Είναι καλύτερα να ανεβαίνεις ψηλά, όσο πιο ψηλά μπορείς με ρίσκο να πέσεις να σκοτωθείς, παρά να μένεις χαμηλά στη δήθεν ασφάλεια από όπου αν πέσεις θα χτυπήσεις και στη συνέχεια θα ζήσεις μια ζωή ανάπηρος…

Όποιος φοβάται να πέσει, θα βρεθεί η στιγμή που θα ξυπνήσει και θα συνειδητοποιήσει ότι ζει τόσο χαμηλά, που πρακτικά το τέλος του δεν θα έχει καμμία σημαδία, αφού θα έχει αμελήσει να ζήσει.

Advertisement

Ποιός λυπάται για το τέλος ενός ταξιδιού που δεν έγινε ποτέ;
Ποιός αναπολεί στιγμές ζωής που δενυπήρχαν ποτέ στην πραγματικότητα;

Ποιός απολαμβάνει τη γαλήνη και την ικανοποίηση της «συνέχειας», όταν δεν μεριμνά ποτέ γι’αυτό;

Ερχόμαστε και φεύγουμε μόνοι από τη ζωή.

Στη διάρκεια του ταξιδιού όμως, έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τη μοναξιά μας, να την απολαύσουμε, να την εξελίξουμε, να την μεταφέρουμε σε άλλα επίπεδα. Απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό, είναι η επαφή με τον μοναδικό παντοτινό μας σύντροφο… τον εαυτό μας.

Ευτυχώς για εμάς, ο εαυτός μας δεν είναι τόσο βαρετός όσο ακούγεται!

Έχει 1000 πρόσωπα, έχει προσδοκίες, είναι διακριτικός όταν πρέπει και του το ζητήσουμε, ενώ διαχυτικός όταν νίωσει την ανάγκη και είναι ελέυθερος. Είναι ανα πάσα στιγμή διαθέσιμος σε εμάς και με χαρά περιμένει να ανοίξουμε τα παραθυράκια του, να ανακαλύψουμε τις πτυχές του, να τον αγαπήσουμε, να τον ακούσουμε και να «χορέψουμε» μαζί του!

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, «δεν έχουν χρόνο», ποτέ δεν βρήκαν… διδάχτηκαν να μην σκαλίζουν μέσα τους γιατί πιθανόν να ανακαύψουν πράγματα έξω από τα πρότυπα της κοινωνίας.

Μάθαμε να αγαπάμε αλλήλους, αλλά ξεχνάμε να τους γνωρίσουμε…
Έτσι, χωρίς να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι δεν μπορούμε ποτέ να βιώσουμε την αληθινή πραγματικότητα. Αυτό που ζούμε, είναι κάτι σαν εικονική πραγματικότητα. Παγιδευμένοι στο «virtual reality» που κατασκευάσαμε εμείς (μόνοι ή με τη βοήθεια καλή ή κακή αλλων) χάνουμε την αλήθεια.

Μήν χάσετε:

Δεν ξέρουμε πια, τι κάνουμε και γιατί. Νιώθουμε ότι οι αποφάσιες μας παίρνονται «από άλλους», «κατ’ανάγκη», «από τη μοίρα». Νιώθουμε παγιδευμένοι, αλλά… «φταίει η κοινωνία», «οι άλλοι», «το κατεστημένο», «η κρίση» … και άλλα πολλά.

«Δεν με καταλαβαίνεις», «δεν με κατάλαβες ποτέ», είναι φράσεις που όλοι έχουμε ακούσει και πει. Όσο για τους καυγάδες; Αυτοί πια, υπάρχουν παντού, πολλοί από αυτούς συχνά χωρίς νόημα αφού δεν καταλήγουν πουθενά…
Όλα αυτά οδηγούν στη φθορά, την απογοήτευση και τη δυστυχία.

STOP! ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Κάπου εκεί που το κάμα του μωρού βρήκε με τον πιο φυσικό τρόπο…

Αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεστε καθημερινά, για να ακούσετε και να γνωρίσετε τον εαυτό σας. Έκεί μέσα βαθιά, θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε, τις λύσεις στα προβλήματα που εσείς δημιουργήσατε, τους στόχους που πρέπει να θέσετε στο ταξίδι σας…

Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε για να συναντήσετε και να πετύχετε τους στόχους σας… θα σας δώσει νόημα στη ζωή και θα σας γνωρίσει με την ευτυχία!

Η αναζήτηση καθημερινά, η επίτευξη εσωτερικής γαλήνης και ευτυχίας, θα βγει προς τα έξω και θα λειτουργήσει ως καθρέφτης στις σχέσεις σας με τους άλλους… Σε αυτό τον καθρέφτη θα σας δουν και θα επικοινωνήσουν μαζί σας οι ψυχές που θα σας συντροφεύουν αληθινά στη ζωή…

Κοιτάξτε τον καθρέφτη σας τώρα… Λάμπει και ακτινοβολεί! Αυτός θα σας δείξει το φως, το φως στις άλλες ψυχές… και τότε δεν θα νιώθετε ανήμποροι, καταπιεσμένοι, δυσυτχισμένοι και παγιδευμένοι σε μια δίνη που σας παρασύρει στο βάθος όπου υπάρχει σκοτάδι χωρίς διαφυγή…

Φύγετε από το VIRTUAL REALITY!
Η «πραγματική» πραγματικότητα είναι σίγουρα σκληρή μερικές φορές… αλλά είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η ΑΓΑΠΗ και η ΕΥΤΥΧΙΑ!

Μελινάκι – healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!