Γράφει ο Nick Murdoch

Advertisement

Σε ένα χωρισμό ψάχνουμε να βρούμε πάντα ποιός φταίει. Εγώ δεν ήμουν η εξαίρεση και ούτε ήθελα να είμαι, το μόνο που ήθελα να μάθω είναι το γιατί με έδιωξες απο τη ζωή σου. Ήθελα να μάθω, ρωτούσα τον εαυτό μου ψάχνοντας φτωχές απαντήσεις, γιατί αυτό και γιατί εκείνο, ρωτούσα κάτι σημέρα και μέχρι το τέλος της ημέρας κατηγορούσα εμένα.

Είναι εύκολο να κατηγορείς το είναι σου όταν έχει κριθεί λίγο, φτωχό, ανεπαρκές για να καλύψει τις ανάγκες του συντρόφου σου, λέω απο μέσα μου, και φυσάω τον καπνό απο το τσιγάρο που καπνίζω, εκείνος εμφανίζει τη μορφή σου στο σκοτάδι και διαλύεται γελώντας.

Είναι εύκολο να θάβεις όσο εύκολο είναι να θερίζεις όταν έρθει η ώρα σου, γιατί χρόνος είναι και περνάει, δεν κάνει εκπτώσεις ποτέ, έχει υπομονή που εσύ δεν έχεις, δεν σταματάει σε λύπες και χαρές, δεν υπολογίζει συναισθήματα. Βλέπεις, το ταξίδι δεν θα σταματήσει όσο και αν το θέλεις, κυλάει όπως το νερό και παρασέρνει όπως ο χείμαρος ό,τι βρεί στο πέρασμά του.

Μήν χάσετε:

Πίστεψε με, έκανα ό,τι περνούσε απο το χέρι μου για να μη σε χάσω μα απέτυχα, ηττήθηκα σε ένα παιχνίδι που ήταν ήδη χαμένο, δεν το ήξερα αλλά πίστεψε με, το έμαθα τώρα πια καλά.

Τα συναισθήματα μου διαλύθηκαν σε έναν τοίχο που έγραφε το όνομά σου, με ράγισες, με έριξες και εγώ έπεσα, βαρύ το τίμημα που πληρώνει ο ένας που αγάπησε, που πίστεψε, που ποντάρισε τα πάντα και τα έχασε.

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, κάποτε σου είπα πως στις πιο δύσκολες στιγμές συμβαίνουν τα μεγαλύτερα θαύματα. Εκεί, στο γύρισμα της παλλίροιας θα με βρείς, σε κοιτάω στα μάτια και ξέρω τώρα πια, πως το γιατί δεν με νοιάζει, ποτέ δεν με ένοιαξε και ποτέ δεν θα με νοιάξει.

Σηκώθηκα και το κεφάλι μου δεν θα κοιτάξει ξανά κάτω, βλέπεις είχα μέσα μου αξιοπρέπεια, αξιοπρέπεια φτιαγμένη απο ατσάλι που δεν σπάει απο απάτες φτιαγμένες απο ψέμα και λάσπη.

Φεύγω, δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα, αυτά είναι για τους αδύναμους και εγώ δεν είμαι μήτε σκοπεύω να γίνω, οχι όσο το ταξίδι συνεχίζε.

Και η λύτρωση είναι πιο κοντά όσο απομακρύνομαι απο εσένα.

Γράφει ο Nick Murdoch – loveletters.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!