Ο τρόπος που μιλάμε στο σύντροφό μας μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία μας ως ζευγάρι, επειδή τα λόγια που διαλέγουμε είναι μια άμεση έκφραση των συναισθημάτων μας. Αν το αναγνωρίζετε αυτό, τότε βρίσκεστε σε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση. Αν όχι, τότε βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Advertisement

1. Οι ευτυχισμένοι σύντροφοι λένε «ευχαριστώ» αντί για «συγγνώμη» Λέτε «ευχαριστώ για την κατανόηση» ή «λυπάμαι, δε μπορώ να το συζητήσω αυτό…». Όλα είναι θέμα επιλογής και αντίληψης.

Η επικέντρωση στις αξίες και τη θετική πλευρά των πραγμάτων της σχέσης θα σας κάνει να νιώσετε πιο γεμάτοι. Αν και πάντα υπάρχει χώρος για «περισσότερα» και «καλύτερα», η ευλογία δεν βρίσκεται στην υπερβολή ή την τελειότητα. Οι ευτυχισμένοι σύντροφοι είναι αρκετά σοφοί ώστε να το αναγνωρίζουν αυτό και όσα χρειάζονται είναι ακριβώς μπροστά τους.

Αν και είναι πιο εύκολο να εκφράσουμε εκτίμηση παρά να απολογούμαστε, συχνά ακολουθούμε το λάθος μονοπάτι και εκτιμάμε τους άλλους μόνο όταν τους χάσουμε. Ποτέ όμως δεν είναι αργά να αλλάξουμε! Δείχνοντας περισσότερη ευγνωμοσύνη στον/στην αγαπημένο μας, μπορεί να μας γλιτώσει από πράγματα που μπορεί να μετανιώσουμε στο μέλλον.

2. Χρησιμοποιούν το «εμείς/δικό μας» αντί για «εγώ/δικό μου» Η χρήση του πληθυντικού στο πρώτο πρόσωπο είναι σημάδι:

αποδοχής — Γνωρίζετε το σύντροφό σας και πιστεύετε ότι είναι ο κατάλληλος για εσάς. συντροφικότητα — Είστε σύντροφοι με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. αλτρουϊσμού — Είστε πρόθυμοι να δώσετε για να δεχτείτε. ανάληψης ευθύνης — συμμετέχετε και οι δύο στη σχέση και είστε εξίσου υπεύθυνοι για την επιτυχία ή την αποτυχία της.

3. Όταν ρωτούν «Πως ήταν η μέρα σου;» το εννοούν Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, αλλά όταν πραγματικά θέλετε να μάθετε για τη μέρα του συντρόφου σας, μπορούν να το καταλάβουν επειδή εκφράζετε αγάπη και ενδιαφέρον. Τα πραγματικά αισθήματα που έχετε ο ένας για τον άλλον εκφράζονται καλύτερα στα καθημερινά μικροπράγματα που κάνετε και μοιράζεστε μεταξύ σας.

Μήν χάσετε:

4. Λένε «ναι» όταν το εννοούν πραγματικά Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δε χρειάζεται να εγκρίνουν τη γνώμη του άλλου κάθε φορά. Παραδέχονται και σέβονται τις διαφορές τους και αυτό τους φέρνει πιο κοντά.

Μια σχέση με νόημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα και διαφωνεί με τον άλλον όταν εγείρουν διαφορετικές απόψεις. Ο καθένας συνειδητοποιεί ότι δε χρειάζεται κάθε φορά να συμφωνούν και αυτό δε πειράζει.

5. Λένε «θα το ξεπεράσουμε» αντί για «στα έλεγα» Σε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι δεν υπάρχει επίδειξη δύναμης, δεν υπάρχει αφεντικό ή εντολές. Η σχέση λειτουργεί ως μια ομάδα και οι σύντροφοι μοιράζονται και παίρνουν την ευθύνη για τα πάντα μαζί.

6. Πάντα λένε «καληνύχτα» Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ακολουθούν το παλιό κανόνα και δε πάνε για ύπνο αναστατωμένοι. Θα βρουν ένα τρόπο να τα βρουν μεταξύ τους πριν κοιμηθούν. Ένα απλό «καληνύχτα» προσφέρει την απαραίτητα επιβεβαίωση ότι όσα έχετε κάνει μαζί είναι πιο σημαντικά από κάθε διαφωνία.

7. Λένε «Σ” αγαπώ» κάθε μέρα Αν και πολλοί θεωρούν ότι το «Σ” αγαπώ» χάνει το νόημά του όταν εκφράζεται συχνά, μπορεί να είναι μια σπουδαία ρουτίνα που κρατάει το ζευγάρι ευτυχισμένο. Το βαθύ του νόημα όμως δε χάνεται.

8. Λένε «είμαι ευτυχισμένος/η» Η εξομολόγηση της καλής σας ψυχολογίας μέσα στη σχέση είναι ένα καλό σημάδι της εκτίμησης που θα λάβει ο σύντροφός σας. Φυσικά, ο σύντροφός σας θέλει να σας κάνει ευτυχισμένο/η. Όταν όμως το αναγνωρίζετε, ο σύντροφός σας θα νιώθει επιτυχημένος και εξίσου ευτυχισμένος. Η ευτυχία είναι μεταδοτική και η γλώσσα της αγάπης είναι η έκφρασή της.

Τα λόγια αρκούν για να χτιστεί μια δυνατή και ευτυχισμένη σχέση; Όχι φυσικά, αλλά είναι μια αρχή και ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας.

fanpage.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!