©Γράφει η Ιωάννα Κωνσταντινίδου

Advertisement

Σύμφωνα με την Δρ Suzanne Evans Morris , Ph.D.

Κατά τη παρακολούθηση της ηλεκτρικής ενέργειας του εγκεφάλου (EEG) δείχνει ότι ο εγκέφαλος παράγει αυξημένη δραστηριότητα στα 10 Hz.

Θεωρείται ότι τα εγκεφαλικά κύματα προκαλούν την παραγωγή  ορισμένων νευροχημικών αντιδράσεων στον εγκέφαλο που συνδέονται με τη χαλάρωση και την απελευθέρωση του στρες, καθώς και με την καλύτερη μάθηση και τη δημιουργικότητα, τη μνήμη και πολλά άλλα. Αυτά οι νευροχημικές αντιδράσεις βοηθούν στη παραγωγή ενδορφίνών και σεροτονίνης.

Μήν χάσετε:

Μια σειρά πειραμάτων που διεξήχθησαν από τη Dr. Margaret Patterson και τον Dr. Ifor Capel, αποκάλυψε πως τα εγκεφαλικά κύματα της άλφα συχνότητας αύξησαν την παραγωγή σεροτονίνης. Ο Δρ Capel εξήγησε:

Για να κατανοήσουμε τις βασικές αρχές του ήχου στη θεραπεία, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τα κύματα του εγκεφάλου μας . Ο πυρήνας των σκέψεων, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών μας είναι η επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων. Τα κύματα του εγκεφάλου παράγονται μέσω ηλεκτρικών παλμών που λειτουργούν από κοινού από μάζες νευρώνων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Τα κύματα του εγκεφάλου χωρίζονται σε πέντε διαφορετικά μέρη που πιστεύεται ότι σχηματίζουν ένα φάσμα ανθρώπινης συνείδησης.

Τα εγκεφαλικά κύματα που βρίσκονται στην κατάσταση Alpha, 8 έως 14 Hz , επιτρέπουν τη δόνηση που διεγείρει την παραγωγή περισσότερης σεροτονίνης.

Κάτι τόσο απλό όσο ο ήχος και η μουσική, την οποία έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε και ως ευχάριστη διασκέδαση, έχει χρησιμοποιηθεί και για την προώθηση της θεραπείας και της ευημερίας.

Εάν η ψυχική σας υγεία σας προκαλεί ανησυχία, δοκιμάστε να ακούσετε έναν ήχο ώστε να δημιουργήσετε άλφα κύματα μεταξύ 8 και 14 Hz και να παράγετε περισσότερη σεροτονίνη. Μια άλλη επιλογή είναι να ακούσετε μουσική που προωθεί μια χαλαρή κατάσταση άλφα στον εγκέφαλο, όπως η κλασική μουσική.

©Επιμέλεια κειμένου: Ιωάννα Κωνσταντινίδου-healingeffect.gr

τον ήχο βρήκαμε στο Greenred Productions – Relaxing Music και youtube.com

Καλησπέρα σας! Επιτρέψτε μου να συστηθώ αρχικά. Δουλεύω τα τελευταία 8 χρονια ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και ομοιοπαθητικός. Η εξειδίκευση μου αφορά στην συνθετική ψυχοθεραπεία(Msc intergrative psychotherapy) και συμβουλευτική (HND counseling and psychology). Καθώς και στη Γνωστική Ομοιοπαθητική(Σχολή Dr. Λουκάς Γεώργιος).

Προσφέρω υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και ομοιοπαθητικής παράλληλα ή ξεχωριστά ανάλογα με το τι θέλει και ζητάει ο πελάτης. Το κόστος είναι χαμηλό και προσφέρεται για όλο τον κόσμο, γιατί η θεραπεία είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια, αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να είναι προσιτή.

Αγαπώ αυτο που κάνω και το υπηρετώ ανθρωποκεντρικά.Αν θέλετε μιλάμε τηλεφωνικά στο 6972362899 ή μέσω email στο ioannakwn11@gmail.com, εναλλακτικά πατώντας στη φόρμα επικοινωνίας ,ώστε να συστηθούμε και να κανονίσουμε κάποιο ραντεβού μέσω Scype, Viber ή από κοντά(Θεσσαλονίκη).

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!