Κατάθλιψη

Η μείζων καταθλιπτική διαταραχή είναι η κύρια αιτία των ψυχικών ασθενειών στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ηλικίες 15-44. Η κατάθλιψη επηρεάζει περισσότερους από 15 εκατομμύρια ενήλικες Αμερικανούς σε ένα μόνο έτος.

Μπορεί να προκαλέσει αισθήματα απελπισίας, άγχους και δυσκολίας στη συγκέντρωση.

Advertisement

Όσοι πάσχουν από κατάθλιψη συχνά βιώνουν δυσκολία στον ύπνο, αλλαγές βάρους και απώλεια ενδιαφέροντος για χόμπι και δραστηριότητες.

Η θεραπεία της κατάθλιψης δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά μαθαίνοντας πώς να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να αποφεύγετε τις αρνητικές σκέψεις μπορεί να βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε αυτά τα τρία βήματα για να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας για να σταματήσετε την κατάθλιψη:

1. Επικεντρωθείτε στο μέλλον

Τα συναισθήματα θλίψης συχνά προέρχονται από γεγονότα που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Για να προχωρήσετε, θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στο μέλλον. Επιτρέποντας στο παρελθόν να έχει αρνητική επιρροή πάνω σας, θα επηρεάσει και το παρόν και το μέλλον. Όσο δύσκολο και αν είναι, θα πρέπει να πείτε στον εαυτό σας ότι ξαναζώντας τα γεγονότα του παρελθόντος, θα συνεχίσουν να έχουν αρνητική επίδραση στη ζωή σας. Βρείτε έναν τρόπο να συμβιβαστείτε με το παρελθόν και να προχωρήσετε. Μπορεί να μην ξεχάσετε όσα έχουν συμβεί, αλλά μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας ότι είστε αρκετά γενναίοι για να προχωρήσετε προς τα εμπρός, για να προσφέρετε μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό σας.

2. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Με τη δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους. Μπορείτε να βλέπετε τη ζωή κάποιου άλλου και να εύχεστε να ήταν δική σας. Μπορεί να ζηλεύετε την εμφάνισή τους, τα υπάρχοντά τους, την κοινωνική τους θέση ή την επιτυχία τους. Όταν συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, τους αφήνετε να σας κλέψουν τη χαρά σας. Κάνετε τη δική σας ζωή να φαίνεται ασήμαντη ή αφανής. Σταματήστε να κάνετε συγκρίσεις. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι είστε μοναδικοί και όμορφοι. Αν χρειαστεί να διαγράψετε τις κοινωνικές σας σελίδες, κάντε το. Μην σπαταλάτε άλλο ένα λεπτό ζηλεύοντας κάποιον άλλον. Αντίθετα, εργαστείτε για να κάνετε τη ζωή σας πιο ικανοποιητική.

Μήν χάσετε:

 

3. Εκπαιδεύστε το μυαλό σας να μη καταπιέζει σκέψεις και συναισθήματα

Όλοι κάνουμε αρνητικές σκέψεις και έχουμε άσχημα συναισθήματα μια στο τόσο. Μπορείτε να σκέφτεστε ότι αν τα αποφύγετε, τότε θα αποφύγετε την κατάθλιψη, αλλά ισχύει το αντίθετο. Έρευνα έχει δείξει ότι η καταπίεση των αρνητικών σκέψεων στην πραγματικότητα συνδέεται με την «έμμονη σκέψη και συναισθηματική αντιδραστικότητα». Για να αποφύγετε τη κατάθλιψη, μάθετε να παρατηρείτε τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματά σας τη στιγμή που συμβαίνουν. Εκπαιδεύστε το μυαλό σας να τα αναγνωρίζει και πείτε στον εαυτό σας ότι μια αρνητική σκέψη δεν χρειάζεται να σας καθορίζει.

fanpage.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!