Είσαι από εκείνους που κάθονται και περιμένουν να βρεθεί μαγικά ο… έρωτας της ζωής τους; Ή μήπως είσαι από εκείνες που το… κυνηγούν ανελέητα; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, αυτό το tip αξίζει να το διαβάσεις γιατί είναι και το μόνο που θα σε βοηθήσει πραγματικά να αναγνωρίσεις εκείνον που αξίζει την αγάπη σου.
Σύμφωνα με τον νευρολόγο Fred Nour και συγγραφέα του βιβλίου True Love: How to Use Science to Understand Love, υπάρχουν 2 φάσεις στη διαδικασία του να βρεις τον ιδανικό για σένα σύντροφο.

Advertisement

Η πρώτη φάση είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να αυξήσεις την αυτογνωσία σου, και η δεύτερη να δουλέψεις έτσι ώστε να αποδέχεσαι και να αγκαλιάζεις τις ατέλειες των άλλων.

«Η πιο συχνή αιτία που δεν έχει κάποιος σχέση είναι η ανάπτυξη μη ρεαλιστικών προσδοκιών. Όλοι διαβάζαμε παραμύθια και βλέπουμε ρομαντικές ταινίες με τέλειους συντρόφους που κάνουν τέλεια πράγματα όλη την ώρα. Στην πραγματικότητα μπορεί να μην βρούμε έναν σύντροφο που να είναι όσο τέλειος τον περιμένουμε» λέει ο Nour.

Μήν χάσετε:

Αντίθετα, ο ίδιος προτείνει να θέσουμε ρεαλιστικές προσδοκίες αντιμετωπίζοντας αντικειμενικά τον εαυτό μας σχετικά με αυτά που κάνουμε λάθος και σωστά σε κάθε σχέση.

«Κάνε μία ανασκόπηση των προηγούμενων σχέσεών σου και ρώτησε ανθρώπους που εμπιστεύεσαι σχετικά με το τι θεωρούσαν καλό και τι κακό σε κάθε μία από αυτές. Πολλοί συχνά οι ίδιοι βλέπουν αυτό που εσύ δεν μπορείς.»

Αν είσαι σε φάση που βγαίνεις ραντεβού ο Nour προειδοποιεί να μην βγάζεις συμπεράσματα και να μην κατακρίνεις τον άνθρωπο απέναντί σου. «Αποδέξου πως δεν θα είναι τέλειος.

Δώσε μία ευκαιρία. Όπως περιμένεις εσύ από τον συνοδό σου να σέβεται και να δέχεται την προσωπικότητά σου, έτσι και εσύ οφείλεις να κάνεις το ίδιο.»

Είσαι έτοιμη να εφαρμόσεις τις συμβουλές του στο επόμενό σου ραντεβού;

missbloom.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!