Ποιο είναι το μυστικό μιας ευτυχισμένης σχέσης; Η επιστήμη έχει αφιερώσει δεκαετίες (αν όχι αιώνες) στο να βρει την απάντηση και αμέτρητες είναι οι μελέτες που έχουν επιδιώξει να προβλέψουν την σταθερότητα και διάρκεια μιας σχέσης. Κάποια από τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει, αναφορικά με τον ρόλο των ανδρών σε αυτήν, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δείτε, λοιπόν, ποιες είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αρετές του άντρα που κάθε γυναίκα θέλει να έχει για πάντα δίπλα της.
Αν ο άντρας σου έχει αυτές τις 8 αρετές… μην τον αφήσεις ποτέ!

Advertisement

Λέει «εμείς», όχι «εγώ»
Οι ειδικοί (του UCLA), λένε ότι οι άντρες που χρησιμοποιούν το «εμείς» όταν αναφέρονται στον γάμο τους ή ακόμα και όταν διαφωνούν σε κάτι με τη γυναίκα τους, αντί του «εγώ», αφενός τσακώνονται λιγότερο και αφετέρου συμβάλλουν στο να διατηρηθεί η σχέση τους ανέγγιχτη στον χρόνο.

Νοιάζεται για τη γυναίκα του
Σύμφωνα με μελέτη από τα Πανεπιστήμια Queensland και La Trobe της Αυστραλίας, οι γυναίκες εκτιμούν πολύ περισσότερο τους άντρες που νοιάζονται και δείχνουν ενδιαφέρον για εκείνες, παρά π.χ. τους άντρες με αψεγάδιαστη εμφάνιση.

Του αρέσει να απολαμβάνει μαζί της νέες εμπειρίες

Ο Αμερικανός μελετητής Arthur Aron, ανέπτυξε τη θεωρία του «Self-Expansion-Model» (Μοντέλο Αυτο-επέκτασης), σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι που επιδιώκουν να μαθαίνουν διαρκώς νέα πράγματα και να συμμετέχουν σε νέες εμπειρίες, καταφέρνουν έτσι όχι μόνο να βελτιώσουν τον εαυτό τους, αλλά και να μην αφήσουν ποτέ τη σχέση τους να γίνει βαρετή. Αν έχετε βρει έναν άντρα, λοιπόν, που λατρεύει να συμμετέχει διαρκώς σε νέες εμπειρίες μαζί σας… να είστε σίγουρη ότι έχετε βρει κάποιον πραγματικά ξεχωριστό!

Δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό του
Ο αλτρουισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή συντρόφου, λέει ο ψυχολόγος Daniel Farrelly από το Πανεπιστήμιο του Sunderland και εξηγεί ότι πρόκειται για ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των μακροχρόνιων σχέσεων. Οι γυναίκες, μάλιστα, λέει, περισσότερο από τους άντρες, έχουν ανάγκη από συντρόφους που δεν σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, γιατί αυτό τους δείχνει ότι πιθανότατα οι συγκεκριμένοι να γίνουν και καλοί πατεράδες.

Μήν χάσετε:

Έχει διάθεση για πολύωρες συζητήσεις

Οι άντρες δεν φημίζονται για την πολυλογία τους, ωστόσο μελέτη από το Πανεπιστήμιο North Carolina at Chapel Hill έδειξε, ότι οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους, αποζητούν σε μία μακροχρόνια σχέση, έναν σύντροφο με τον οποίον να μπορούν να κουβεντιάζουν σε βάθος για το κάθε τι.

Φροντίζει τον εαυτό του
Αυτό το ξέραμε ήδη, ωστόσο μελέτη του UCLA επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες διατηρούν πιο μακροχρόνιες και ευτυχισμένες σχέσεις με άντρες που απλά φροντίζουν την εξωτερική τους εμφάνιση (είναι δηλαδή καθαροί και περιποιημένοι) , παρά με αυτούς που δίνουν μεγάλη έμφαση στο σώμα και τους γραμμωμένους κοιλιακούς τους.

Είναι αστείος
Ισχύει, λένε οι επιστήμονες, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, ότι όλοι μας επιθυμούμε συντρόφους που να μας κάνουν να γελάμε ή με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινή αίσθηση του χιούμορ. Αν τον έχετε βρει… είστε πολύ τυχερή!

Βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού
Σε μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε το Pew Research Center πέρσι, στο ερώτημα «τι είναι σημαντικότερο για μια ευτυχισμένη σχέση» η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών απάντησε: «να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού μαζί».

Για να παραμένει υγιής μια σχέση, απαιτείται καλή αναλογία στο «δούναι» και «λαβείν». Αν έχετε, λοιπόν, στο πλευρό σας έναν άντρα με τις παραπάνω αρετές, αποδεχτείτε την καλή σας τύχη και μην τον αφήσετε να φύγει. Φροντίστε, όμως, να του δίνετε κι εσείς αυτά που χρειάζεται και μην τον θεωρείτε ποτέ δεδομένο.

Έλενα Μπούλια – mama365.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!