Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο έμπειρος ή έμπειρη κι αν είσαι στο παιχνίδι του φλερτ, πάντα θα αναρωτιέσαι αν αρέσεις στο κορίτσι ή στο αγόρι για το οποίο ενδιαφέρεσαι. Ή μήπως όχι; Δύο ειδικοί αποκαλύπτουν 5 σημάδια τα οποία φανερώνουν ακριβώς αυτό -ή έτσι λένε.

Advertisement

Πρόκειται για τους James Preece, σύμβουλο σχέσεων και Alexander Ziff, ιδρυτή της εφαρμογής εύρεσης ραντεβού Ciao, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα σημάδια που υπάρχουν για να δείχνουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται για εμάς ρομαντικά.

Μιλώντας στη Daily Mail, οι δύο ειδικοί λένε ότι όποιος τα γνωρίζει μπορεί με ευκολία να τα τσακώσει, ώστε να ξέρει αν “αξίζει” να φλερτάρει ή αν μάλλον είναι καλύτερα να… πάει για άλλα.

Ιδού, λοιπόν, 4 πράγματα τα οποία κάνει ένα άτομο, όταν ενδιαφέρεται για κάποιο άλλο και 1 ακόμα το οποίο δεν είναι αυτό που φαίνεται, πάντα σύμφωνα με τους Preece και Ziff.

Κλείνει το κενό

Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για εμάς, θα κάνει λεπτές κινήσεις για να έρθει πιο κοντά μας σωματικά, αφήνοντας στην άκρη την ανάγκη που έχουμε όλοι για προσωπικό χώρο. Για παράδειγμα, θα φέρει την καρέκλα του λίγο πιο κοντά στη δική μας ή θα προσπαθήσει να μας προσεγγίσει μέσω της σωματικής επαφής, όπως π.χ. με ένα άγγιγμα στο χέρι ή γέρνοντας προς το μέρος μας.

Με αυτόν τον τρόπο “κλείνει το κενό” μεταξύ μας και αν εμείς πιάσουμε το μήνυμα και ανταποκριθούμε όταν πρέπει, τότε τα πράγματα μπορεί γρήγορα να κλιμακωθούν.

Ανοιγοκλείνει τα μάτια (πιο) συχνά

Αν κάποιος ανοιγοκλείνει τα μάτια του πιο συχνά από ό,τι συνήθως όταν μας μιλάει και μας κοιτάει, είναι μία σημαντική ένδειξη ότι ενδιαφέρεται ρομαντικά. Ο λόγος που τα μάτια του ανοιγοκλείνουν σαν τρελά; Οι Ziff και Preece λένε ότι αυτό οφείλεται στην παρατεταμένη οπτική επαφή (δεν αντέχει να μη μας βλέπει ο/η άτιμος/η), σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό που νιώθει για εμάς.

Γενικά, η νευρικότητα όταν βρίσκεται κοντά μας είναι αναπόφευκτη για κάποιον στον οποίον αρέσουμε, λένε οι “γκουρού”. Έτσι, η διαστολή των ματιών, το κοκκίνισμα και το δάγκωμα/γλύψιμο των χειλιών είναι ενέργειες που αν τις κάνει μπροστά μας, στέλνει σήμα ότι ενδιαφέρεται.

Μας πειράζει

Από νεαρή ηλικία τα αγόρια και τα κορίτσια κυνηγιούνται, μαλώνουν, ανταγωνίζονται το ένα το άλλο και αυτό συμβαίνει ακόμη και στην ενήλικη ζωή, αλλά με διαφορετικό τρόπο, λένε ο Preece και ο Ziff. Έτσι, ως ενήλικες, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες χρησιμοποιούν το πείραγμα ως έναν τρόπο να φλερτάρουν.

Αν ένα άτομο πειράζει ένα άλλο ή του κάνει συχνά φάρσες, αστεία και άλλα παρόμοια, προκαλώντας λίγο τον εγωισμό του, είναι ένα “σίγουρο σημάδι” ότι ενδιαφέρεται, σύμφωνα με τους δύο ειδικούς.

Επιπλέον, ειδικά οι άνδρες όταν ενδιαφέρονται για μία γυναίκα, μάλλον θα μιλάνε συνεχώς για τον εαυτό τους στην παρουσία της, επειδή είναι “προγραμματισμένοι” να προσπαθούν να κάνουν φιγούρα, να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να εντυπωσιάσουν. Για αυτό κορίτσια, αν η καψούρα σας μοιάζει να ασχολείται μόνο με την πάρτη του, δεν είναι επειδή σας αγνοεί -το παιδί ενδιαφέρεται…

Παρατηρεί τις μικρές αλλαγές

Αν σχολιάζει μία διαφορά στο χτένισμά μας την οποία κανείς δεν πρόσεξε ή όταν παρατηρεί τις μέρες που φοράμε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο μας στυλ, τότε είναι προφανές ότι αυτός ή αυτή ενδιαφέρεται, λένε οι ειδικοί.

Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για άλλους ανθρώπους δίνουν επιπλέον προσοχή στις λεπτομέρειες και τις εντοπίζουν.

Μήν χάσετε:

Κι αν παίζει τον/ην δύσκολο/η;

Δυστυχώς ή ευτυχώς μερικοί άνθρωποι παίζουν “ανάποδα” το παιχνίδι και αν και ενδιαφέρονται για εμάς, θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε το ακριβώς αντίθετο: ότι δεν μας σκέφτονται καν. Αυτό υποστηρίζουν οι Ziff και Preece, τουλάχιστον. Για παράδειγμα, δεν απαντάνε στα μηνύματά μας ή απαντάνε μετά από… αιώνες.

Ο λόγος, λένε οι “γκουρού”, είναι επειδή πιστεύουν ότι δεν πρέπει να εμφανίζονται πολύ πρόθυμοι και διαθέσιμοι από την αρχή, ανησυχώντας ότι μπορεί αυτό να φοβίσει τον άνθρωπο που τους ενδιαφέρει. Επομένως, μη βιαστείτε να αποδώσετε αυτό το φέρσιμο σε απουσία ενδιαφέροντος, τουλάχιστον μέχρι να περάσει λίγος χρόνος.

Ας μας επιτραπεί να σχολιάσουμε ότι λίγο… κοινότυπες μας φαίνονται οι συμβουλές των “γκουρού”, αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποιον μπορεί να βοηθήσουν…

pathfinder.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!