Γυναίκες: Περίεργα πλάσματα τις λες εσύ, πού ν’ ακούσεις εκείνες τι λένε για εσένα. Περίεργα πλάσματα είμαστε σαφώς, αλλά όχι επειδή δεν μπορείς να μας καταλάβεις. Είμαστε γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το θιγμένο γυναικείο εγωισμό.

Advertisement

Μια γυναίκα, έχει ανάγκη να νιώθει ότι είναι ποθητή. Είτε είναι σε σχέση, είτε όχι. Πόσο μάλλον όταν είναι σε σχέση. Δεν έχει ανάγκη να την κοιτάνε όλοι όσοι βρίσκονται στο μαγαζί, ούτε έχει ανάγκη ν’ ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της όλοι «οι γαμπροί της ευτυχίας». Έχει ανάγκη να τη θέλεις εσύ και μόνο εσύ.

Άνοιξε τα μάτια σου καλέ μου, δίπλα σου είναι. Σε κοιτάει στα μάτια, σου μιλάει, προσέχει οτιδήποτε της λες, παίρνει το ρόλο του ψυχολόγου σου, του κολλητού σου, της μαμάς σου, της αδερφής σου και του θείου του Χαράλαμπου.

Έχει ακούσει οποιαδήποτε παιδική σου φαντασίωση, οποιοδήποτε συναισθηματικό και μη ξέσπασμά σου, σ’ έχει παρατηρήσει από πάνω μέχρι κάτω και η μόνη ατέλεια που βλέπει επάνω σου είναι μια και μοναδική: Ότι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι της ανάβουν τα λαμπάκια κάθε φορά που της απευθύνεις το λόγο και της ζητάς την άποψη της για το τι ρούχα να βάλεις «για να βγεις έξω και να ρίξεις γkομενάκια».

Αν δε βλέπεις τα σημάδια της, τότε ή είσαι τυφλός ή δεν ενδιαφέρεσαι. Εύχομαι πραγματικά να είναι το πρώτο, γιατί αν είναι το δεύτερο, τότε φίλε μου πρέπει να σε προειδοποιήσω: Έχεις μπλέξει άσχημα.

Μήν χάσετε:

Μπορεί τώρα να δέχεται υπομονετικά τους ρόλους που σου ανέφερα και ίσως καρτερικά, περιμένει να την προσέξεις και να της πεις μια καλή κουβέντα όπως: «Στις ομορφιές σου είσαι σήμερα», όμως αν αποφασίσει να πάει παρακάτω, τότε θα τρέχεις και δε θα φτάνεις και θα βαράς το κεφαλάκι σου στον τοίχο.

Βλέπεις, εκείνη παρατηρεί και σαν αρπακτικό «σκανάρει» οποιαδήποτε γυναικεία μορφή υπάρχει δίπλα σου ή στο οπτικό σου πεδίο. Ακούει πώς μιλάς στους φίλους σου για την «τάδε» κι ας βράζει το μέσα της, κι ας θέλει να σου φωνάξει δυνατά «εδώ είμαι βρε μ@λάκα, δε με βλέπεις;».

Αν φύγει, δε θα γυρίσει εύκολα, κι αν την διώξεις επειδή «δεν είναι στα γούστα σου», να γνωρίζεις καλά, πως μπορεί να βάλει στόχο να «γίνει στα γούστα σου» μόνο για να σου δείξει πόσα έχασες. Θα τρέχεις από πίσω της και δε θα σου δίνει καμία σημασία. Και δε θα σου δίνει καμία σημασία, γιατί όταν ήταν όλα όσα χρειαζόσουν συναισθηματικά αλλά εμφανισιακά δε σε κάλυπτε, βρέθηκε κάποιος άλλος να την δέχεται ακριβώς για όλα αυτά που εσύ δεν έβλεπες.

Το θέμα μας όμως είναι, ότι εσύ είσαι ο χαμένος από οποιαδήποτε σκοπιά. Αν, λέω αν, αποφασίσεις να γυρίσεις λίγο το κεφάλι σου, δίπλα σου και να κοιτάξεις για λίγα δευτερόλεπτα τη γυναίκα αυτή, τότε θα βγεις κερδισμένος για την υπόλοιπη ζωή σου και όχι «φίλος μας ο καψούρης που τρέχει πίσω από την τάδε κι εκείνη, ούτε να τον φτύσει». Κλισέ ατάκα σίγουρα, αλλά θα συμβεί, στο υπογράφω.

Όταν θέλουμε έναν άντρα κι εκείνος «αγρό αγοράζει», τότε ο στόχος μπαίνει στο υποσυνείδητο μας και οδηγεί σε απωθημένα. Καλώς ή κακώς λειτουργεί έτσι η κατάσταση. Επειδή όμως, δε θέλουμε να μας γεμίζετε παραπάνω ανασφάλειες από τις ήδη υπάρχουσες, κατεβάζουμε τα στόρια για λίγο, μέχρι να δούμε αλλιώς την κατάσταση.

Γι’ αυτό σου λέω, τσέκαρε λίγο δίπλα σου, γιατί αν είσαι από αυτούς που δεν ενδιαφέρονται, θα έρθει η ώρα ν’ αναρωτηθείς πώς θα κερδίσεις μια γυναίκα που ήταν ήδη εκεί, αλλά εσύ έβλεπες το δάσος κι έχανες το δέντρο.

Επιμέλεια Κειμένου Λάμδα Βήτα: Σοφία Καλπαζίδου – pillowfights.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!