Δεν είναι κακό να ρίχνεις λίγο λάδι στη φωτιά!
Μία σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός και όχι μία απρόσωπη διαπροσωπική σχέση όπου η επικοινωνία γίνεται με καλούς κώδικες συμπεριφοράς. Μπορεί η ευγένεια, ο διάλογος, η κατανόηση να είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία σε μία σχέση, αλλά ο έρωτας είναι τόσο απρόβλεπτος και σου δημιουργεί τέτοια συναισθήματα που δεν μπορείς να τα ελέγξεις.

Advertisement

Φυσικά και οι καβγάδες θεωρούνται δεδομένο κομμάτι μιας σχέσης. Χωρίζει το ζευγάρι σε δύο στρατόπεδα και είναι ακριβώς αυτή η στιγμή που σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και έχεις ταχυπαλμία. Υπάρχει ένταση και suspence! Τον έχεις απέναντί σου και τον αντιμετωπίζεις. Φωνάζετε, λέτε πράγματα που ίσως να μην τα εννοείτε και όλα, εκτονώνεστε, κλαις και γενικότερα ξεσπάτε! Είναι το καθοριστικό σημάδι που αποδεικνύει ότι μία σχέση “αναπνέει”, “κινείται”.

Βέβαια δεν είναι όλοι οι καβγάδες “εποικοδομητικοί” γιατί μπορούν να γίνουν και επικίνδυνοι. Μερικές φορές ξεφεύγουν και προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για να ξεφύγεις είτε εσύ είτε το αγόρι σου και γενικότερα να χαθεί η μπάλα και να ξεπεράσετε όρια που δεν θέλατε να είχατε περάσει.

Οι καβγάδες έχουν όμως και ένα άλλο καλό. Γίνεται σαφές και ξεκάθαρο το τι ενοχλεί τον καθένα και συνήθως λειτουργεί λυτρωτικά.

Σε κάθε περίπτωση, ένας καβγάς δεν αποτελεί µόνο ένα μέσο για να εκτονώνεται η συσσωρευµένη ένταση αλλά είναι και η έσχατη λύση στην προσπάθεια για επικοινωνία.

Τι είναι ένας καβγάς με λίγα λόγια; Κωδικοποίηση συναισθημάτων όπως απογοήτευση, πικρία, θυμός που φανερώνουν ότι κάποιες ανάγκες μέσα στην σχέση δεν καλύπτονται ή κάποιες καταστάσεις δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Είναι το καμπανάκι που χτυπάει για να υπενθυμίσει στο ζευγάρι που έχει πρόβλημα, έτσι ώστε να μπορέσει να το αντιμετωπίσει. Και ίσως (λέω ίσως) έρθει ένα σημείο όπου θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις τη πραγματική αιτία που πυροδοτεί τον εκνευρισμό σου.

Δεν πειράζει και αν τσακώνεσαι με το αγόρι σου γιατί μπορεί να είναι ο ένας και μοναδικός !Διάβασε εδω πως μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να χρωματίσει τη ζωή σου;

m.followme.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!