2 δισεκατομμύρια Κινέζοι δεν μπορούν να κάνουν τόσο λάθος στο ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας με μερικές απλές αλλαγές στον χώρο μας. Κάτι θα κάνουν καλά, αφού είναι η πρώτη υπερδύναμη στον κόσμο. Δείτε τους βασικούς τρόπους για να προσκαλέσετε την καλή τύχη και το χρήμα στο σπίτι σας. Τι έχετε να χάσετε;

Advertisement

1. Ξεκινήστε βάζοντας τάξη

Η ακαταστασία, το μπέρδεμα των αντικειμένων και γενικότερα ο χαμός μέσα στο σπίτι σας είναι ένδειξη στάσιμης ενέργειας. Το φενγκ σούι υποστηρίζει ότι τα χρήματα «σκουντουφλάνε» ακριβώς εκεί! Βάλτε τάξη, λοιπόν, και η ενέργεια και η τύχη θα κυκλοφορούν στον χώρο προς όφελός σας. Μαζί με αυτές θα κυκλοφορείτε κι εσείς πιο ελεύθερα!

Ο νούμερο ένα κανόνας στο φεγκ σούι είναι η οργάνωση του σπιτιού και η εξάλειψη της ακαταστασίας.

Ο νούμερο ένα κανόνας στο φεγκ σούι είναι η οργάνωση του σπιτιού και η εξάλειψη της ακαταστασίας.

2. Επιδιορθώστε ό,τι είναι χαλασμένο Οτιδήποτε δεν λειτουργεί ή είναι σπασμένο, υποδηλώνει τομείς του σπιτιού αλλά και του εαυτού σας που δεν πάνε καλά. Για να ρέει η ενέργεια του χρήματος άφθονη, ήρθε η στιγμή να επισκευάσετε το χαλασμένο χερούλι, το καζανάκι που τρέχει, το ρολόι που έχει σταματήσει τρία χρόνια τώρα και το ντουλάπι που δεν κλείνει καλά! Και ότι είναι αδύνατον να επισκευαστεί μην το κρατάτε. Πετάξτε το!

3. Χρησιμοποιήστε το μοβ και το πράσινο Αν θέλετε να επιταχύνετε την επέλαση της καλής σας τύχης, βάλτε μοβ και πράσινο σε διάφορα σημεία του σπιτιού. ‘Οχι απαραίτητα στους τοίχους, αλλά σε υφάσματα, μαξιλάρια και διακοσμητικά. Κατά το φενγκ σούι το χρήμα πάει και πέφτει όπου δει αυτά τα χρώματα. Πάλι καλά, γιατί είναι και μια χαρά συνδυασμός…

Για να φέρετε καλή τύχη στο σπίτι σας βάλτε μοβ και πράσινο σε διάφορα σημεία του.

6 Απλοί Τρόποι για να Βάλετε το Φενγκ Σούι και στην Κουζίνα σας

4. Μεταχειρίζεστε σωστά τα ευρώ σας; Κρατήστε τα χαρτονομίσματά σας απλωμένα σε μεγάλα πορτοφόλια και όχι διπλωμένα ή τσακισμένα. Το φενγκ σούι υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν και άλλα. Φυλάξτε τα βιβλιάρια και τα μπλοκ επιταγών σας σε κουτί χρώματος -καλά το μαντέψατε- πράσινο ή μοβ. Το κουτί πρέπει να είναι τοποθετημένο στην έξω αριστερή γωνία του γραφείου σας παρακαλώ. Και μην φυλάτε αποδείξεις εξόδων μαζί με τα χρήματα σας, όπως πχ. μέσα στο πορτοφόλι σας.

5. Μην είστε τσιγκούνηδες Τα λεφτά είναι και αυτά μια μορφή ενέργειας που πρέπει να κυλάει μέσα και έξω από τη ζωή σας. Δηλαδή, μην το πολυσκέφτεστε και με χαρά δώστε όχι μόνο τα χρήματά σας αλλά και τα καλά σας συναισθήματα. Το σύμπαν θα σας ανταμείψει φέρνοντας τα πίσω σε εσάς πολλαπλασιασμένα!

6. Το χρήμα και η τύχη φεύγουν από τα σιφόνια

Γι’ αυτό κλείνετε το καπάκι της λεκάνης, βάλτε τις τάπες στα σιφόνια και έχετε πάντα κλειστή την πόρτα της τουαλέτας.

Και τώρα στα διακοσμητικά… Κατά το φενγκ σούι, πολλά αντικείμενα είναι μαγνήτες για το χρήμα και την καλή τύχη. Δεν χρειάζεται να βάλετε όλα τα αυτά τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι σας. Διαλέξτε ποια αρέσουν σε εσάς και τοποθετήστε τα κατά βούληση:

Το μοβ, το πράσινο και ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια θα σας φέρουν καλή τύχη.

Το μοβ και το πράσινο χρώμα καθώς και ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια θα σας φέρουν καλή τύχη.

7. Ένα ενυδρείο με 9 χρυσόψαρα (και πιο συγκεκριμμένα οκτώ κόκκινα ή χρυσά και ένα μαύρο) τοποθετημένο στο σαλόνι σας θα ξεκλειδώσει άμεσα τη ροή χρήματος.

8. Ένα στοιχείο με τρεχούμενο νερό θα σας φέρει πολλή τύχη και θετική ενέργεια. Αν είστε μεγιστάνας, φτιάξτε συντριβάνια, αν πάλι όχι, τότε ένα μικρό επιτραπέζιο διακοσμητικό με τρεχούμενο νερό θα είναι αρκετό. Το ξέρω, δεν σας αρέσει, αλλά μπρος στα πλούτη τι είναι λίγο τρεχούμενο νερό…

9. Κρεμάστε μικρά καμπανάκια που θα έχετε δέσει με κόκκινη κορδέλα ή κλωστή στην εξώπορτα σας. Καλούν και αυτά το χρήμα (μαζί με τα Χριστούγεννα…)

Φενγκ Σούι: Βάλτε τα Χρώματα της Αισιοδοξίας στο Σπίτι σας και Ανεβάστε τη Διάθεσή σας!

Τα καμπανάκια, σύμφωνα με το φενγκ σούι, είναι ιδανικά για τη διακόσμηση του τοίχου ανεξαρτήτως εποχής.

10. Έχετε τσαμπιά με μαύρα σταφύλια μόνιμα τοποθετημένα σε ένα μπολ στην κουζίνα σας (τουλάχιστον τους φθινοπωρινούς μήνες που είναι η εποχή τους). Φέρνουν καλή τύχη. Τα σταφύλια μπορείτε να τα απολαύσετε μαζί με το κρασάκι σας, αλλά μην ξεχάσετε να τα αντικαταστήσετε!

11. Βάλτε φρέσκα λουλούδια στα βάζα σας και μην χρησιμοποιείτε ποτέ αποξηραμένα.

Τα φρέσκα λουλούδια και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με τη φύση, αποτελεί καλό φενγκ σούι.

Μήν χάσετε:

 

12. Τα κλαδιά από μπαμπού ίσως να ξέρετε ότι φέρνουν καλή τύχη και χρήματα, αυτό όμως που δεν ξέρετε είναι ότι χρειάζεστε εννέα κλαδιά για να ενεργοποιηθούν οι ιδιότητες τους!

Τέλος, καλή τύχη και πολύ χρήμα φέρνουν και τα διακοσμητικά με δράκους, τίγρεις και ελέφαντες, αλλά είπαμε… να έρθει η τύχη σας αλλά όχι και να φύγει το γούστο σας!

spirossoulis.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!