Ο έρωτας είναι περίεργο πράγμα ή καλύτερα να πω βαθιά απροσδιόριστο. Έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις, μ’ ένα βλέμμα. Έτσι οι αποφάσεις που θα πάρεις από εκείνη τη στιγμή και μετά παύουν να έχουν οποιαδήποτε λογική εξήγηση.

Advertisement

Δεν έχεις θέση, επιθέσεις, άμυνες. Το μόνο που θες είναι ένα και μόνο πράγμα: Αυτόν, δικό σου, ολόδικό σου.

Εκεί είναι που μπαίνει σε δράση η συναισθηματική λογική. Είμαστε βαθιά συναισθηματικοί άνθρωποι. Μια ζωή χωρίς έρωτα είναι μισή ζωή.

Βλέπω όμως πώς έχουμε καταντήσει αυτόν τον καημένο Θεό της αγάπης. Το μόνο σίγουρο είναι πως τον έχουμε εκθρονίσει. Δεν απορείς πώς γίνεται οι άνθρωποι να έχουν αλλάξει τόσο πολύ; Ακούς τους γονείς σου να σου περιγράφουν τον τρόπο που γνωρίστηκαν, τις κινήσεις εκείνων των αντρών και σκέφτεσαι πως είναι βγαλμένοι από άλλη εποχή αυτοί οι άνθρωποι. Τίμια εποχή θα τη χαρακτήριζα.

Αν κοιτάξεις το διπλανό σου στην τάξη, στη σχολή, στο μετρό, στο μαγαζί που θα βγεις νομίζεις πως είναι πιο επιμελημένοι κι από εσένα την ίδια. Τόσο που αρχίζεις να πιστεύεις πως έπρεπε να σκεφτείς περισσότερο την αμφίεσή σου κατά την έξοδό σου.

Αλήθεια, μην το σκεφτείς. Σίγουρα δε φταις εσύ κι αν φταις ίσως μόνο στο σημείο που τους δώσαμε περισσότερη αξία απ’ ό,τι έπρεπε. Μπούμερανγκ μας γύρισε. Γι’ αυτό μην απορείς που κάνουν αποτρίχωση καλύτερα κι από ‘σένα.

Ας πέσουν οι μάσκες. Ποιες από εμάς θέλουμε να κάνουμε τις περισσότερες κινήσεις εμείς οι ίδιες και ποιες να μας κυνηγάνε οι άντρες; Βασικά να αναδιατυπώσω· όχι όλοι οι άντρες αγαπητές μου, αυτός ο ένας, ο ξεχωριστός.

Όλες έχουμε φαντασιωθεί να βασανίζουμε έναν άνδρα, να τον κάνουμε να πονέσει για εμάς, να τρέχει ξανά και ξανά πίσω μας μέχρι να μας πείσει πως είναι αυτό που ψάχνουμε και να μας πει «Σταμάτα να ψάχνεις εκεί έξω, εγώ είμαι αυτός που αναζητάς. Όχι, δεν ξέρω αν είμαι το άλλο σου μισό, μπορούμε όμως να το ανακαλύψουμε.» Και να σε αρπάξει λέει με όλη του τη δύναμη και να σε φιλήσει. Όνειρα πια.

Μήν χάσετε:

Ίσως βιαστείς να πεις πως αυτό είναι άδικο κι εγωιστικό για το ανδρικό φύλο. Είπα όμως πως θα βιαστείς αν πεις κάτι τέτοιο. Δεν απευθύνομαι στις κακομαθημένες γυναίκες που μοναδικός σκοπός τους είναι να πονέσουν έναν άνθρωπο. Βέβαια ούτε σε εκείνες που πάνε με το σταυρό στο χέρι και πιστεύουν στην ισότητα των κινήσεων τόσο απ’ την πλευρά των γυναικών όσο και των ανδρών.

Εδώ δε μιλάμε για ηθικό κι ανήθικο. Μιλάμε για τον κυνηγό και το θήραμα. Για τον άνδρα κι όχι για έναν ακόμη ανώριμο άνθρωπο που ενώ ξεκίνησε να σε φλερτάρει και να σε διεκδικεί κι ενώ εσύ ανταποκρίθηκες ξεκάθαρα, πλέον τα θέλει όλα έτοιμα.

Εσύ να κάνεις όλες τις κινήσεις, εσύ να του προτείνεις να βγείτε, να βρεθείτε κι αυτός να που το πήρε και πάνω του. Δεν απαντάει στα μηνύματα και στις κλήσεις σου εγκαίρως, νομίζοντας πως έτσι θα σε «ψήσει» πιο πολύ ενώ εσύ ξενερώνεις.

Για να το πω καλύτερα πρέπει να ξενερώσεις. Όχι αγάπη μου, δεν είναι αυτός για ‘σένα. Ένας ακόμη ανασφαλής είναι που θέλει να κάνει επίδειξη στη παρέα του. Μόλις καταλάβει πως ενδιαφέρεσαι πραγματικά αρχίζει να κοιτάει άλλες νομίζοντας πως είναι κάποιος και πως μετράει, τόσο που η μύτη του έχει πιάσει ουρανό.

Σίγουρα δε θες αυτόν. Νόμιζες πως ήθελες αυτό που φαντάστηκες πως είναι. Ακόμη κι αν κόλλησες περισσότερο απ’ ό,τι έπρεπε είναι επειδή έπλασες κάτι άλλο στο μυαλό σου. Τότε που τον πρωτογνώρισες. Τότε που θεώρησες το χαμόγελό του το πιο όμορφο στον κόσμο. Γράψε λάθος.

Αυτός που θα σε εκτιμήσει, θα σε θεωρήσει ξεχωριστή και «μία» για τον ίδιο, δε θα ζητάει την επιβεβαίωση δεξιά κι αριστερά αλλά θα σε κυνηγήσει. Θα κάνει τόσες τρέλες μαζεμένες που δε σου περνούν απ’ το μυαλό. Θα σου μιλάει με τα πιο γλυκά λόγια και θα σου βάζει τις φωνές όταν είσαι υπερβολική και παράλογη. Θα σου ανοιχτεί μετά από καιρό. Θα σου δώσει το χώρο σου αλλά θα ποθεί κάθε κομμάτι σου. Θα κλάψει μπροστά σου για ‘σένα και θα λυγίσει. Και να σου πω το καλύτερο; Θα σε αγαπήσει.

Μην τα δίνεις όλα έτοιμα σερβιρισμένα στο πιάτο. Μη διεκδικείς ανθρώπους που σε «παίζουν.» Δεν αξίζει. Η ζωή είναι μικρή για να κάνεις το χατίρι σε ανήμπορους άντρες.

Μήν χάσετε:

 

Αυτός που θα κολλήσει με ‘σένα στο πρώτο «όχι» σου, αυτός αξίζει. Όλοι όσοι θα φύγουν «ελαφρά την καρδία» ήταν «τι είχαμε, τι χάσαμε». Κι αυτό είναι λίγο, πολύ λίγο για σένα, για μένα, για εμάς.

Της Όλγας Παραπραστανίτη – pillowfights.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!