Έχετε χωρίσει καιρό, αλλά δεν μπορείς με τίποτα να τον ξεπεράσεις. Όλοι σου λένε να τον ξεχάσεις και να προχωρήσεις παρακάτω, αλλά εσύ δε λες να ξεκολλήσεις. Υπάρχει λόγος που χωρίσατε, το ξέρω. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που το να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου δεν είναι και τόσο κακή ιδέα. Δεν πετυχαίνει η επανασύνδεση σε όλα τα ζευγάρια, αλλά μερικές φορές ο χρόνος που μείνατε χωριστά ίσως ήταν το καλύτερο που μπορούσατε να κάνετε για να συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντική ήταν η σχέση σας τελικά.

Advertisement

Και μιας και πρόκειται περίοδος επανασυνδέσεων, αφού η Selena Gomez είναι πάλι μαζί με τον Justin Bieber, ίσως κι εσύ να βρίσκεσαι σε σκέψεις μέσα σου για το πόσο σωστό και καλό θα ήταν να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου. Πρόκειται για κάτι που όντως πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά προτού κάνεις κάποια κίνηση. Αυτά που έχεις να συλλογιστείς λοιπόν είναι η σχέση που είχατε καθώς και το πώς είναι η ζωή σου από τότε που χωρίσατε, αλλά και να αναλογιστείς τους λόγους για τους οποίους πρέπει να είστε ξανά μαζί.

Στο μεταξύ, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω σημάδια που δηλώνουν ότι είσαι έτοιμη να κάνεις comeback στον πρώην:

#1 Δεν έγινε κάποιος μεγάλος τσακωμός
Σε μια τέτοια απόφαση, παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος που χωρίσατε. Αν τελειώσατε τη σχέση σας με φωνές, υστερίες και άσχημα λόγια, τότε καλύτερα να αφήσεις στην άκρη το ενδεχόμενο της επανασύνδεσης. Αν όμως απλώς παρεξηγηθήκατε ή απομακρυνθήκατε, γιατί μπορεί να πήγε Erasmus ή να σπουδάζει σε άλλη πόλη, τότε δες το χωρισμό σας σαν ένα διάλειμμα που σας έκανε να καταλάβετε πόσο αληθινά συναισθήματα τρέφει ο ένας για τον άλλον. Αν ο χωρισμός σας έγινε έπειτα από κοινή απόφαση με ώριμο τρόπο, σας αξίζει αδιαμφισβήτητα μια δεύτερη ευκαιρία.

#2 Θέλετε και οι δύο να είστε ξανά μαζί
Αν μονάχα ο ένας από τους δύο επιμένει για επανασύνδεση, δεν είναι και πολύ καλό σημάδι. Αν ωστόσο είστε και οι δύο ανοιχτοί και ειλικρινείς και θέλετε να λύσετε τα προβλήματα που είχατε, αξίζει την προσπάθεια! Αν πάλι μόνο σε σένα λείπει η σχέση σας, τότε σταμάτα να το προσπαθείς. Δε θα λειτουργήσει.

#3 Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε
Εάν εσύ και το αγόρι σου χωρίσατε πριν από δύο μέρες π.χ., τότε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα βρείτε. Στην περίπτωση όμως που έχετε χωρίσει για αρκετούς μήνες και η σκέψη του συνεχίζει να ταλανίζει το μυαλό και την καρδιά σου, μπορείς να προσπαθήσεις να τον προσεγγίσεις εκ νέου. Εφόσον είχες όλο αυτόν τον καιρό να αξιολογήσεις τη σχέση σας και εξακολουθείς να τον θες το ίδιο, ο πρώην σου πρέπει να γίνει ξανά νυν!

Μήν χάσετε:

#4 Έχετε βγει και οι δύο και με άλλους
Αν εσύ κι ο πρώην σου, όσο διάστημα ήσασταν χώρια, βγαίνατε με άλλους, αλλά παρόλα αυτά σκέφτεστε ακόμη ο ένας τον άλλον, τότε μπορείτε να δώσετε στη σχέση σας μια δεύτερη ευκαιρία. Κι όλο αυτό γιατί μπήκατε σε μια διαδικασία σύγκρισης και ίσως να εκτιμήσατε περισσότερο όσα μοιραστήκατε μαζί και θέλετε να τα έχετε ξανά.

#5 Περνούσατε καλά μαζί
Σε έκανε πραγματικά χαρούμενη; Αν η απάντηση είναι θετική, προσπάθησε να τα βρεις μαζί του. Αν είχατε μονίμως προβλήματα και σε πλήγωνε συχνά, τότε ποιος ο λόγος να είσαι με κάποιον που σε στεναχωρεί; Η επανασύνδεση μπορεί να πετύχει μόνο αν πιστεύεις ότι μπορεί να πάει καλά το μεταξύ σας, όπως τότε. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, μην τα περιπλέκεις κι άλλο στο κεφάλι σου…

#6 Δεν έχεις σταματήσει να τον σκέφτεσαι
Έχεις όλη την ώρα στο μυαλό σου τον πρώην σου; Οκ, είναι φυσιολογικό. Πιθανότατα σημαίνει ότι σου λείπει πραγματικά και θέλεις να προσπαθήσετε ξανά. Μην ντρέπεσαι να το παραδεχτείς! Προσπάθησε να τον προσεγγίσεις και να κανονίσετε για να βρεθείτε, ώστε να τσεκάρεις αν βρίσκεται και εκείνος στην ίδια φάση με εσένα, δηλαδή να σε σκέφτεται συνέχεια.

#7 Έχεις μάθει να στηρίζεσαι στον εαυτό σου
Ανεξάρτητα από τι προκάλεσε τον χωρισμό, ήταν δύσκολο για σένα. Όσο ήσουν ελεύθερη έμαθες πως είναι να είσαι μόνη σου, να φροντίζεις τον εαυτό σου και να μην εξαρτάται η ευτυχία σου από κάποιον άλλον. Αν τα κατάφερες αυτά, τότε ναι, μπορείς να δοκιμάσεις ξανά μία σοβαρή σχέση. Αν όμως θέλεις να τα βρεις με τον πρώην σου, γιατί δεν αντέχεις τη μοναξιά, τότε απλά… όχι, ξέχασε το!

#8 Έχετε παραμείνει φίλοι
Αν δεν τρέφεις κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα για εκείνον και διατηρήσατε τυπικές, φιλικές σχέσεις, είναι ένα καλό σημάδι! Ίσως αξίζετε μια ακόμη προσπάθεια να δείτε πώς θα πάει. Δε λέω ότι θα είναι η τέλεια σχέση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το ότι θέλατε κι οι δύο να κρατήσετε επαφή, δε σημαίνει κάτι;

Κλεοπάτρα Μπράιτ – neopolis.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!