Η απιστία

Είναι ένας από τους φόβους που υπάρχουν ανάμεσα στα ζευγάρια. Η απιστία. Πολλές φορές όμως δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσουμε τα σημάδια και να καταλάβουμε πως ο σύντροφος μας, μας έχει απατήσει. Επιστήμονες τώρα μας διευκολύνουν επισημαίνοντας μας ορισμένα σημάδια που θα πρέπει να μας κάνουν καχύποπτους.

Advertisement

Ο ειδικός στο χειρισμό του ανιχνευτή ψεύδους και πρώην πράκτορας του FBI Jack Trimarco και η ειδικός στη γλώσσα του σώματος Lillian Glass μας δίνουν τα έξι σημάδια που δείχνουν πως έχουμε πέσει θύμα απιστίας από τον σύντροφο μας. Ποια είναι αυτά;

– Ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς
Όπως λέει ο Trimarco, όπως οι ανιχνευτές ψεύδους εντοπίζουν τα ψέματα από τις αλλαγές στον καρδιακό παλμό, το ρυθμό της αναπνοής ή την αρτηριακή πίεση, έτσι και οι αλλαγές της συμπεριφοράς μπορεί να υποδείξουν την απιστία. Η Glass λέει πως εάν ρωτήσετε το σύντροφό σας πού ήταν χθες το βράδυ και αρχίσει να ξύνει τη μύτη του, να ξεροβήχει και να βαριανασαίνει, τότε αυτό σημαίνει πως κάτι κρύβει.

– Υπερβολική προσπάθεια
Η υπερβολική αντίδραση όταν προσπαθεί να καλύψει μια παρασπονδία του θα πρέπει να μας βάλει ψύλλους στα αυτιά. Κοιτάζει κατάματα ώστε να φανεί ειλικρινής αλλά κοιτάζει πολύ επίμονα, χωρίς καν να βλεφαρίζει.

– Απαντά σε ερώτηση με ερώτηση
«Με έχεις απατήσει;» «Αν σε έχω απατήσει;» Αυτός ο διάλογος σύμφωνα με τον Trimarco δείχνει πως κάτι κρύβει. Κι αυτό επειδή η επιστροφή της ερώτησης δείχνει ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να βρει μια πειστική απάντηση.

– Επιστρέφει τις κατηγορίες
Είναι ένας τρόπος για να ρίξει στάχτη στα μάτια και να μεγαλώσει τις αμφιβολίες για τη δική του ενοχή. Όταν κάποιος είναι ένοχος, συχνά προσπαθεί να δικαιολογηθεί επισημαίνοντας τις αδυναμίες και τα λάθη του συνομιλητή του.

– Κενά στην ιστορία του
Όπως λέει ο Trimarco, η αλήθεια είναι ξεκάθαρη και αμετάβλητη, όμως ένα ψέμα μπορεί εύκολα να αλλοιωθεί. Εάν απαντά στην ίδια ερώτηση διαφορετικά κάθε φορά τότε είναι σαφές πως κάτι προσπαθεί να κρύψει.

– Όρκοι
Αν κάποιος λέει την αλήθεια δεν νιώθει την ανάγκη να ορκιστεί, σύμφωνα με τον Trimarco. Ο όρκος είναι συχνά μια εύκολη άμυνα για να ενισχυθεί ένα ψέμα που δεν στέκει.

healthview.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!