τροφές καίνε λίπος

τροφές καίνε λίπος

Η σωστή διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε και να διατηρήσετε το ιδανικό βάρος, όπως και να έχετε καλύτερη υγεία. Όταν ακολουθείτε υγιεινή διατροφή δίνετε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά και να προλάβει τις ασθένειες.

Λέγεται λοιπόν ότι υπάρχουν τροφές που καίνε το λίπος, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος. Όταν όμως λέμε «καίνε λίπος», μπορεί να νομίσετε ότι αδυνατίζουν. Αυτό δεν ισχύει – στην πραγματικότητα, απλώς συμβάλλουν δραστικά στην καλή πέψη, στον πιο ενεργό μεταβολισμό και στην πρόληψη της κατακράτησης υγρών.

Advertisement

Εάν λοιπόν αρχίσετε να τρώτε περισσότερες τροφές που καίνε το λίπος, θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και θα κάψετε πιο εύκολα τα λιπαρά που καταναλώνετε παράλληλα. Θυμηθείτε, δεν υπάρχουν θαυματουργές τροφές. Οι παρακάτω τροφές θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος αρκεί να έχετε σωστό τρόπο ζωής, δηλαδή υγιεινή διατροφή, αρκετή γυμναστική και άλλες καλές συνήθειες. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε, διαβάστε για τις 10 πιο αποτελεσματικές τροφές που καίνε το λίπος.

Οι 10 τρόφες που καίνε το λίπος

Σοκολάτα υγείας

Η σοκολάτα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλες ουσίες σημαντικές για το σώμα. Ειδικά η σοκολάτα υγείας, η οποία δεν περιέχει σχεδόν καθόλου ζάχαρη και είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, που σας βοηθούν να νιώθετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα.

Κινόα

Είναι γνωστό ότι η κινόα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Για αυτούς τους λόγους είναι εξαιρετική τροφή για κάψιμο λίπους και οι πλούσιες πρωτεΐνες που περιέχει την έχει κάνει πολύ δημοφιλή σε όσους κάνουν δίαιτα. Οι σπόροι της κινόα πρέπει να τρώγονται με λαχανικά, ξηρούς καρπούς και άλλες άπαχες πρωτεΐνες.

Μαρούλι

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι φυσικά εξαιρετικός τρόπος να χάσετε βάρος και να κάψετε περισσότερο λίπος. Το μαρούλι όμως ειδικότερα είναι διουρητικό και περιέχει σίδηρο και πάρα πολλές φυτικές ίνες, κάτι που το κάνει ιδανικό για αδυνάτισμα.

Πιπεριές και πιπέρια

Οι πιπεριές όλων των ειδών, ειδικότερα οι καυτερές, θεωρούνται από τις καλύτερες τροφές για κάψιμο λίπους και υποβοήθηση του αδυνατίσματος. Η κόκκινη πιπεριά και η πιπεριά καγιέν, όπως και οι σπόροι τους είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ακόμα περισσότερο από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Επίσης, είναι αντιοξειδωτικές και βελτιώνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού, δηλαδή αποτελούν τροφές-κλειδί για το κάψιμο λίπους.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι πλούσια πηγή υδρογονανθράκων καθώς αποτελείται κατά 90% από νερό. Αυτό το πεντανόστιμο φρούτο συστήνεται συχνά για να κάψετε περισσότερο λίπος επειδή το κιτρικό οξύ που περιέχει είναι αδυνατιστικό. Επίσης το γκρέιπφρουτ βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης και θεραπεύει το κρύωμα και τη γρίπη.

Βρώμη

Η βρώμη αποτελεί μια από τις πιο δυνατές τροφές που καίνε λίπος διότι ενισχύουν τον μεταβολισμό και την καλή πέψη. Είναι πλούσια σε πολύπλοκους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Επίσης περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά και θρεπτικά συστατικά που δίνουν στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται καθημερινά.

Χορτόσουπες

Οι σούπες με λαχανικά είναι ο καλύτερος φίλος όσων προσπαθούν να κάψουν λίπος, να χορτάσουν και να αποφύγουν γεύματα χειρότερης ποιότητας, γεμάτα θερμίδες. Προσθέτοντας σούπες λαχανικών στη διατροφή σας μπορείτε να υποκαταστήσετε υψηλές σε λιπαρά τροφές ενώ συγχρόνως παίρνετε όλες τις θρεπτικές ουσίες των λαχανικών, που έχουν ελάχιστες θερμίδες.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα ωμέγα-3, φυτική πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Εάν τρώτε ξηρους καρπούς σε περιορισμένες ποσότητες μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να χάσει βάρος και να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερίνης, η οποία μπορεί να κάνει κακό στο σώμα σας σε μεγάλες ποσότητες.

Ψάρια

Τα ψάρια είναι μια από τις καλύτερες και πιο υγιεινές πηγές πρωτεϊνών. Σας βοηθάνε να κάψετε λίπος χάρη τα ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία θεωρούνται πολύ καλά για τον οργανισμό. Μπορείτε να διαλέξετε κάποιο από τα εξής ψάρια: γλώσσα, μπακαλιάρος, καλαμάρι, λυκόψαρο, μπακαλιάρος της Αλάσκα και ρέγγες.

Μήν χάσετε:

 

Κρεμμύδι και σκόρδο

Τα σκόρδα και τα κρεμμύδια έχουν παρόμοιες ιδιότητες. Και τα δύο έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και να βοηθούν το σώμα να κάψει λίπος. Το σκόρδο και το κρεμμύδι βοηθούν την σωστή κυκλοφορία του αίματος, ελέγχουν το ζάχαρο, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και γενικά βοηθούν την καλή πέψη και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!