Απάντησε σε 6 ερωτήσεις και δες αν η σχέση σου βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Advertisement

Γράφει: Ευμορφία Σαββαΐδη

Είτε βρίσκεστε εδώ και καιρό μαζί και σκέφτεστε να κάνετε το επόμενο βήμα (συγκατοίκηση, αρραβώνας, γάμος) είτε πρόκειται για μία φρέσκια σχέση, ένα «τσεκ απ» δεν είναι ποτέ κακό. Πέντε σημαντικές ερωτήσεις υπόσχονται να σου δώσουν απάντηση: αυτή η σχέση θα προχωρήσει; Κάνε το τεστ για σχέσεις και μάθε!

1. Aποδεχόμαστε πραγματικά ο ένας τον άλλον;
Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που θα θέλεις να αλλάξεις στους άλλους, ωστόσο κανένας δεν αξίζει να βρίσκεται σε μία θέση που αισθάνεται πως δεν μπορεί να είναι αυθεντικός και ο μοναδικός (ο περίπλοκος, ο παράξενος) εαυτός του.

2. Νιώθω παγιδευμένη;
Θέλεις πραγματικά να βρίσκεσαι σε αυτή τη σχέση ή τις περισσότερες φορές ψάχνεις τρόπους διαφυγής; Μένεις γιατί «επενδύεις» χρόνο ή γιατί «επενδύεις» πράγματι στον σύντροφο σου;

Μήν χάσετε:

3. Αυτή η σχέση είναι ισορροπημένη;
Bρίσκεστε στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά τη φροντίδα, την υποστήριξη και τη συγκατάβαση που δείχνετε ο ένας στον άλλον ή μήπως ένας από τους δύο κάνει τα πάντα;

4. Eμπιστεύομαι τον σύντροφο μου;
Αν η πρώτη απάντηση που σου ήρθε στο μυαλό είναι «όχι» (το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό), τότε αναρωτήσου γιατί ή πώς μπορείς να «χτίσεις» ή να αποκαταστήσεις την εμπιστοσύνη σου. Χωρίς αυτή, δεν υπάρχει ελπίδα!

5. Είμαι ακόμα… εγώ;
Το να είσαι ερωτευμένη με κάποιον δεν πρέπει να προϋποθέτει μία αλλαγή ταυτότητας για να ταιριάξεις στην ιδέα που έχει ο άλλος για τον «ιδανικό σύντροφο» – παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει.

shape.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!