Κάποιες γυναίκες λένε ότι οι άντρες δεν μεγαλώνουν ποτέ. Θέλουν να παραμείνουν παιδιά και το δείχνουν καθημερινά με τη συμπεριφορά τους. Ποιες συμπεριφορές τους, όμως, είναι αυτές που δείχνουν ότι ο άντρας που έχεις απέναντί σου έχει ωριμάσει και είναι έτοιμος να κάνει μια σοβαρή σχέση, να παντρευτεί ή να πετύχει κοινωνικά και επαγγελματικά;

Advertisement

1.Δεν αφήνει τις φοβίες του να τον εμποδίσουν να πετύχει τους στόχους του: Ο φόβος της αποτυχίας ή της απόρριψης είναι αυτός που χαρακτηρίζει αρκετούς άντρες. Για αυτό πολλοί δυσκολεύονται να αρπάξουν τις ευκαιρίες που συναντούν στη ζωή τους . Ένας ώριμος άντρας βέβαια αναγνωρίζει την ύπαρξη του φόβου και ξέρει πώς να τον αντιμετωπίσει: Δεν διστάζει και είναι έτοιμος να ρισκάρει.

2. Δεν κάνουν πράγματα μόνο για να ευχαριστήσουν τους άλλους: Οι άντρες προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες, τους φίλους τους, τους συναδέλφους της ή το αφεντικό τους. Οι ώριμοι άντρες δεν ενδιαφέρονται για τη γνώμη των άλλων και το μόνο που επιδιώκουν είναι να βελτιωθούν, να μάθουν και να εξελιχθούν.

3.Δεν δημιουργούν μια εξιδανικευμένη εικόνα για την γυναίκα της ζωής τους: Δεν είναι λίγες οι σχέσεις που τελειώνουν όταν οι άντρες συνειδητοποιούν ότι η εικόνα που είχαν για την τέλεια γυναίκα δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Οι ώριμοι άντρες αισθάνονται άνετα με τις γυναίκες, τις βλέπουν ως ίσες και μπορούν να δημιουργήσουν μαζί τους ουσιαστικές και υγιείς σχέσεις.

4. Δεν μπερδεύονται από όσα λέμε ή κάνουμε: Οι γυναίκες και οι άντρες είναι τελείως διαφορετικοί στον τρόπο που σκέφτονται, αντιλαμβάνονται τα πράγματα και συμπεριφέρονται και οι ώριμοι άντρες το γνωρίζουν καλά αυτό.

5.Δεν κρατούν κακία: Οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές ανάμεσα σε φίλους, συνεργάτες ή συγγενείς, όμως μόνο οι ώριμοι άνθρωποι ξέρουν πώς να ηρεμήσουν και να αφήσουν τα αρνητικά συναισθήματά τους.

6.Δεν αισθάνονται ανασφάλεια για την εμφάνισή τους: Η ανασφάλεια μπορεί να δημιουργήσει φοβίες, άγχος και θυμό, συναισθήματα δηλαδή που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά της καθημερινότητά μας. Οι ώριμοι άντρες έχουν αυτοπεποίθηση και ξέρουν πώς να ντυθούν για να αισθάνονται και να είναι γοητευτικοί.

7.Δεν επιτρέπουν στους άλλους να τους συμπεριφέρονται άσχημα: Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην αντιπαράθεση και την διαβεβαίωση. Οι ώριμοι άντρες σέβονται τον εαυτό τους και έχουν αυτοέλεγχο για αυτό ξέρουν να θέτουν τα όριά τους. Εάν κάποιος τα ξεπεράσει και τους φερθεί με άσχημο τρόπο τότε μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε περίσταση με δυναμισμό και αποφασιστικότητα.

8.Δεν γκρινιάζουν ή απελπίζονται μπροστά σε μια δυσκολία: Οι ώριμοι άντρες δεν έχουν χρόνο για γκρίνια. Ξέρουν καλά ότι η λύση θα έρθει μόνο με θετική ενέργεια και δουλειά.

9.Δεν βλέπουν τη δουλειά τους βαρετή ή σαν κάτι που πρέπει να ανεχτούν: Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη δουλειά τους σαν μια 8ωρη υποχρέωση που πρέπει να κάνουν για να επιστρέψουν σπίτι και να ηρεμήσουν. Οι ώριμοι άντρες ενδιαφέρονται για την καριέρα τους και προσπαθούν πάντα να βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους για να εξελιχθούν και να πάρουν ικανοποίηση από την δουλειά τους.

Μήν χάσετε:

 

10. Δεν φοβούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις: Όλοι πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις κάποια στιγμή στη ζωή μας. Οι ώριμοι άντρες έχουν πάρει τις προφυλάξεις τους κι όταν πρέπει να πάρουν μια σημαντική απόφαση ξέρουν ακριβώς πιο δρόμο να ακολουθήσουν. Ξέρουν τι πρέπει να θυσιάσουν και πώς να γίνουν ευτυχισμένοι.

kathimerini.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!