Πλάκα πλάκα, όλοι οι 20χρονοι εκεί έξω ψάχνουμε ένα πράγμα. Νταξ οκ, ψάχνουμε περισσότερα αλλά αυτό το ένα είναι στόχος τον οποίο μοιραζόμαστε όλοι μας ανεξαιρέτως. Αναφέρομαι στο άλλο μας μισό. Ναι ναι, άντρες και γυναίκες όλοι το ίδιο αναζητούμε. Άλλοι το παραδεχόμαστε και προσπαθούμε μέσα από σχέσεις να εντοπίσουμε τον δικό μας …Βαλεντίνο, άλλοι πάλι το παίζουμε σκληροί, δηλώνουμε πολέμιοι των δεσμεύσεων αλλά κατά βάθος με την ίδια επιθυμία κοιμόμαστε και ξυπνάμε. Απλά δεν το παραδεχόμαστε ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό.

Advertisement

Νομίζω υπάρχει ένας άγραφος κανόνας ο οποίος υποστηρίζει πως οι άντρες ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία. Αυτή των «υποκριτών» που επιχειρούμε να μπαζώσουμε μία από τις βασικότερες ανάγκες μας. Έχω καταλήξει ωστόσο, πως για αυτό ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η σωρεία φοβιών κι εσφαλμένων προτύπων που έχουμε. Τα ίδια πρότυπα που μας κάνουν να τρέμουμε στην ιδέα να ονομάσουμε μια κοπέλα «το κορίτσι μου», να της πούμε το βαρύ «σ’ αγαπώ» κι αργότερα (πολύ αργότερα) να συζητήσουμε (έστω) για …γάμο.

Το θέμα του άρθρου όμως, έχει να κάνει με την κατάσταση κατά την οποία εντοπίζουμε τη γυναίκα των ονείρων μας. Αυτήν που ικανοποιεί όλα μας τα στάνταρ, που εμφανίζεται στη ζωή μας και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Τι γίνεται σε τούτη την περίπτωση; Ξέρουμε οι σημερινοί 20χρονοι πώς να της συμπεριφερθούμε, πώς να τη διαχειριστούμε κι εν τέλει πώς να την κερδίσουμε; Διότι ο πραγματικός άντρας ενδέχεται να δυσκολευτεί αρκετά να βρει το άλλο του μισό, όταν το κάνει όμως δεν αφήνει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Δεν κωλώνει κι απλά ρίχνει το βέλος του. Και συνήθως «χτυπάει κέντρο»!

Τι είναι αυτά που κάνει διαφορετικά ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ άντρας όμως και δεν αφήνει την κατάλληλη γυναίκα να φύγει μακριά του;

Καταλαβαίνει απόλυτα πόσο τυχερός είναι

Άντρας σημαίνει εμπειρίες και παραστάσεις ζωής. Έχει βιώσει πολλές και διαφορετικές καταστάσεις στη ζωή του, έχει κάνει one night stands, έχει δοκιμάσει σχέσεις, έχει καψουρευτεί κι έχει γευτεί την απόρριψη. Όλα τα παραπάνω τον έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου συνειδητοποιεί απόλυτα τι σημαίνει «το άλλο μου μισό» και πόσο δύσκολο είναι να βρει ανάμεσα σε τόσα εκατομμύρια γυναίκες, εκείνη που θα του κάνει το πραγματικό κλικ και θα τον πείσει να μοιραστεί τα πάντα μαζί της. Άπαξ και συμβεί αυτό, εκτιμά την τύχη του και προφανώς δε γυρίζει την πλάτη του. Ρισκάρει, παίζει το χαρτί του κι ελπίζει στο καλύτερο αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν αποτύχει όμως, ξέρει στο τέλος της ημέρας πως έκανε τα πάντα για να φτάσει τον στόχο του.

Μήν χάσετε:

Είναι αρκετά ώριμος για να διαχειριστεί τη δέσμευση

Οι περισσότεροι, όταν εμπλέκονται σε συζητήσεις σχετικά με ερωτικές σχέσεις, θα πουν πως δεν είναι σε φάση δεσμεύσεων αυτήν την περίοδο και πως έχουν άπειρα προσωπικά προβλήματα να επιλύσουν για να μπορούν να ασχοληθούν και με εκείνα της κοπέλας τους. Ο πραγματικός άντρας όμως, σκέφτεται εκ διαμέτρου αντίθετα. Η δέσμευση δεν τον τρομάζει, αντιθέτως αποτελεί μια νέα πρόκληση για αυτόν, ίσως τη δυσκολότερη όλων. Δε φοβάται μη φορτωθεί τα προβλήματα και τις ανασφάλειες της φίλης του. Ίσα ίσα που θέλει να αποτελεί στήριγμα μιας γυναίκας και να της προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά. Και στην τελική, ξέρει πολύ καλά πως και τα δικά του προβλήματα θα επιλυθούν πολύ πιο εύκολα αν υπάρχει πραγματική υποστήριξη από κάποια γυναίκα που δείχνει διατεθειμένη να του την προσφέρει. Επομένως, δεν κλείνει ποτέ την πόρτα στην …κατάλληλη.

Είναι ειλικρινής μαζί της

Πρόκειται ίσως για τη χαρακτηριστικότερη διαφορά του πραγματικού άντρα από όλους τους υπόλοιπους. Βλέπετε, ένας τέτοιος τύπος δε θα προσπαθήσει ποτέ να κερδίσει μια γυναίκα με «ύπουλο» τρόπο. Ποντάρει στην αλήθεια και περιμένει να πετύχει τον στόχο του μέσα από αυτήν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στη διαδικασία παλιμπαιδισμού σε φάση «Αργώ να της απαντήσω για να ψηθεί» κι άλλα τέτοια διάφορα που ακούμε συνήθως. Θα της εκφράσει τα συναισθήματά του, θα της δείξει πόσο σημαντική είναι για εκείνον και θα περιμένει την κοπέλα να εκτιμήσει τον straight κι αντρικό του τρόπο.

Φοβάται μην τη χάσει

Με υπερβολική δόση ειλικρίνειας όμως, ο πραγματικός άντρας παραδέχεται δίχως ίχνος ντροπής κι αμηχανίας πως ένας από τους μεγαλύτερούς του εφιάλτες είναι να χάσει την ιδανική του σύντροφο από τη στιγμή που κατάφερε και την εντόπισε. Δε διστάζει να το εκφράσει τόσο στην ίδια όσο και στο περιβάλλον του ενώ όταν βλέπει πως κάτι πηγαίνει στραβά αναλαμβάνει την ευθύνη και προσπαθεί με κάθε μέσο να επιδιορθώσει την κατάσταση. Προφανώς βέβαια, το κάνει χωρίς να χάνει την αξιοπρέπειά του αναγνωρίζοντας την ήττα εφόσον αυτή διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Πιστεύει πως της αξίζει ολόκληρος ο κόσμος και είναι διατεθειμένος να της τον προσφέρει

Δε γίνεται να συζητάμε για γυναίκες εφόσον δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ούτε στο ελάχιστο την ψυχοσύνθεση και τον χαρακτήρα τους. Εδώ που τα λέμε, ούτε εκείνες καταλαβαίνουν τον εαυτό τους στην εντέλεια αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Ο πραγματικός άντρας πάντως, έχει φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Ξέρει πως μία γυναίκα δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, θέλει να αποτελεί το κέντρο της προσοχής του συντρόφου της και ζητά συνεχώς αποδείξεις για αυτήν του την αγάπη. Το αποδέχεται λοιπόν και λειτουργεί με βάση αυτές τις μεγάλες αλήθειες. Δε διστάζει να της προσφέρει οτιδήποτε είναι στο χέρι κι εντός των δυνατοτήτων του. Επιθυμεί να ζήσει μαζί της αξέχαστες εμπειρίες, να την πάει σε μέρη που της θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και στο τέλος της ημέρας θα την κάνουν να του πει το πιο ΓΕΜΑΤΟ «καληνύχτα» της ζωής της…

Δεν μπορεί να σκεφτεί ούτε έναν λόγο για να μείνει μακριά της

Οι περισσότεροι άντρες, όταν αντιλαμβάνονται πως έχουν καψουρευτεί και πως μια γυναίκα έχει κυριεύσει το μυαλό τους, αρχίζουν τις κενές κι ανεπαρκείς δικαιολογίες για ποιο λόγο τελικά είναι …ακατάλληλη. Ο πραγματικός άντρας δε θα λειτουργήσει ποτέ κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ακόμη κι όταν καταλαβαίνει ότι ο στόχος του απομακρύνεται, δεν προσπαθεί να μειώσει την αξία του. Αντιθέτως συνεχίζει να μένει πιστός στην αρχική του πεποίθηση, ότι δηλαδή αυτή η γυναίκα είναι η πλέον κατάλληλη για εκείνον και της θέλει ακόμη περισσότερο. Διεκδικώντας την ολοένα και πιο έντονα (αλλά όχι ενοχλητικά).

Εσύ φίλε; Είσαι πραγματικός άντρας;

Notis Koutsoukos – neopolis.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!