Σχέση

Μερικές σχέσεις έχουν ένα ωραίο ‘περιτύλιγμα’: πάθος, όμορφα λόγια, ατελείωτα μηνύματα και τηλεφωνήματα, σεξ, την υπόσχεση για ακόμα καλύτερο σεξ, την υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο… Αλλά το σήμερα είναι λίγο, το σήμερα είναι ζόρικο, το σήμερα έχει ‘κάτι’, που σας βάζει σε υποψίες και αναρωτιέστε αν είναι αληθινό αυτό που ζείτε και αν ίσως κάτι πάει στραβά….

Από τη στιγμή που θα αναρωτηθείτε «μήπως κάτι δεν πάει καλά εδώ;» και σας μπει η υποψία, το πιθανότερο είναι ότι, όντως, κάτι δεν πάει καλά!

Advertisement

Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία, έτσι κι εσείς δίνετε μία ευκαιρία, και ακόμα μία, και συνεχίζεται να δίνετε ευκαιρίες, με την πίστη ότι κάποια στιγμή, δε μπορεί, θα δικαιωθείτε και η σχέση θα απογειωθεί. Καθώς όμως δε βλέπετε την πικρή αλήθεια, ότι κάτι δεν πάει καλά, αυτό σημαίνει ότι δεν την αντιμετωπίζετε, οπότε η πίκρα και το φαρμάκι υπεισέρχονται στη σχέση και τη διαβρώνουν σταδιακά, μέχρι να έρθει ο χωρισμός.

Ακόμα ψάχνετε να βρείτε το αρχικό υπέροχο συναίσθημα που είχατε στη σχέση σας αλλά δεν υπάρχει τώρα; Αν είστε για καιρό σε αυτή την προσπάθεια, είτε είστε παντρεμένοι είτε σε σχέση, ίσως πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η σχέση σας είναι στα τελειώματα και ότι καλύτερα ένα γρήγορο και αποφασιστικό τέλος, παρά ένας αργόσυρτος και επώδυνος θάνατος. Μόνο βάζοντας τελεία θα μπορέσετε να ανοίξετε νέο κεφάλαιο στις σχέσεις σας.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας δεν είναι ουσιαστική

1. Το άλλο άτομο λέει μεγάλα λόγια και δίνει υποσχέσεις, αλλά όλα είναι σε θεωρητικό επίπεδο και στην πράξη υπάρχουν ελάχιστα πράγματα ή τίποτα.

2. Δεν υπάρχει καλή επικοινωνία. Έχετε την αίσθηση ότι ξέρετε για το άλλο άτομο μόνο ότι σας λέει και συχνά αμφισβητείτε αν αυτό που σας λέει για τον εαυτό του ή τη ζωή του είναι αληθινό.

3. Δε γνωρίζετε την οικογένειά του ή τους φίλους του άλλου ατόμου. Στην αρχή είναι φυσικό ένα ζευγάρι να επιθυμεί να περάσει πολύ χρόνο ο ένας με τον άλλον, καθώς όμως παγιώνεται η σχέση, αρχίζουν να βάζουν καθένας τον άλλο στη ζωή του.

4. Το άλλο άτομο είναι παντρεμένο ή δεσμευμένο. Σας λέει ότι είναι δυστυχισμένο στην άλλη σχέση, μόνο εσείς του δίνετε χαρά, σεξ, ελπίδα, πάθος, κλπ, αλλά δεν ξεκολλάει από την άλλη σχέση.

5. Αισθάνεστε ότι αλλάζετε και θεωρείτε ότι η αλλαγή δεν είναι προς το καλύτερο. Είναι φυσικό σε μια σχέση να αλλάζει και να εξελίσσεται κανείς, αλλά προς το καλύτερο! Αν ντρέπεστε γι’ αυτά που κάνετε ή σκέφτεστε, ίσως είναι ένα σημάδι ότι κάτι πάει πολύ στραβά σε αυτή τη σχέση.

6. Αισθάνεστε ότι το άλλο άτομο σας παρηγορεί και σας καλύπτει κενά αγάπης, αλλά δεν πρόκειται για πραγματικό, βαθύ συναίσθημα. Αν νιώθετε μοναξιά, αν φοβάστε, αν αμφισβητείτε τον εαυτό σας, τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα υποκύψετε στο πρώτο άτομο που θα σας υποσχεθεί κάτι όμορφο. Παρατηρήστε όμως, αν το άλλο άτομο πράγματι σας δίνει συναίσθημα και σας αγαπάει γι’ αυτό που είστε ή αν εσείς το κρατάτε και το χρησιμοποιείτε ως ψυχοθεραπευτή σας.

7. Όταν η σχέση βασίζεται αποκλειστικά στο σεξ. Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό το καλό σεξ σε μία σχέση, αν όμως είναι ο μόνος παράγοντας που την κρατάει ζωντανή θα πρέπει να σκεφτείτε αν αυτό είναι το μόνο που θέλετε.

Δρ. Λίζα Βάλβογλη – anelanda.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!