύ εύκολο για σας να σαγηνεύσετε έναν εραστή, και κατά βάθος γνωρίζετε ότι σας αρέσει η πρόκληση. Σας χρειάζεται επίσης κάποιος που θα διεγείρει τον νου σας καθώς και την ερωτογενή σας ζώνη, έτσι λοιπόν μην πάτε με κάποιον νομίζοντας ότι θα είναι θαυμάσιος στο κρεβάτι, μέχρι να τον γνωρίσετε καλύτερα. Ο κάθε Σκορπιός βέβαια δεν ψάχνει για σεξουαλικές περιπέτειες σε κάθε γωνιά.

Χρησιμοποιείστε τον μαγνητισμό σας όσο το δυνατόν καλύτερα. Έχετε το χάρισμα που είναι δύσκολο να αντιπαραβληθεί με οποιονδήποτε άλλον, και μια ματιά από τα φλογερά σας μάτια μπορεί να κάνουν κάποιον να πέσει στ πόδια σας. Οι σκορπιοί έχουν αναπτυγμένη τη διπλωματία για αυτό υπήρξαν μεγάλοι πολιτικοί. έχουν μεγάλη φαντασία ικανότητα στο λόγο και στο γράψιμο .

Θα πρέπει πραγματικά να μάθετε να μην παίρνετε τα πράγματα τόσο σοβαρά, να αναπτύξετε περισσότερο την αίσθηση του χιούμορ για τη ζωή, και να μην παίρνετε κάθε παρατήρηση εναντίον σας τοις μετρητοίς. Μερικές φορές φαντάζεστε προσβολές ή κριτικές εκεί που δεν υπάρχουν και υποτίθεται ότι είστε πολύ διαισθητικός.

Ταυτόχρονα όμως έχουν μέσα τους μεγάλη μνησικακία που κατά βάθος πρέπει να τρομάζει κανείς, διότι ποτέ δεν λησμονούν και πάντα είναι τιμωροί στη ζωή τους. Είναι εργατικοί, θαρραλέοι, αποδοτικοί, ακουστοί, πνευματώδης, δραστήριοι, περιφανή, γενναιόδωρη, διαθέτουν μεγάλη παρατηρητικότητα. Η αρνητική πλευρά του σκορπιού είναι μια πλευρά που κανείς στη ζωή του πρέπει να τη φοβάται. Είναι , κακόβουλοι, διεστραμμένη, σκληρόκαρδοι, πονηροί, προδότες, φθονεροί, βιαστές και σαδιστές. Γενικά οι σκορπιοί μπορούν να φτάσουν στην κορφή αλλά και στον πάτο. Οι σκορπιοί αντιμετωπίζουν κυρίως πρόβλημα με τα γεννητικά όργανα, το διαβήτη, κήλη και το λαιμό, εξαιτίας της υπερδιεγέρσεως και του άγχους.

Ο Σκορπιός, εκτός από το σκορπιό, έχει και άλλο ένα σύμβολο: τον αετό. Είναι κρίμα για τους ανθρώπους του ζωδίου αυτού που επικράτησε το πιο «κακό» σύμβολο τους. Οι παλιοί αστρολόγοι, χρησιμοποίησαν διπλό συμβολισμό, για να δηλώσουν ακριβώς, την έντονη πάλη μεταξύ του καλού και του κακού, που γίνεται μέσα στη φύση ενός Σκορπιού. Λόγω του λανθασμένου μονού συμβολισμού του, οι συγγραφείς αστρολογικών βιβλίων έχουν τονίσει υπερβολικά τα ελαττώματα των Σκορπιών, χωρίς ν’ αναφέρονται επαρκώς στα αξιόλογα προτερήματα του.

Μόνο τελευταία άρχισαν οι αστρολόγοι να εκτιμούν σωστά τους Σκορπιούς, ξεπερνώντας τις καλιές τους προκαταλήψεις.
Παρά το γεγονός αυτό. πρέπει να παραδεχτούμε (όπως το παραδέχονται και οι ίδιοι άλλωστε), ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μερικά προβληματικά χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να ελέγξουν και αν είναι δυνατό, να ξεπεράσουν. Αυτό που χαρακτηρίζει το Σκορπιό είναι η ένταση. Είναι ένα σταθερό ζώδιο και ανήκει στο ζώδιο του νερού. Οι Σκορπιοί είναι έντονα συναισθηματικοί και υπερευαίσθητοι. Έχουν έντονα ανεπτυγμένη διαίσθηση. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι έχουν αναλυτική σκέψη, έντονη θέληση και μεγάλη αποφασιστικότητα να πετύχουν σε ό,τι κάνουν, θα καταλάβουμε ότι είναι άνθρωποι που πρέπει να τους υπολογίζουμε.

Ευτυχώς, οι Σκορπιοί έχουν, επίσης, ανεπτυγμένο αυτοέλεγχο: είναι φτιαγμένος έτσι από τη φύση, που λειτουργεί σαν αυτοπροστατευτικός μηχανισμός γι’ αυτούς, τον οποίο ενεργοποιούν όταν αποφασίσουν να καταστείλουν τα κατώτερα ένστικτα τους. Και, για να είμαστε δίκαιοι μ’ αυτούς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι συνέχεια προσπαθούν για τον καλύτερο εαυτό τους. Απλά, μερικές φορές, αν δεν πετύχουν στα πειράματα και τις περιπέτειες τους, ίσως μπουν στον πειρασμό να δείξουν λίγο από το σκληρό χαρακτήρα τους.

Θα καταλάβετε καλύτερα το χαρακτήρα των Σκορπιών, αν αναλύσουμε ό,τι υποδηλώνουν τα σύμβολα τους. Υπάρχουν διάφορα είδη σκορπιών, μερικά από τα οποία είναι λιγότερο δηλητηριώδη από τα άλλα: το δηλητήριο τους μπορεί να προκαλέσει συχνά μόνο παροδικές, μικρές βλάβες, δεν σκοτώνουν, πάντα, τα θύματα τους. Παρότι οι σκορπιοί ζουν σε ζεστές ή τροπικές χώρες, είναι τόσο ευαίσθητοι στις ακτίνες του ήλιου, που εύκολα μπορεί να πεθάνουν αν εκτεθούν για πολύ σ’ αυτόν. Έτσι, πρέπει να έχουν όσο το δυνατό, καλυμμένο το σώμα τους, είτε κάτω από πέτρες, είτε κάτω από το χώμα. Είναι μοναχικά ζώα, που αποφεύγουν τις μεταξύ τους σχέσεις, έκτος αν μαλώνουν ή ζευγαρώνουν (αν το αρσενικό δεν φύγει γρήγορα μακριά, αμέσως μετά την ερωτική πράξη, κινδυνεύει να του επιτεθεί το θηλυκό και να το κατασπαράξει).

Οι Σκορπιοί είναι μυστικοπαθείς, αλλά κρατούν αυτή τη στάση γιατί είναι ευαίσθητοι στις αντιδράσεις των άλλων ανθρώπων. Δυσκολεύονται να δείξουν τα αισθήματα τους: προσπαθούν να τα κρύβουν, γιατί φοβούνται ότι θα φάνουν οι αδυναμίες τους και θα θεωρηθούν χαζοί στα μάτια των άλλων. Μόνο όταν θυμώσουν πολύ πέφτει η μάσκα τους, γίνονται πολύ άγριοι και κινδυνεύουν όχι μόνο οι άλλοι που προκάλεσαν την οργή τους, αλλά και οι ίδιοι. Και σκοτώνουν περισσότερο με τα λόγια, παρά με τα έργα τους. Το κεντρί του σκορπιού είναι στην ουρά του, και ότι λέει, πάνω στο θυμό του, δύσκολα ξεχνιέται ή συγχωρείται.

Οι Σκορπιοί είναι μοναχικοί από τη φύση τους, όχι γιατί είναι ακοινώνητοι αλλά, μια και η έντονη προσωπικότητα τους προκαλεί τους άλλους ανθρώπους, αναγκάζονται συχνά να αμύνονται, κάτι που δεν τους αρέσει. Μπορούν, μεταφορικά, να «σκοτώνουν» την αγάπη που αισθάνονται οι άλλοι γι’ αυτούς, επειδή συχνά οι Σκορπιοί γίνονται κτητικοί απέναντι τους. Όταν κάνουν στενές σχέσεις, τις παίρνουν πολύ στα σοβαρά και η ανάγκη να αισθάνονται συναισθηματικά ασφαλείς μπορεί να τους κάνει υπερβολικά απαιτητικούς. Δυσκολεύονται να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι δεν γίνεται να μονοπωλούν πάντα την αγάπη των άλλων.

Το άλλο σύμβολο του ζωδίου όμως είναι ο αετός, ο βασιλιάς των ουρανών, που φτιάχνει τη φωλιά του σε ψηλά δέντρα ή απόκρημνους βράχους: αυτό μας θυμίζει ότι όταν ο Σκορπιός ξεπεράσει το πνευματικά και συναισθηματικά του προβλήματα, μπορεί να υπερβεί όλα τ’ άλλα ζώδια, ως προς την ηθική του υπόσταση. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχει μια πνευματική πλευρά στη φύση του Σκορπιού που όταν ενεργοποιηθεί, οι άνθρωποι του ζωδίου αυτού αφοσιώνονται ολοκληρωτικά στην υπηρεσία των ανθρώπων που αγαπούν, ή του σκοπού που υπηρετούν. Παρότι έχουν έντονο προσωπικό μαγνητισμό, δεν τον χρησιμοποιούν επιδεικτικά: ο Σκορπιός δεν επιδεικνύεται, όπως ένας Λέων ή ένας Κριός. Ακόμα όμως κι αν μείνουν ήρεμα στο περιθώριο, οι υπόλοιποι θα έχουν έντονη την αίσθηση της ύπαρξης τους. Πολύ συχνά, θα παρατηρήσετε ότι οι άνθρωποι αυτοί κινούν τα νήματα σημαντικών αποφάσεων, χωρίς να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η προβολή τους. Γι’ αυτούς, αρκεί να ξέρουν ότι σ’ αυτό που κάνουν κατάφεραν το καλύτερο και έτσι σκοπεύουν να συνεχίσουν στη ζωή τους. Μερικές φορές, ίσως δώσουν την εντύπωση ότι υπερβάλλουν στην προσπάθεια τους να πετυχαίνουν πάντα, το καλύτερο. «Αν είναι να κάνεις μια δουλειά, κάνε την καλά», λένε, και πιστεύουν ότι «η πολλή δουλειά ποτέ δεν έβλαψε κανένα».
Τι επαγγέλματα ταιριάζουν στους Σκορπιούς: προφανώς, όλα όσα τους δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη ευφυΐα τους και την εργατικότητα τους. Είναι αξεπέραστοι σε επιστημονικές και φιλολογικές ενασχολήσεις, καθώς και στον τομέα της έρευνας. Στον ιατρικό κόσμο ξεχωρίζουν σαν ψυχίατροι ή ψυχολόγοι.

Στο εμπόριο, προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του ελεύθερου συναγωνισμού χωρίς να γίνονται απάνθρωποι. Και φυσικά, ο συναισθηματικός τους δυναμισμός μπορεί να τους κάνει διάσημους στο χώρο της υποκριτικής τέχνης, αυτός δεν είναι ο μόνος καλλιτεχνικός τομέας, που διακρίνονται. Πολλοί ταλαντούχοι συγγραφείς, ζωγράφοι, μουσικοί, συνθέτες και γλύπτες ανήκουν στο ζώδιο του Σκορπιού. Με όποιο μέσο διαλέξουν να εκφράσουν το ταλέντο τους, η σφραγίδα τους είναι έντονα χαραγμένη στο βάθος του δημιουργήματος τους. Μπορεί να είναι μυστικοπαθείς από τη φύση τους, αλλά με τη δουλειά τους εκφράζουν ό,τι απ’ τον εαυτό τους ήταν προηγουμένως σκοτεινό, παρανοημένο ή άγνωστο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συχνά οι Σκορπιοί ασκούν κάποιο θρησκευτικό λειτούργημα, που τους επιτρέπει να εξαγνίσουν τα κατώτερα ένστικτα τους. Είναι οι άνθρωποι, που Θα γίνουν ιεραπόστολοι ή θ’ ασχοληθούν με το μυστικισμό.

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο με τον πιο έντονο ερωτισμό. Είναι αλήθεια ότι είναι άνθρωποι με έντονη σεξουαλική διάθεση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκλεκτικοί. Γι’ αυτούς, η ερωτική πράξη είναι κάτι εντελώς φυσικό είναι σύμβολο της απόλυτης πνευματικής και σωματικής επαφής δύο ανθρώπων διαφορετικού φύλου. Σ’ αυτή τους την πεποίθηση οφείλεται και η απογοήτευση που γνωρίζουν, όταν ανακαλύψουν ότι ο σύντροφος τους δεν φάνηκε πιστός – η σχέση καταστρέφεται, γιατί, ακόμη κι αν καταφέρουν να τον συγχωρήσουν, δεν θα μπορέσουν ποτέ να ξεχάσουν την προδοσία αυτή.

Ένα ακόμα καλό των Σκορπιών είναι το γεγονός ότι οι έντονες συμπάθειες και αντιπάθειες που έχουν, βασίζονται σε πολύ αντικειμενικά κριτήρια. Επίσης, δεν είναι ποτέ προκατειλημμένοι εναντίον των ανθρώπων που δεν συμπαθούν: ξέρουν να τους σέβονται για τα πλεονεκτήματα τους.

Οι Σκορπιοί έχουν γερή σωματική κατασκευή, αλλά ενδίδουν εύκολα σε απολαύσεις, και αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία τους. Είναι το ζώδιο που αντιστοιχεί στα γεννητικά όργανα, καθώς και στην απεκκριτική μοίρα του ουροποιητικού και πεπτικού συστήματος. Έτσι, είναι επιρρεπείς σε προβλήματα νεφρών, ουροδόχου κύστης, εντέρων και γεννητικών οργάνων. Επίσης συχνά παρουσιάζουν μικροενοχλήσεις στο λαιμό τους (αυτό, γιατί υπάρχει «αντανακλαστική» επιρροή μεταξύ ζωδίων, που βρίσκονται αντιδιαμετρικά, στο ζωδιακό κύκλο: ο Ταύρος, που είναι απέναντι από το Σκορπιό, αντιστοιχεί στο λαιμό).

Κάτι ενδιαφέρον σχετικά με τους Σκορπιούς είναι ότι αρκετοί απ’ αυτούς τραυματίζονται στη μύτη: μάλιστα, δεν είναι σπάνιο να φάνε γροθιά στη μύτη από άλλον, μια και εύκολα γίνονται προκλητικοί, σαρκαστικοί, ζηλιάρηδες (και μάλιστα πολύ). Αρκετά συχνά, επίσης, ένας Σκορπιός θα αποφασίσει ν’ αλλάξει το σχήμα της μύτης του, κάνοντας πλαστική (σπάνια θα έχουν καλοφτιαγμένη μύτη). Εμφανισιακά, το εντυπωσιακό τους χαρακτηριστικό είναι το διαπεραστικό τους βλέμμα. Σου δίνει την εντύπωση ότι βλέπει μέσα σου και ότι σε υπνωτίζει. Βέβαια, το τελευταίο δεν είναι μέσα στις προθέσεις του – απλά δηλώνει ότι κέρδισες την προσοχή του, πράγμα που θα πρέπει να σε κολακέψει. Δυστυχώς όμως, τις περισσότερες φορές το βλέμμα αυτό θα σε γεμίσει αμηχανία. Το σώμα του Σκορπιού είναι αρκετά αδύνατο, όταν είναι νέος και αρκετά πιο δεμένο στην ώριμη φάση της ηλικίας του. Τα μάτια του φαίνονται βαθιά, γιατί προέχουν έντονα τα φρύδια του (όχι όμως, τόσο πολύ όσο στον Κριό και τον Αιγόκερο).

Μερικοί πολύ ωραίοι άνθρωποι ανήκουν στο ζώδιο αυτό. Όμως, δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της τέλειας γυναικείας ομορφιάς: οι γυναίκες Σκορπιοί είναι πολύ γοητευτικές, αλλά, συνήθως, έχουν έντονα χαρακτηριστικά. Και οι άνδρες και οι γυναίκες, έχουν ένα πολύ χαρακτηριστικό περπάτημα – προχωρούν σαν να κουνάνε μια αδιόρατη ουρά, πίσω τους.
Η γυναίκα έχει βαθιά συναισθήματα. Είναι ευφυής , δραστήρια και φιλόδοξος. Έχει πλήθος ταλέντων και ικανότητες για συγγραφή. Χαρακτήρας με αυτοπεποίθηση και θα τα βγάλει πέρα σε ότι καταπιαστεί. Η δραστηριότητα της και η ενεργητικότητα της να δουλεύει σκληρά την βοηθούν στο να πετύχει του υψηλούς στόχους της. Έχει τη τάση προς την ζηλοτυπία και γίνεται καταπιεστική. Η ζήλια εύκολα μπορεί να γίνει κακία και εκδηκητικότητα που βλάπτει τελικά την ίδια. Είναι προικισμένη με αρκετή φαντασία. Οι δουλειές που μπορεί να ασχοληθεί είναι Γιατρός νοσοκόμα .μηχανικοί, μηχανολόγοι, και είναι σπάνιο ταλέντο για την Ιατρική τη Χημεία.

Ο άντρας είναι φιλόδοξος χαρακτήρας με αυτοπεποίθηση και θα τα βγάλει πέρα σε ότι καταπιαστεί. Ότι κάνει το καταφέρνει μόνος του θέλει να το κερδίσει με το κόπο του. Είναι έξυπνος και δραστήριος δουλεύει σκληρά και το ίδιο απαιτεί και από τους άλλους. Βάζει υψηλούς στόχους και έχει την ικανότητα να τους πετύχει. Ο Σκορπιός δεν συγχωρεί εύκολα και θα αναζητήσει εκδίκηση. Είναι επιφυλακτικός και καχύποπτος. Συχνά είναι απότομος , βίαιος και του αρέσει να φιλονικεί. Είναι θετικός , λογικός και μυστικοπαθής. Ενδιαφέρεται για τον αποκρυφισμό. Είναι ζηλότυπος. Έχει επιθετικότητα και θέλει να επιβάλλεται. Οι δουλειές που μπορεί να ασχοληθεί είναι μηχανικός , μηχανολόγος , και είναι σπάνιο ταλέντο για την Ιατρική και τη Χημεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ!

stofostonasterion.blogspot.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!