Κάποιος με κρυμμένα κίνητρα είναι πολύ πιθανό να προσπαθεί να σας βλάψει. Εάν αισθάνεστε ότι σας ελέγχει, αισθάνεστε σύγχυση ή είστε αναστατωμένοι όταν έχετε μόλις μιλήσει με το πρόσωπο που νομίζετε ότι θα μπορούσε να έχει κρυμμένα κίνητρα, έχετε πιθανώς δίκιο. Πως όως θα βεβαιωθείτε εάν όντως κάτι γκρίζο παίζει…
Παρατηρείτε κάποια ασυνήθιστη γλώσσα του σώματος και επαφής με τα μάτια.

Advertisement

Οι άνθρωποι που λένε ψέμματα έχουν κρυμμένα κίνητρα. Ένας ψεύτης θα προσπαθήσει να διατηρήσει μια πολύ σταθερή και ελαφρώς άβολη επαφή με τα μάτια γιατί πιστεύει ότι αυτό θα τον κάνει να φαίνεται αξιόπιστος.

Αν η επαφή με τα μάτια γίνεται σαν να αναγκάζεται να σας κοιτάξει ή σαν κοιτάζει προσπαθώντας πάρα πολύ για να διατηρήσει σταθερή επαφή με τα μάτια, τότε πιθανόν λέει ψέματα. Όταν ανοιγοκλείνει τα μάτια πολλές φορές είναι επίσης ένα σημάδι ότι λέει ψέματα, λες και ο ψεύτης προσπαθεί να καθαρίσει το σύννεφο πάνω από τα μάτια του, που τον εμποδίζει να δει και να πει την αλήθεια.

Έχετε αρνητικά συναισθήματα μετά την συζήτηση.

Όταν τελειώσετε την ομιλία μαζί του, αισθάνεστε απογοητευμένοι, παρεξηγημένοι και πιο μόνοι από ότι θα έπρεπε να αισθάνεστε. Ένας τρόπος για να εντοπίσετε κάποιον με κρυφά κίνητρα είναι ο τρόπος που σας κάνει να αισθάνεστε. Τα δικά σας αρνητικά συναισθήματα είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι όταν κάτι δεν αισθάνεστε καλά μέσα σας.

Θα πρέπει πάντα να εμπιστεύεστε τα συναισθήματα σας όταν πρόκειται για τα σημάδια κάποιου με κρυμμένα κίνητρα. Όταν έχετε αρνητικά συναισθήματα, είναι σημάδι ότι οι ανάγκες σας δεν ικανοποιούνται. Αναρωτηθείτε, ‘ Τι χρειάζομαι και δεν το έχω;’ και ‘Είναι αυτό το πρόσωπο που προσπαθεί να με εμποδίσει από το να πάρω ό,τι χρειάζομαι;’

Φαίνεται να θέλουν το ίδιο πράγμα πάντα.

Υπάρχει μια επιμονή σε κάποιον με κρυμμένα κίνητρα και συνεχώς μιλά για το πράγμα που προσπαθεί να σας καταφέρει να κάνετε. Νιώθετε σαν να το έχετε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές και να είστε έτοιμοι να υποχωρήσετε σε αυτά που ζητά. Μην το κάνετε. Αντίθετα, προσπαθήστε να αλλάξετε το θέμα όσες φορές χρειάζεται μέχρι να καταλάβει ότι δεν θα υποχωρήσετε.

Μήν χάσετε:

Χρησιμοποιεί τακτική για να σας πείσει.

Η ικανότητά σας για αντίσταση δοκιμάζεται όταν πιστεύετε ότι έχετε εντοπίσει κάποιον με κρυμμένα κίνητρα. Είναι σαν ένα παιχνίδι που παίζει μαζί σας και ο στόχος είναι να σας κάνει να ενεργείσετε προς όφελος του προσώπου που σας χειραγωγεί. Αρνηθείτε να το πράξετε και δώστε προσοχή στις πόσες πολλές προσπάθειες κάνει αυτό το πρόσωπο για να σας πείσει.

Η πειθώ είναι μια ικανότητα που είναι χρήσιμη σε διαπραγματεύσεις για την καλύτερη τιμή για ένα αυτοκίνητο που θέλετε να πάρετε. Δεν είναι κάτι που θέλετε να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, ειδικά αν δεν είστε καλοί στο να αντιστέκεστε στην πίεση.

Αυτή η πειθώ μπορεί να περιλαμβάνει σεξουαλικό καταναγκασμό. Σε μια μελέτη για τους άνδρες νάρκισσους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, ‘ο ναρκισσισμός αποτελεί ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που μπορεί να ενισχύσει τάσεις για σεξουαλικό εξαναγκασμό, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η ναρκισσιστική τάση ερμηνείας πραγμάτων όπως αυτοί θέλουν και χωρίς κανένα συναίσθημα για τους άλλους και με έντονη την αίσθηση του δικαιώματος.’ Μην επιτρέψετε να σας πείσουν σε κάτι που δεν θέλετε να κάνετε, συμπεριλαμβανομένου του sex.

Δεν είστε το επίκεντρο της συνομιλίας σας.

Ένα άτομο με κρυμμένα κίνητρα επικεντρώνεται μόνο στον εαυτό του. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι ‘η αποτυχία να ολοκληρώσουν συγκεκριμένα βασικά βήματα στο αποτελέσματα της διαδικασίας του σχηματισμού της ταυτότητας τους, τους προκαλεί συγκεκριμένες μορφές δυσπιστίας στον εαυτό τους και για τους άλλους, υιοθετώντας αυτό το στυλ χειραγώγησης αντί των κανονικών συναισθημάτων και τις εκφράσεις εμπιστοσύνης, σεβασμού και αμοιβαιότητας. ‘Οι άνθρωποι με κρυφά κίνητρα βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν προσωπικότητα με αντικοινωνική διαταραχή.

Μπορεί να προσποιείται ότι ενδιαφέρεται για την προσωπική σας ζωή, αλλά με κάποιο τρόπο η συζήτηση πάντα επικεντρώνεται σε αυτόν και τις ανάγκες του. Όχι μόνο τις ανάγκες του, αλλά και αυτό που χρειάζεται από εσάς για να πάρει αυτό που θέλει.

Μόλις εντοπίσετε τέτοιον άνθρωπο με κρυμμένα κίνητρα, αποφασίσετε να σταματήσετε να σχετίζεστε με αυτόν και να τον αποφύγετε, αφού δεν πρόκειται ποτέ να ακούσει τις δικές σας ανάγκες.

zachariasandfriends.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!