Γράφει η ©Μαρία Σκαμπαρδώνη

Advertisement

Πολλά πράγματα με θυμώνουν στον κόσμο αυτό. Με πληγώνει όμως να ακούω γυναίκες να μιλάνε υποτιμητικά για άλλες γυναίκες, να κριτικάρουν άσχημα την εξωτερική τους –κυρίως- εμφάνιση.

Οι γυναίκες ως ευαίσθητες υπάρξεις που μπορούμε να νοιώσουμε πιο εύκολα την ψυχή μίας γυναίκας, πρέπει να υποστηρίζουμε η μία την άλλη και όχι να επιθυμούμε να κατασπαράξουμε η μία την άλλη, διαιωνίζοντας στερεότυπες και πατριαρχικές αντιλήψεις, οι οποίες έκριναν τη γυναίκα αποκλειστικά από την εξωτερική εμφάνιση και αντιμετωπίζοντας την ως σκεύος ηδονής.

Μήν χάσετε:

Η γυναίκα δεν είναι μόνο η εμφάνισή της, είναι ο ψυχικός της κόσμος ο οποίος είναι ανυπέρβλητος και ανώτερος. Είναι η αύρα που εκπέμπει και η γοητεία που ασκεί, κάτι το οποίο μπορεί να διαθέτει και μία γυναίκα η οποία να μην είναι και τόσο όμορφη. Δεν έχει καμία αξία να είσαι ένας όμορφος άνθρωπος όταν εσωτερικά είσαι κενός. Και υπάρχουν άνθρωποι που ναι, αγαπούν, ερωτεύονται, θέλουν για φίλους και ταίρια ανθρώπους που μπορεί να μην είναι και οι πιο εμφανίσιμοι , ακριβώς επειδή έχουν δει άλλα χαρίσματα σε αυτούς. Όσο παράξενο και αν φαίνεται αυτό σε ορισμένες γυναίκες…

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος μπορεί να κρίνει τους ανθρώπους και να τους διαχωρίσεις από τα ρούχα που φοράνε. Και ειδικά, μία γυναίκα να κρίνει αρνητικά για αυτό το λόγο μία άλλη γυναίκα..

Ακόμα ένα περίεργο του κόσμου αυτού… και δεν είναι και το μόνο βεβαίως…

©Μαρία Σκαμπαρδώνη – healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!