Δέσμευση: Μια λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το νόημα των σχέσεων, αλλά ταυτόχρονα εξηγεί για πολλοί «παλεύουν» γι’αυτή. Είτε βρίσκεσαι σε μια σταθερή σχέση είτε σε μια φάση που βγαίνεις ραντεβού, όλες έχουμε έρθει αντιμέτωπες με την ιδέα της δέσμευσης.

Advertisement

Το χειρότερο σενάριο, βέβαια, είναι αυτό που εσύ θέλεις σχέση αλλά το υποψήφιο αγόρι σου δεν είναι διατεθειμένο να στη δώσει. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές γνωρίζεις και καταλαβαίνεις από νωρίς τις προθέσεις του, αλλά προτιμάς να τις αγνοείς.
Ναι, οι σχέσεις πιο εύκολα… λέγονται παρά γίνονται, γι’αυτό και συγκεντρώσαμε τα 5 σημάδια που μαρτυρούν ότι το αγόρι που βγαίνετε εδώ και αρκετό καιρό δεν σκοπεύει να σε κάνει επίσημα κοπέλα του. Και πίστεψέ μας, αυτό τις περισσότερες φορές σου βγαίνει σε καλό…

Με θέλει για σχέση ή όχι; Όχι αν…

1. Δεν αναφέρει το μέλλον
Ο παρτενέρ σου όχι μόνο δε σε βλέπει στο μέλλον του αλλά δεν σε προσκαλεί καν να γίνεις μέρος του. Αν αποφεύγει, συστηματικά, να πάτε μαζί σε μια συναυλία που θα γίνει στο μέλλον ή να κάνετε κράτηση σε κάποιο εστιατόριο, ο λόγος, ίσως, δεν είναι ότι αρρώστησε-ξαφνικά.

2. Έχει ήδη όλη τη δική σου δέσμευση
Η αλήθεια είναι πως ένας άνθρωπος που είναι κατάλληλος για σένα δεν θα έχει ποτέ πρόβλημα να δεσμευτεί μαζί σου, ειδικά εφόσον εσύ έχεις δείξει ότι θέλεις. Δυστυχώς, δεν αξίζουν όλοι όσοι συναντάμε την αφοσίωση μας κι αν ο σύντροφός σου δεν σκοπεύει να δεσμευτεί, είναι πιθανόν να εκμεταλλευτεί τα «προνόμια» που του παρέχεις.

Μήν χάσετε:

3. Δεν είναι διαθέσιμος όταν εσένα σου συμβαίνει κάτι
Όσοι δεν σε αντιμετωπίζουν αρκετά σοβαρά δεν είναι ποτέ «εκεί» όταν πραγματικά τους χρειάζεσαι. Αν ο υποτιθέμενος σύντροφός σου δεν έχει το χρόνο να πάρει ένα τηλέφωνο ή δηλώνει τρομερά απασχολημένος, υποδηλώνει πως υπάρχει έλλειψη στην αφοσίωση του. Θυμήσου πως οι καλύτερες στιγμές σου είναι τόσο σημαντικές όσο και οι κακές σου και κανείς δεν αξίζει μια θέση στις καλές αν δεν μπορεί να σταθεί δίπλα σου και στις κακές.

4. Μοιράζεται μόνο επιφανειακές πληροφορίες μαζί σου
Μπορείς, πάντα, να διαπιστώσεις πώς νιώθει κάποιος για σένα από τον τρόπο που απαντάει στις πιο απλές ερωτήσεις σου, όπως «πώς ήταν η μέρα σου;». Όσοι δεν ενδιαφέρονται για παραπάνω δέσμευση, λογικά, θα απαντήσου κάτι σύντομο και γενικό, επειδή δεν επιθυμούν η σχέση σας να περάσει σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο.

5. Κάνει μόνο τα πράγματα που τον βολεύουν
Όταν ο παρτενέρ σου δεν μπορεί ποτέ να σε συναντήσει όταν θέλεις εσύ, στην πραγματικότητα συμβαίνει γιατί θέλει να είναι μαζί σου μόνο όταν θέλει εκείνος. Φυσικά, δικαιολογίες υπάρχουν πάντα αλλά, τελικά, δεν έχουν καμία σημασία. Ένα αγόρι που σκοπεύει να δεσμευτεί μαζί σου θα προσπαθήσει να βρει χρόνο για σένα, χωρίς καν να του το ζητήσεις. Άλλωστε, οι σχέσεις βασίζονται στους συμβιβασμούς και όχι στην ευκολία.
Αξίζει να σου πούμε πως κάθε περίπτωση παραμένει μοναδική, αλλά το ίδιο μοναδική παραμένεις κι εσύ, γι’αυτό σταμάτα να σε υποτιμάς και δες καθαρά!

missbloom.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!