Η σεροτονίνη είναι αυτή η ουσία που μεταφέρει τα μηνύματα του οργανισμού, στον εγκέφαλο και το σώμα και ουσιαστικά είναι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία του.

Advertisement

Εκτός από τα οφέλη που έχει στην υγεία, μπορεί να φέρει στον άνθρωπο τα συναισθήματα της χαράς και της αυτοπεποίθησης. Σε περίπτωση λοιπόν που αισθάνεστε συνεχώς πεσμένοι και δεν έχετε διάθεση ίσως να φταίει αυτό ακριβώς, τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό σας.

Πώς μπορείτε όμως να καταλάβετε αν όντως είναι αυτός ο λόγος; Διαβάστε παρακάτω τα 9 συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη σεροτονίνης και αντιμετωπίστε το πρόβλημα.

1. Έχετε νεύρα ή νιώθετε εκνευρισμό συνεχώς: Θυμός, έντονες αλλαγές στη διάθεση ή η αίσθηση ότι έχετε φτάσει στα όρια σας.

2. Νιώθετε ότι ένα μαύρο σύννεφο σας ακολουθεί: Η κατάθλιψη μπορεί να οφείλεται στα πεσμένα επίπεδα σεροτονίνης, όμως αν νιώθετε έτσι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πρώτου αυτο-διαγνώσετε την κατάσταση σας.

3. Η σοκολάτα και το ψωμί έχουν γίνει οι καλύτεροι σας φίλοι: Είναι σαν να ψάχνετε μια “γρήγορη δόση” για να ικανοποιηθείτε.

4. Έχετε θέματα στον ύπνο σας: Η σεροτονίνη είναι συνδεδεμένη με τον καλό ύπνο. Όταν τα επίπεδα της είναι υψηλά τότε κοιμάστε σαν πουλάκι, ενώ αν είναι χαμηλά υποφέρετε από αϋπνίες.

5. Ανησυχείτε πολύ: Η χαμηλή σεροτονίνη προκαλεί άγχος, εμμονές και ξεσπάσματα θυμού.

6. Η όρεξη σας έχει αλλάξει: Μπορεί να αρχίσετε να τρώτε πάρα πολύ πιστεύοντας ότι θα νιώσετε καλύτερα ή να μην τρώτε καθόλου για τον ίδιο λόγο.

7. Κλείνεστε στο σπίτι: Αρχίζετε να μένετε περισσότερο μέσα και δεν έχετε διάθεση να δείτε φίλους ή οικογένεια.

8. Δεν προσέχετε τον εαυτό σας: Η χαμηλή σεροτονίνη επηρεάζει τον αυτοσεβασμό.

9. Οι πονοκέφαλοι σας έχουν γίνει πιο συχνοί: Όταν η σεροτονίνη δεν είναι αρκετή για τον εγκέφαλο, τότε οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες πολλαπλασιάζονται.

e-radio.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!