Η δημιουργία μιας σχέσης απαιτεί πολλή προσπάθεια. Είναι μια συνεχής μαθησιακή εμπειρία με πολλή θέληση και ανοχή και από τις δύο πλευρές.

Advertisement

Η εκμάθηση των διδασκαλιών από τους άλλους είναι εύκολη αλλά δύσκολη στην εφαρμογή σε πραγματικές καταστάσεις. Παρ ‘όλα αυτά, η εκμάθηση των πραγμάτων που μπορούν να κάνουν μια σχέση na αξίζει τον κόπο είναι μια αναγκαιότητα που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να κάνετε τις σχέσεις σας καλύτερες και ισχυρότερες.

Μάθετε τα πράγματα που έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τις σχέσεις σας.

Υπάρχει μια ύπουλη συνήθεια που όλοι είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε. Αλλά σπάνια το κάνουμε συνειδητά, είναι μια υποσυνείδητη παρόρμηση που τροφοδοτείται από το εγώ μας.

Εδώ πρόκειται να τις αντιμετωπίσουμε ως 2 ξεχωριστές συνήθειες για να κατανοήσουμε καλύτερα τον πυρήνα του.

2 ύπουλες υποσυνείδητες συνήθειες που καταστρέφουν τις σχέσεις σας και την σας:

1. Κρίνεται αυστηρά τον εαυτό σας.

Η ύπουλη συνήθεια που μπορεί να καταστρέψει τις περισσότερες από τις σχέσεις σας είναι η υποσυνείδητη τάση να κρίνετε τις πράξεις σας αρνητικά.

Αντί να ζητάτε τις προθέσεις πίσω από τις ενέργειές σας, τείνετε να επικεντρώνεστε στα αρνητικά και την ενοχή. Με την υπερβολική κριτική στον εαυτό μας χάνουμε τον εαυτό μας.

Η κρίση είναι ένα ψυχολογικό εργαλείο για να ξεσκεπάζουμε τις προθέσεις πίσω από τις ενέργειές μας, να δούμε το λάθος και να βελτιώνουμε τον εαυτό μας.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιούμε την κρίση ως μια διαβεβαίωση ότι είμαστε τέλειοι και αισθανόμαστε άσχημα όταν δεν είμαστε.

Υπάρχουν τρεις συνέπειες από το να κρίνετε τον εαυτό σας οι οποίες βλάπτουν τις σχέσεις σας:

– Μειώνει την αυτοπεποίθησή σας.

– Σας κάνει να εστιάζετε μόνο στον εαυτό σας.

– Δημιουργεί μια αρνητική εικόνα που προβάλλετε στους άλλους.

Κρίνοντας τον εαυτό σας διαρκώς, αυτό οδηγεί σε δυστυχία και δυσαρέσκεια. Όταν είστε δυσαρεστημένοι και αρνητικοί για τον εαυτό σας, το προβάλλετε αυτό και στον κόσμο γύρω σας.

Όταν είστε εμμονικοί με το να βλέπετε τα ελάττωμα σας, βλέπετε ελαττώματα στα πάντα γύρω σας και στις σχέσεις σας.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η αυστηρή κριτική στον εαυτό σας οδηγεί στη δεύτερη ύπουλη συνήθεια που καταστρέφει τις σχέσεις σας!

Μήν χάσετε:

Συνεπώς..

2. Κρίνεται τον σύντροφό σας ή άλλους.

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους έχετε την τάση να κρίνετε ένα άτομο:

1. Κρίνεται τις ενέργειές των άλλων χωρίς να λάβετε υπόψη τις προθέσεις των ενεργειών αυτών

2. Έχετε μεγάλες προσδοκίες από τους άλλους.

Κρίνοντας τις ενέργειες κάποιου χωρίς να εξετάσουμε τις προθέσεις πίσω από αυτές και προσπαθώντας να καταλάβουμε το άλλο πρόσωπο λίγο καλύτερα δημιουργεί διαστρεβλωμένες εικόνες στο μυαλό μας. Αυτό είναι επιζήμιο για οποιαδήποτε σχέση, ειδικά αν το κάνετε στον σύντροφό σας.

Αν δεν εξετάσουμε τις προθέσεις,  υποθέτουμε ότι αυτές οι προθέσεις είναι αρνητικές. Ακριβώς αυτό μας κάνει να χαρακτηρίζουμε τους άλλους ως κακούς ανθρώπους.

Προσδοκώντας πολλά από μια σχέση σας καταστρέφει αργά. Έτσι βασίζεται τις ενέργειές σας σε μια παράλογη σκέψη.

Όταν περιμένετε πάρα πολλά από τους ανθρώπους, ικανοποιείτε μόνο τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Ξεχνάτε ότι άλλοι άνθρωποι έχουν επίσης τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.

Η σχέση που λειτουργεί είναι εκείνη όπου υπάρχει ισορροπία στο δίνω και παίρνω. Όταν παίρνετε μόνο και σπάνια δίνετε, σύντομα θα εξαντλήσετε τους συναισθηματικούς πόρους του άλλου ατόμου.

Λόγω αυτής της ανισορροπίας, η σχέση σύντομα θα καταρρεύσει και θα πέσει. Όσο περισσότερο περιμένετε για περισσότερα, τόσο περισσότερο θα αισθάνεστε ανικανοποίοιτοι.

Πώς να σταματήσετε υπερβολικά να κρίνετε τον εαυτό σας και όλους τους άλλους;
Κρίνοντας τον εαυτό σας, οι άλλοι και όλος ο κόσμος τροφοδοτείται από το εγώ σας. Για να κερδίσετε τη μάχη της θέλησης και να προστατέψετε τις σχέσεις σας, πρέπει να ξεπεράσετε το εγώ σας.

Αφήστε το εγώ σας να μην πάρει πολύ χώρο στις σχέσεις σας. Σκεφτείτε λογικά και, πάνω απ ‘όλα, ακούστε τον σύντροφό σας. Γνωρίστε τις προθέσεις των ενεργειών τους.

Πριν επιτρέψετε στο εγώ σας να επιλέξει τις ενέργειες που πρόκειται να ακολουθήσετε, σκεφτείτε τις στιγμές που ο σύντροφός  σας ήταν ευγενικός μαζί σας και πώς προσθέτει νόημα στη ζωή σας.

Σκεφτείτε γιατί είστε στη σχέση αυτή. Θυμηθείτε, κρίνοντας τον εαυτό σας, καταλήγετε να σκέφτεστε πως ο σύντροφός σας ή άλλοι σας εμποδίζουν στο να έχετε μια ευτυχισμένη ζωή.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας αυτές τις ύπουλες υποσυνείδητες συνήθειες, μπορεί να αποτελέσουν έναυσμα για την ευαισθητοποίησή σας.

Να έχετε υπόψην σας αυτές τις 3 παγκόσμιες αλήθειες που θα αποδυναμώσουν την τάση σας να κρίνετε:

– Κανείς δεν είναι τέλειος..

– Νιώθετε ένοχος για κάτι που δεν σας έχει προσάψει κανένας άλλος παρά μόνο εσείς στον εαυτό σας.

– Ακόμα κι αν δεν είστε τέλειοι, οι άνθρωποι σας έχουν αγαπήσει και ανέχθηκαν τις ατέλειες σας.

Μπορεί ξανά πέσετε στην επιθυμία να κρίνετε, και αυτό είναι εντάξει. Όπως είπαμε, κανείς δεν είναι τέλειος.

Ωστόσο, κάθε φορά που το κάνετε αυτό, προσπαθήστε να καταλάβετε το πως εν τέλη βλάπτει την αντίληψή σας και τις σχέσεις σας.

Αντισταθείτε στην τάση σας αυτή και χρησιμοποιήστε τη ως ψυχολογικό εργαλείο για το σκοπό για τον οποίο προορίζεται.©Επιμέλεια κειμένου:healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!