Φαντάζομαι πως γνωρίζεις ήδη ότι δεν έχουν όλες οι σχέσεις happy end και δεν περίμενες να το ακούσεις από εμένα. Σε κάθε σχέση ενέχεται πάντα ο φόβος ή ο κίνδυνος αυτή να τερματιστεί, είτε με τρόπο αμοιβαίο κι από τις δύο πλευρές, είτε από εσένα είτε από εκείνον. Επειδή οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων δεν τελειώνουν τόσο απλά, λογικά λίγο πριν χωρίσεις, θα έχεις λάβει προειδοποιητικά σημάδια που μαρτυρούν ότι το τέλος έρχεται.

Advertisement

Για καλή ή κακή μας τύχη, τα Χριστούγεννα καταφθάνουν. Έρευνες έχουν δείξει ότι τις μέρες κοντά στα Χριστούγεννα και λίγο νωρίτερα, οι χωρισμοί πληθαίνουν. Θες ότι ο σύντροφός σου θέλει να περάσει μόνος τις διακοπές των Χριστουγέννων, ότι είναι βλαμμένος ας πούμε;

Όπως κι αν έχει, αυτά είναι μερικά από τα προειδοποιητικά σημάδια που σου χτυπούν το καμπανάκι ότι θα σε χωρίσει:

1. Επικοινωνείτε όλο και λιγότερο

Κάποτε τα λέγατε όλα μεταξύ σας, δεν είχε μυστικά ο ένας από τον άλλο και ήσασταν διαρκώς σε ένα κινητό να μιλάτε ή να ανταλλάσσετε μηνύματα για τα πιο χαζά πράγματα. Πλέον αυτή η επικοινωνία δεν υπάρχει. Ο σύντροφός σου έχει απομακρυνθεί κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι συζητάτε ελάχιστα. Μάλιστα αποφεύγει να ανοίξει συζήτηση μαζί σου ή δείχνει αδιάφορος για πράγματα που του λες. Πόσο πιο ξεκάθαρο να στο κάνει ότι ετοιμάζεται να ζήσει ελεύθερο πουλί;

2. Τσακώνεστε διαρκώς

Ή περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν τέλος πάντων. Όλοι είχαν να λένε πόσο ταιριαστό ζευγάρι είστε και δεν τσακώνεστε ποτέ και πλέον οι καυγάδες αποτελούν καθημερινότητα. Εάν εκείνος είναι που εκνευρίζεται με το παραμικρό και δη με πράγματα που πραγματικά δεν αξίζει να τσακωθεί κανείς, τότε κάτι τον τρώει. Προφανώς θέλει να δημιουργήσει ένταση και να δικαιολογήσει την απόφασή του να απομακρυνθεί από σένα.

3. Δεν αντέχει ο ένας τον άλλον

Κάποτε ήσασταν αχώριστοι. Και τώρα; Είστε περισσότερο χώρια παρά μαζί. Κάθε φορά που σου λέει ότι δεν παίζει να βρεθείτε, εσύ ανακουφίζεσαι γιατί ξέρεις ότι όποτε είστε μαζί ή που δε θα μιλιέστε ή που θα τσακώνεστε. Έχει χαθεί ο έρωτας και το πάθος κι αυτό μεταφράζεται σε απόμακρη στάση. Πλέον ακόμη και τα μικροελαττώματα του καθενός μοιάζουν αβάσταχτο βάρος.

Μήν χάσετε:

4. Θέλει να κάνετε αλλαγές από το πουθενά

Αλλαγές και σχέδια που δεν περιλαμβάνουν εσένα. Σου μιλάει διαρκώς για το πόσο κουρασμένος είναι και για το γεγονός ότι θέλει να αλλάξει πράγματα στη ζωή του για να σπάσει τη μονοτονία. Έλα μου που μέσα στα «πράγματα» που θέλει να αλλάξει, είσαι κι εσύ. Το ότι δε σε συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του σημαίνει ξεκάθαρα ότι δε βλέπει το μέλλον με σένα στο πλάι του.

5. Το σεξ έχει κάνει πια φτερά

Είναι ανύπαρκτο εν ολίγοις. Όχι απλά δεν υπάρχει σεξουαλική επιθυμία από μεριάς του, αλλά υπάρχουν επίσης και δικαιολογίες. «Είμαι κουρασμένος… είχα δύσκολη μέρα.. έλα, μωρέ τώρα, βαριέμαι…» Όταν ένας άντρας απαρνιέται το σεξ, τα πράγματα είναι σκούρα. Καλώς ή κακώς το σεξ είναι ένα ουσιώδες κομμάτι κάθε σχέσης. Αν δεν τα βρίσκετε εκεί λοιπόν, καλύτερα να τελειώσει η σχέση.

6. Θέλει χρόνο να «σκεφτεί»

Και στο μεσοδιάστημα να πάει με δυο-τρεις λέω εγώ. Κοίτα, όταν κάποιος ζητάει χρόνο δεν είναι πάντα για κακό, δηλαδή δε σημαίνει απαραίτητα ότι θέλει να χωρίσει. Αν όμως, έχουν προηγηθεί όλα τα παραπάνω, ο χρόνος που θέλει να περάσει μόνος του είναι ύποπτος. Χρειάζεται μία απόσταση από σένα την στιγμή που ήδη περνάτε ελάχιστο χρόνο μαζί. Αυτό πρέπει να σε αφυπνίσει λέω εγώ.

7. Ακόμη κι οι φίλοι του σε έχουν κάνει πέρα

Κάποτε οι κολλητοί του σε λάτρευαν κι έλεγαν τα καλύτερα λόγια για σένα. Είχαν γίνει και δική σου παρέα. Πλέον, ξέχνα τα αυτά. Κωστάκη, ψάχνεις και Κωστάκη δε βρίσκεις. Τα ‘κανε πλακάκια με τον κολλητό του να κόψει τα πολλά πολλά μαζί σου. Γιατί; Γιατί θα σε χωρίσει αγαπούλα μου. Αυτό το σημάδι έπρεπε να το βάλω πρώτο βασικά. Είναι αυτό που φωνάζει πιο δυνατά «έρχεται το τέλος».

8. Έχεις γενικά τη διαίσθηση

Αφού το λέει κι η καρδούλα σου, νομίζω πως τα πράγματα είναι ήδη τελειωμένα. Ό,τι κι από τα παραπάνω κι αν ισχύει, αν εσύ νιώθεις ότι αυτή η σχέση δεν έχει πλέον άλλα να σου δώσει και πως η απειλή επίκειται να εκδηλωθεί από στιγμή σε στιγμή, καλύτερα να πάρεις την πρωτοβουλία να το τελειώσεις μόνη σου. Όχι για να βγεις από πάνω, αλλά για να διατηρήσεις την αξιοπρέπειά σου.

Θεώνη Σταματοπούλου – neopolis.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!