Γράφει η ©Μαρία Σκαμπαρδώνη

Advertisement

Μεγαλώνουμε με την πεποίθηση ότι πρέπει να μοιραζόμαστε τον εαυτό μας, πως η ευτυχία κερδίζεται από τις φιλικές, ερωτικές σχέσεις που δημιουργούμε μέσα στην πορεία της ζωής μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αποζητούν έναν σύντροφο ,επειδή θεωρούν πως έτσι θα είναι ευτυχισμένοι.

Θα μπορούσε ένας άνθρωπος να μην έχει οικογένεια, σύντροφο, φίλους και να είναι ευτυχισμένος, πραγματικά ευτυχισμένος; Γιατί όλοι αποζητούν μία συντροφική σχέση;

Μήν χάσετε:

Στην πραγματικότητα, κανένας δε μας έχει μιλήσει και για την ασύγκριτη γοητεία του να περνάς και χρόνο μόνος ,με τον εαυτό σου. Κανένας δε μας είπε ότι η ευτυχία είναι μία κατάσταση που ξεκινάει αρχικά από μέσα μας και δεν απορρέει από κανέναν άλλο άνθρωπο έξω από εμάς.

Δοκίμασες ποτέ να πάρεις τον εαυτό σου και να πάτε μαζί ένα σινεμά; Να πάτε μαζί για έναν περίπατο, για τρέξιμο; Και μέσα σε εκείνη την ησυχία, προσπάθησες να του μιλήσεις, να μάθεις περισσότερα για όλα εκείνα που τον απασχολούν; Προσπάθησε να το κάνεις αυτό και θα αισθανθείς ένα κύμα ευτυχίας να σε διαπερνά.

Είναι σημαντικό να περνάμε και χρόνο μόνοι μας, με τον εαυτό μας. Δεν είναι αποξένωση ,απλά ένα βήμα για να έρθουμε πιο κοντά με αυτό που πραγματικά είμαστε.

©Μαρία Σκαμπαρδώνη – healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!