Πιστεύω στην αγάπη, στον μεγάλο έρωτα. Άσχετα που κάποιες φορές προσποιούμαι πως δεν έχω ανάγκη την παρουσία κανενός. Βλέπεις όσο μεγαλώνεις, συνηθίζεις τις απουσίες, τις έχεις για συντροφιά τα μοναχικά σου βράδια και τις παίρνεις αγκαλιά για να μην κρυώνεις.

Advertisement

Δεν αναζητώ τον ιδανικό ρομαντισμό, δεν έχω μεγάλες προσδοκίες. Έχω συμβιβαστεί με την ιδέα πως ο έρωτας δεν είναι για όλους, ούτε έρχεται στη ζωή του καθενός. Άμα είσαι τυχερός θα χτυπήσει την πόρτα σου, αν πάλι όχι δε σημαίνει πως δε θα είσαι ευτυχισμένος.

Είμαι από τους ανθρώπους που δε θέλουν πολλά στη ζωή τους για να ευτυχίσουν. Δυο χέρια να αγκαλιάζουν τις δύσκολες ώρες, δυο ζεστά μάτια γεμάτα καλοσύνη και ένα ειλικρινές χαμόγελο κάθε φορά που πέφτω.

Αλλά πιστεύω στον μεγάλο έρωτα, γιατί τον έχω νιώσει.

Έχω νιώσει την αγάπη που σκεπάζει με την ένταση της ολόκληρη την ύπαρξη σου. Έχω ζήσει εκείνον τον αγνό έρωτα, εκείνον που ούτε στα πιο όμορφα σου όνειρα δε φανταζόσουν την ύπαρξή του. Βλέπεις υπάρχουν κι αυτοί οι έρωτες που ακόμη κι αν τους ζεις, πιστεύεις ότι ονειρεύεσαι…

Έχω νιώσει τον έρωτα που μετατρέπεται σε ανεξέλεγκτη φωτιά, σμίγει με τα κάρβουνα και σιγοκαίει για πολλά χρόνια. Το είδος αυτό του έρωτα για το οποίο έχουν γραφτεί χιλιάδες ποιήματα και μυθιστορήματα. Τον έρωτα εκείνον που σου μαθαίνει πράγματα που δε φανταζόσουν ποτέ στη ζωή σου ότι θα σε ωφελήσουν, και θα σου δώσει πολλά περισσότερα από όσα έδωσες.

Αυτός ο έρωτας είναι που λέμε …«o έρωτας της ζωής σου».

Αν είσαι τυχερός, θα έρθει η μέρα που θα συναντήσεις αυτόν τον έρωτα. Θα είστε μαζί, θα ζήσετε στιγμές μαζί και θα αφιερώσεις ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού σου. Θα απαρνηθείς ο,τι σίγουρο είχες μέχρι τώρα στη ζωή σου για κάτι αβέβαιο αλλά συνάμα έντονο, πρωτόγνωρο και μαγευτικό.

Όμως να τι δε σου λένε τα παραμύθια – κάποιες φορές τυχαίνει να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου, αλλά δεν καταλήγετε μαζί.

Δε τον παντρεύεσαι, δε θα περάσεις χρόνια στο πλευρό του ούτε θα γεράσετε μαζί κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου…

Μήν χάσετε:

Δεν μπορείς να κρατήσεις τον έρωτα της ζωής σου, γιατί στον πραγματικό κόσμο, ο έρωτας δεν κατακτά τα πάντα. Δεν επιλύει ανεπανόρθωτες διαφορές, δεν υπερνικάει ασθένειες και παθήσεις, δε γεφυρώνει αποστάσεις είτε συναισθηματικές είτε χιλιομετρικές. Κανένας έρωτας δε θα απλώσει το χέρι όταν εσύ επιλέγεις να αυτοκαταστρέφεσαι.

Δεν μπορείς να κρατήσεις τον έρωτα της ζωής σου, γιατί δε χρειάζεται μόνο αυτός για να είσαι με κάποιον άνθρωπο. Μπορεί εσύ να θέλεις μια απλή ζωή σε μια επαρχιακή πόλη και πολλά παιδιά που θα γεμίσουν με τα γέλια τους το σπίτι σας κι εκείνος/η να ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη δόξες, μεγαλεία και μια λαμπρή καριέρα. Μπορεί να θέλεις να εξερευνήσεις όλο τον κόσμο κι εκείνος/η να φοβάται να βγει σε μια άλλη περιοχή. Κάποιοι τυχαίνει να έχουν μεγαλύτερα όνειρα από τους άλλους.

Μερικές φορές η μεγαλύτερη κίνηση αγάπης που μπορείς να κάνεις για τον άλλον, είναι να τον αφήσεις να φύγει…

Άλλες φορές πάλι δεν έχεις καν επιλογή.

Κάτι ακόμα που δε σου έχουν πει όμως, είναι ότι παρόλο που δε θα καταλήξετε μαζί, δεν παύει να είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής σου, εκείνος που κάνει όλους τους άλλους να μην υπάρχουν.

Κάποιοι άνθρωποι θα σε αγαπήσουν περισσότερο κι από τον ίδιο τους τον εαυτό μέσα σε λίγο καιρό, όταν κάποιοι άλλοι δε θα καταφέρουν να σε αγαπήσουν τόσο έντονα, ακόμη κι αν περάσουν είκοσι ολόκληρα χρόνια. Κάποιοι θα σου δώσουν μαθήματα ζωής μέσα σε μία μέρα, ενώ κάποιοι θα μείνουν για πάντα στη ζωή σου και δε θα καταφέρουν να σου μάθουν κάτι.

Κάποιοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σου για μέρες, εβδομάδες, το πολύ μήνες, αλλά αφήνουν τέτοιο σημάδι στην ψυχή σου που κανένας και τίποτα δεν καταφέρνει να το επουλώσει.

Αυτός ο άνθρωπος θα είναι κι ο έρωτας της ζωής σου. Μην υποβαθμίσεις τη σημασία του, μην τον ξεγράψεις από τη μνήμη σου, μην κοροϊδέψεις τον εαυτό σου πως δε σε άλλαξε. Μην προσπαθήσεις απεγνωσμένα να τον αντικαταστήσεις, αναζητώντας κάτι το ίδιο έντονο, δυνατό, παθιασμένο. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να απελπιστείς και να απογοητευτείς.

Αν βρεθεί στο δρόμο σου ένας τέτοιος έρωτας, να είσαι ευγνώμων στην ίδια τη ζωή. Δεν είναι όλοι τυχεροί να νιώσουν τόσο έντονα συναισθήματα. Αποδέξου και τα όμορφα και τα άσχημα που θα σου προσφέρει.

Δε χρειάζεται να αντιμετωπίσεις το χωρισμό σας ως τη μεγαλύτερη τραγωδία της ζωής σου, γιατί κάποιοι εκεί έξω δε θα τον συναντήσουν ποτέ και δε θα νιώσουν πώς είναι…

Κλεοπάτρα Μπράιτ – neopolis.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!