Ποιο είναι το Κάρμα σου

Advertisement

Περισσότερο από κάθε άλλον πλανήτη, ο Κρόνος είναι εκείνος που μας φέρνει σε επαφή με τις καταστάσεις που συνδέονται με εμπειρίες εξέλιξης, πόνου, υπαρξιακής μοναξιάς και με όλες τις όψεις της ζωής που, αντιμετωπίζοντάς τις, έχουμε την ευκαιρία να απαλλαγούμε από τις παλιές μας εμπειρίες και τα κακά αποτελέσματά τους. Άλλωστε, αυτός είναι και ο νόμος του Κάρμα, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος, που διέπει όλη μας την ύπαρξη. Με τη βοήθεια του Κρόνου, που παίρνει τον ρόλο του αυστηρού δάσκαλου, μπορούμε να δούμε καθαρά όσα μας βαραίνουν και μας εμποδίζουν να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητες και να επιτελέσουμε τον σκοπό της ζωής μας, βρίσκοντας την ολοκλήρωση και την ευτυχία της πληρότητας.

Για να καταλάβουμε τα μαθήματα του Κρόνου, το βασικό είναι να κατανοήσουμε τις θέσεις του στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας, δηλαδή στο παρελθόν μας, καθώς και τον ρόλο του στο παρόν μας, καθώς συνεχίζει την αέναη περιφορά του πάνω στον χάρτη της ζωής μας.

Advertisement

Οι κύκλοι του κάρμα

Η περιφορά του Κρόνου στο ωροσκόπιο του καθενός μας διαρκεί περίπου 29 χρόνια, δηλαδή αυτό είναι το διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρώσει τον κύκλο και να επιστρέψει στη γενέθλια θέση του. Κάθε 7 χρόνια σχηματίζει μια σημαντική όψη τετράγωνου, αντίθεσης ή συνόδου, που έχει σημαντική αξία για την καρμική ή εξελικτική ψυχολογία. Η καθεμία από αυτές τις όψεις συμπίπτει με μια από τις περιόδους κρίσης που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή μας και στο ξεπέρασμα των καρμικών αντιστάσεων, που κουβαλάμε από αυτήν τη ζωή ή και από προηγούμενες, αν δεχτούμε τη μετενσάρκωση.

Το πρώτο τετράγωνο

Το πρώτο τετράγωνο που σχηματίζει ο Κρόνος με τη γενέθλια θέση του έρχεται γύρω στα 7, τα 36 ή τα 65 κατά προσέγγιση χρόνια μας (με 1-2 χρόνια απόκλιση προς τα πάνω ή κάτω) και συνδέεται με τις πρώτες επιγνώσεις που αφορούν τις διάφορες φάσεις της ζωής και που συνήθως είναι αρκετά επώδυνες. Έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν μπορούμε πια να βασιζόμαστε στη στήριξη ατόμων, για τα οποία πιστεύαμε ότι μας την παρέχουν ανιδιοτελώς. Υπάρχει μια αίσθηση ότι ένα μεγάλο μέρος του παρελθόντος έχει πάει …στράφι, αλλά μας φέρνει πόνο η προοπτική να το εγκαταλείψουμε, καθώς το βλέπουμε σαν τη μόνη μας ασφάλεια. Φυσικά, συνειδητοποιούμε ότι η ασφάλεια αυτή είναι επίπλαστη, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ένα συναισθηματικό σοκ, σε απογοήτευση, αλλά και οργή απέναντι στο παρελθόν, για όλα όσα δεν μπορούσαμε να δούμε πρωτύτερα ότι εμπόδιζαν την εξέλιξή μας.

Για πολλούς μπορεί αυτή να είναι μια στιγμή μεγάλης διαύγειας, που να οδηγήσει στο σπάσιμο των δεσμών με το παρελθόν, ώστε να προχωρήσουμε στην εξερεύνηση του καρμικού δρόμου μας. Για άλλους αποτελεί αφορμή για μια ανασκόπηση των παλιών γεγονότων, ώστε να ξεπεραστούν και να μην μπορούν πια να μας περιορίζουν ή μας καθορίζουν.

Η αντίθεση

Ο Κρόνος έρχεται απέναντι από τη γενέθλια θέση του στα 14 χρόνια αφότου περάσει από αυτήν, δηλαδή όταν είμαστε περίπου στις ηλικίες των 14, των 43 ή των 72 ετών (και πάλι με μια απόκλιση 1-2 χρόνων). Αυτή η φάση χαρακτηρίζεται από τον απολογισμό και την επαναδιαπραγμάτευση της μέχρι τώρα κατάστασης της ζωής μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε επιλογές που μπορούν να αλλάξουν ριζικά και τον τρόπο που ζούμε αλλά και τον ψυχολογικό μας κόσμο. Είναι η στιγμή που μας δίνεται η δυνατότητα, ιδίως γύρω στα 42-43 χρόνια μας, να κόψουμε δια παντός τις καρμικές κληρονομιές, να πετάξουμε τις επιρροές που δεχόμαστε από παλιές εμπειρίες της ζωής μας. Μπορούμε να αποδεχτούμε αμετάκλητα την ύπαρξή μας, ξεπερνώντας τις ανασφάλειες και τους φόβους που μας περιόριζαν, ώστε να γίνουμε εμείς οι αληθινοί πρωταγωνιστές στο δεύτερο μέρος της ζωής μας. Κι αν το θέσουμε και με πιο καρμικούς όρους, να συνειδητοποιήσουμε τον δρόμο μας σε αυτή την ενσάρκωση, τον λόγο για τον οποίο γεννηθήκαμε με αυτό το σώμα, σε αυτή την οικογένεια, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τοποθεσία.

Το δεύτερο τετράγωνο

Ο Κρόνος έρχεται σε γωνία 270ο με τη γενέθλια θέση του περίπου στην ηλικία μας των 21, των 49 και των 78 ετών (με 1-2 χρόνια απόκλιση). Εδώ έχουμε άλλη μια ευκαιρία να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε, να κάνουμε και πάλι έναν απολογισμό, να δεχτούμε νέα πρόσωπα στη ζωή μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ενδεχομένως να ενστερνιστούμε μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής, κάτι που θα δώσει μια νέα ζωτικότητα στην ύπαρξή μας. Και αυτά θα γίνουν έστω και με το τίμημα οι αλλαγές να προκαλέσουν την αναθεώρηση σε πολλές αξίες και προσωπικές σχέσεις, ακόμα και στις πιο παλιές, εκείνες που βλέπαμε σαν κολόνες της ζωής μας. Συχνά σε αυτή τη φάση κλείνουν διάφορες καρμικές σχέσεις, είτε επειδή ο σκοπός που εξυπηρετούσαν συντελέστηκε και ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους, είτε επειδή γίνεται σαφές πως δεν μπορούν να λυθούν, τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή.

Η σύνοδος

Η επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του γίνεται περίπου στα 28, τα 56 και τα 85 χρόνια μας, με 1-2 χρόνια απόκλιση και πάλι. Αυτή η επιστροφή συμπίπτει με τη συνολική αναθεώρηση της ζωής μας, που μπορεί να καταλήξει σε μια κανονική επανεκκίνηση (σαν να λέμε, να κάνουμε …reset), που θα μας οδηγήσει στο να βλέπουμε και να βιώνουμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά πλέον. Σχεδόν πάντα συμπίπτει με την απώλεια καταστάσεων ή νοοτροπιών που χαρακτήριζαν την προηγούμενη περίοδο. Για παράδειγμα, στα 28-29 χρόνια μας χάνουμε την ανεμελιά και τη μανία της νιότης να είμαστε κόντρα στα πάντα, στα 56 εγκαταλείπουμε το πνεύμα του ανταγωνισμού και βλέπουμε το μέλλον πιο ψύχραιμα.

Πάνω απ’ όλα όμως θέλουμε να βάλουμε τη ζωή μας σε νέες βάσεις και να προγραμματίσουμε τον επόμενο 28χρονο κύκλο, προσπαθώντας να διατηρήσουμε μια συνέχεια με τις εμπειρίες της εξελικτικής μας πορείας.

Με την επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του, είναι πιθανό να εκδηλωθούν σοβαρές καρμικές δοκιμασίες στη ζωή, που μπορεί να συμπίπτουν με πολύ οδυνηρές στιγμές. Ωστόσο θα είναι απαραίτητες, για να επιλυθούν καταστάσεις που είχαν φτάσει στο μη περαιτέρω.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ

Η θέση του Κρόνου στο γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει σε ποια σημεία του χαρακτήρα μας υπάρχουν οι μεγαλύτερες καρμικές δυσκολίες και ποια εμπόδια πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Κρόνος σου, αναδεικνύει τι δοκιμασίες θα πρέπει να ξεπεράσεις και τι εσωτερική δουλειά θα χρειαστεί να κάνεις για να έχεις μια σημαντική προσωπική εξέλιξη. Στη συνέχεια, διάβασε επίσης παρακάτω τι σημαίνει η θέση του Κρόνους στους οίκους.

Αν δεν ξέρεις σε ποιο ζώδιο έχεις τον γενέθλιο Κρόνο σου, μπορείς να συμβουλευτείς τον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ
Με τον Κρόνο σου στον Κριό μπορεί να αρχίσεις να αναλαμβάνεις ευθύνες στη ζωή από πολύ νέος, ενώ παράλληλα να αργήσεις να αποκτήσεις προσωπικές φιλοδοξίες. Ενδεχομένως να συναντάς εμπόδια στον δρόμο σου και η προσπάθεια να δείξεις την αξία σου να σου προκαλέσει άγχος. Αποφεύγεις να εξωτερικεύσεις τον έντονο θυμό σου για όλα αυτά, εμφανίζοντας στους γύρω σου ένα ψύχραιμο και «άνετο» χαρακτήρα. Η ανεπάρκεια της αυτοπεποίθησής σου αντισταθμίζεται από μια έντονη αίσθηση ευθύνης απέναντι στον εαυτό σου.

Η στάση σου απέναντι στα ρίσκα είναι ακραία, μπορεί είτε να τα αποφεύγεις εντελώς, είτε να ριψοκινδυνεύεις πέραν πάσης λογικής. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, θα χάνεις πολλές ευκαιρίες εξαιτίας της επιφυλακτικότητάς σου. Ίσως έχεις την αίσθηση πως δεν παίρνεις από τη ζωή αυτό που θέλεις, αλλά από την άλλη και δεν το ζητάς κιόλας. Η ντροπαλότητα και η εσωστρέφεια, σε συνδυασμό με τον φόβο της αποτυχίας και της απόρριψης, συχνά σε κάνουν να μην προσπαθείς καν. Όμως οι εσωτερικές συγκρούσεις σου σε οδηγούν κάποια στιγμή στο ταξίδι του να γνωρίσεις τον εαυτό σου.

Ο Κρόνος σου στον Κριό ενισχύει τη λογική σου. Ενδεχομένως να σε κάνει και κάπως καχύποπτο απέναντι σε όσους βρίσκονται ιεραρχικά σε ανώτερη θέση, όπως στη δουλειά σου. Γενικά θέλεις να επιβάλλεις στους άλλους τις αντιλήψεις σου περί σωστού ή λάθους και έχεις την ανάγκη να κρατάς τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Για να πετύχεις, πρέπει να νιώσεις αυτάρκης. Το να εμφανίζεις στους άλλους μια ευπρόσδεκτη εικόνα του εαυτού σου θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την ανασφάλειά σου και να αντιμετωπίσεις με αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις της ζωής. Επίσης πρέπει να μάθεις να αξιολογείς τι αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσεις και τι όχι. Καλλιέργησε την ικανότητα να αποφασίζεις ποιες είναι οι αληθινές ευκαιρίες που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία και τι θα πρέπει να απορρίπτεις.

Δείξε θάρρος και τόλμη, βρίσκοντας παράλληλα την ισορροπία ανάμεσα στον παρορμητισμό και την επιφυλακτικότητα.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
Με τον Κρόνο σου στον Ταύρο, το σημαντικότερο ζητούμενο για σένα είναι η αίσθηση της ασφάλειας, συναισθηματικά όσο και οικονομικά. Προσπαθείς ακόμα και τα μικρά καθημερινά θέματα να βρίσκονται υπό τον έλεγχό σου, πλην όμως, δυστυχώς, δεν σου έρχονται πάντα τα πράγματα όπως υπολογίζεις. Ό,τι αποκτάς στη ζωή σου, κερδίζεται με πολλή δουλειά. Το καλό με σένα είναι ότι έχεις υπομονή και αυτοπειθαρχία, καθώς και την αποφασιστικότητα να εργαστείς ακούραστα για να πετύχεις όσα επιθυμείς.

Ο Κρόνος σου ευνοεί μια καριέρα στην πολιτική ή τις επιχειρήσεις, αλλά και οι τέχνες πιθανόν να σε ενδιαφέρουν. Πάντως σε ό,τι κι αν αποφασίζεις, δεν βιάζεσαι να καταλήξεις. Παρόλο που δεν είσαι ιδιαίτερα αυθόρμητος, θεωρείσαι από τους άλλους καλός και αξιόπιστος φίλος. Μεταξύ μας όμως, όταν προσφέρεις την αγάπη σου, πάντα περιμένεις και κάποια ανταπόδοση ή αντάλλαγμα. Πιθανόν και να προσπαθείς να εξαγοράσεις τα συναισθήματα των άλλων. Ίσως αυτός είναι και ένας λόγος που δίνεις ιδιαίτερη σημασία στα υλικά αποκτήματα, αν και μπορεί να πας στο άλλο άκρο, δείχνοντας ότι τα περιφρονείς ολωσδιόλου.

Μερικές φορές γίνεσαι κτητικός και σφιχτοχέρης. Άλλοτε μπορεί να αισθάνεσαι πως συμπεριφέρεσαι άπληστα ή να έχεις ενοχές για εκείνα που κατέχεις. Δεν θες να φαίνεσαι εγωιστής, συχνά παριστάνεις τον ολιγαρκή που θα μπορούσε να ζήσει μέσα στην απόλυτη λιτότητα, αλλά από την άλλη φοβάσαι και μη χάσεις τις ανέσεις και τα αποκτήματά σου.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Συνειδητοποιώντας ότι τα υλικά αγαθά δεν θα φέρουν την αγάπη των άλλων, θα αποκτήσεις μια πιο υγιή σχέση με τη συσσώρευση του πλούτου. Μάθε να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου με πιο πρακτικό τρόπο. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τη ζήλια και το πείσμα σου, αν θέλεις να έχεις επιτυχημένες και ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή. Με την κτητικότητα κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να κρατήσει κανέναν. Αντίθετα η αφοσίωση, η σταθερότητα του χαρακτήρα και η αξιοπιστία σου είναι τα στοιχεία που θα σου χαρίσουν την αποδοχή των άλλων και την επιτυχία. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Ο Κρόνος σου στους Διδύμους σου δίνει την ικανότητα να προσαρμόζεσαι εύκολα σε απαιτητικές καταστάσεις, αξιοποιώντας τον συστηματικό τρόπο που σκέφτεσαι. Στα δύσκολα βάζεις μπροστά την ψυχραιμία και τη λογική σου. Πραγματικά πιάνεις πουλιά στον αέρα, ακόμα και με ελάχιστες αρχικές πληροφορίες. Και έχεις πολλές και ακατάπαυστες εμπνεύσεις, παρόλο που μπορεί να φοβάσαι να δοκιμάσεις το άγνωστο. Μερικές φορές αμφιβάλλεις για τις ικανότητές σου και τείνεις να απομονώνεσαι. Ευτυχώς που διαθέτεις χιούμορ, ενεργητικότητα και την ικανότητα να αποστασιοποιείσαι από τις καταστάσεις, όπλα που σε βοηθούν να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα.

Είναι πιθανόν, ωστόσο, να δυσκολεύεσαι στην αρχή να μάθεις κάτι, παρόλο που αν το κάνεις κτήμα σου, μετά δεν πρόκειται να το ξεχάσεις. Ενδεχομένως στα παιδικά σου χρόνια να εμφάνισες και κάποιες μαθησιακές δυσκολίες, όπως και προβλήματα επικοινωνίας. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, η σκέψη σου είναι πολύ οργανωμένη και είσαι άσος στον σχεδιασμό. Το δυνατό μυαλό σου σε κάνει πολύ καλό στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, καθώς και στις επιχειρήσεις. Πιθανόν να αναπτύξεις ενδιαφέρον για την ιστορία ή την αρχαιολογία, επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό. Ή να εκδηλώσεις ταλέντο στη συγγραφή. Ίσως και να γινόσουν καλός δάσκαλος. Επειδή όμως έχεις διαρκώς ανάγκη από νοητικά ερεθίσματα, αποποιείσαι συχνά τις ευθύνες σε μια δουλειά ρουτίνας.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Πρέπει να καλλιεργήσεις μια θετική στάση απέναντι στον εαυτό σου και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Επίσης φρόντισε να χαλαρώνεις, γιατί η νευρική ένταση μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Κι ακόμα, απόφυγε να απομονώνεσαι και προσπάθησε να λύσεις τα ζητήματα της επικοινωνίας που μπορεί να έχεις, γιατί έτσι θα εξασφαλίσεις την επιτυχία που ονειρεύεσαι στη ζωή. Το να μπορείς να δημιουργείς στενές σχέσεις, να συνδέεσαι με τους άλλους, ιδιαίτερα με τα πρόσωπα της οικογένειάς σου, είμαι μια ικανότητα που θα πρέπει να καλλιεργήσεις.

Μάθε επίσης να αντιμετωπίζεις και να ξεπερνάς τις προκλήσεις, γιατί μέσα από αυτές έρχονται οι ευκαιρίες. Κάτι σημαντικό για σένα είναι να αποφεύγεις να σκέφτεσαι διαρκώς αρνητικά και να περιμένεις το χειρότερο. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Αν ο Κρόνος σου βρίσκεται στον Καρκίνο, η οικογένεια και τα συγγενικά σου πρόσωπα παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή σου, τόσο που να τους δίνεις προτεραιότητα απέναντι σε οτιδήποτε άλλο. Θα μπορούσες να χάσεις πολλές ευκαιρίες προκειμένου να μην είσαι μακριά τους. Όμως, όσο ισχυρό και να είναι το δέσιμό σου, δεν το εκφράζεις στους δικούς σου ανθρώπους. Και πιθανόν να μην είσαι ιδιαίτερα εκδηλωτικός, επιλέγοντας να κρατάς για σένα τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Δείχνεις συχνά φόβο και προσκόλληση, ενώ βρίσκεσαι σε ένα διαρκή αγώνα να ξεπεράσεις την ανασφάλειά σου. Εύκολα πέφτεις σε κατάθλιψη και χρειάζεσαι συνέχεια διαβεβαιώσεις από τους άλλους για την αγάπη τους. Όση και να σου δίνουν, ποτέ δεν σου φτάνει. Και επιπλέον σε ενοχλεί το να διαπιστώνεις πως έχεις αυτού του είδους την εξάρτηση. Πιθανόν να σου δημιουργηθεί και η εμμονή να αναζητάς παντού την αγάπη που θεωρείς ότι δεν είχες στα παιδικά σου χρόνια. Το γεγονός είναι ότι η υπερβολική σου ευαισθησία και τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα που βίωσες σαν παιδί πιθανόν να σου έχουν δημιουργήσει φόβους και ανασφάλειες που τα κουβαλάς ακόμα.

Γενικά με το παρελθόν έχεις ένα θέμα. Ίσως να αισθάνεσαι ενοχές για πράγματα που έκανες ή δεν έκανες. Δημιουργώντας οικογένεια μπορείς να νιώθεις πως είσαι ασφαλής και έχεις τον έλεγχο της ζωής σου. Παρόλο που δείχνεις τόσο εύθραυστος, έχεις ισχυρό ένστικτο επιβίωσης και τα βγάζεις πέρα μια χαρά στις δυσκολίες. Αρκεί να θυμάσαι πως κάθε κρίση κρύβει και μια ευκαιρία.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Συνειδητοποίησε τη συναισθηματική σου εξάρτηση από το πόσο σε αγαπούν ή σε χρειάζονται και κατανόησε ότι αυτό δεν αποτελεί το κριτήριο για την προσωπική σου αξία. Η αυτό-αποδοχή θα κάνει τη ζωή σου πολύ καλύτερη. Έτσι θα κατακτήσεις την αυτοπεποίθηση και την ασφάλεια. Επίσης απόφυγε να χτίζεις τοίχους γύρω σου, για να κρατήσεις μακριά όποιον φοβάσαι πως θα σε πληγώσει. Προσπάθησε, ακόμα, να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να καταλάβεις την αξία της υπευθυνότητας. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ
Αν έχεις Κρόνο στον Λέοντα, η ανάγκη σου για φήμη, αναγνώριση και …αρχηγιλίκι είναι εμφανέστατη. Θέλεις να δείχνεις διαρκώς στον εαυτό σου ότι μπορείς να κυριαρχήσεις και να κάνεις με την παρουσία σου τη διαφορά στον κόσμο. Η φιλοδοξία και η αγάπη σου στην ηγεσία όμως δεν εκφράζονται με ισορροπημένο τρόπο. Η επιθυμία σου να πετύχεις και να φανείς μπορεί να αγγίξει και τον αριβισμό. Ωστόσο δεν έχεις πάντα την ικανότητα να διακρίνεις τις σωστές ευκαιρίες και να τις αξιολογείς με ορθολογιστικό τρόπο. Και δεν αντέχεις τη μοναξιά, καθώς επιζητάς τη διαρκή επιβεβαίωση των άλλων.

Μπορεί να έχεις διάφορα δημιουργικά ταλέντα, δυσκολεύεσαι όμως να τα εκφράσεις. Περιμένεις πολλά από τον εαυτό σου και από τους άλλους. Συμπεριφέρεσαι με επιφύλαξη, σχεδόν και με καχυποψία, ενώ η αίσθησή σου του χιούμορ, καθώς και η διπλωματικότητά σου μάλλον υστερούν. Πολλές φορές ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεσαι στους άλλους είναι κοφτός, αυταρχικός, δεσποτικός. Θέλεις τα πάντα να υπακούουν στη δική σου πειθαρχία και, εξαιτίας όλων αυτών, πιθανόν να μην τα πηγαίνεις πολύ καλά με τα παιδιά.

Εκείνο που σε χαρακτηρίζει πάνω απ’ όλα είναι η ισχυρή σου θέληση, αλλά με αυτή τη θέση του Κρόνου, είναι πιθανό εσύ μόνος σου να σαμποτάρεις τους στόχους σου υποτιμώντας τον εαυτό σου. Παρά τις προθέσεις σου, μπορεί να εκπέμπεις μια αίσθηση κατωτερότητας. Συχνά δείχνεις μια ζήλια και έλλειψη αυθορμητισμού, που απωθούν τους ανθρώπους ή υψώνεις τείχη ψυχρότητας για να προστατευτείς απ’ ό,τι θεωρείς επικίνδυνο.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Θα πρέπει να πάψεις να απαιτείς τόσα πολλά από τον εαυτό σου όπως και από τους άλλους. Προσπάθησε να έρχεσαι πιο κοντά στους ανθρώπους, χωρίς τον φόβο ότι θα πληγωθείς. Και για σένα η συνεργασία με τους άλλους μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση, καθώς μπορείς να γίνεσαι υπερβολικά επιφυλακτικός. Χρειάζεται να μάθεις να εκφράζεις την αγάπη σου προς τον κόσμο και να γίνεις πιο ταπεινός. Άφησε κατά μέρος το Εγώ σου και βρες την επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό σου. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

Η συνέχεια εδώ!

Advertisement

myastro.gr