Ο Δημήτρης κράτησε αρχικά τις αποστάσεις ασφαλείας, το ένα μέτρο μακριά της, το μισό, τους δεκαπέντε πόντους… Και κάπως έτσι, χωρίς να το καταλάβει, έφτασε στο ένα χιλιοστό και μετά στο μηδέν. Στο μηδέν, νιώθεις ρίγος στη ραχοκοκαλιά. Είναι αυτό που ονομάζουμε «μαγνητικός έρωτας».

Advertisement

Παραλλαγή της πολικότητας, «της αμοιβαίας έλξης του θετικού και του αρνητικού» για τη συγγραφέα Πενέλοπε Φιτζέραλντ, γι’ αυτό και εξηγήθηκε αυτό το είδος έρωτα με την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού.

Mε την ανακάλυψη και της ραδιενέργειας, ξέρουμε και κάτι άλλο. Η πολικότητα στα ανθρώπινα σώματα δημιουργεί μαγνητικά, ραδιενεργά κύματα που προέρχονται από τα μάτια, τον νου και ολόκληρο το σώμα. Καθώς κάποιος σας καρφώνει έντονα, σας δίνει ρεύμα, ενέργεια, γι’ αυτό και ο πονοκέφαλος στο τέλος της βραδιάς.

Όταν κάποιος σας σκέφτεται έντονα, στέλνει κύματα με τον εγκέφαλό σας, γι’ αυτό και η τηλεπάθεια που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους με μαγνητικό έρωτα.

Όταν λάμπει όταν σας βλέπει, ακτινοβολεί το σώμα του για να σας ηλεκτρίσει. Κι όταν τα κύματα που εκπέμπει ο πομπός βρίσκουν τον εγκέφαλο του δέκτη, αυτή ακριβώς τη στιγμή γεννιέται το πάθος.

Το love center στον εγκέφαλο μπορεί να ανοίξει και με κύματα, πριν καν τη σωματική επαφή, ενώ μια απλή αγκαλιά στο μαγνητικό έρωτα μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρική εκκένωση και υπερδιέγερση του νωτιαίου μυελού (τα ρίγη στη σπονδυλική στήλη). Γι’ αυτό σας απαντoύσα τόσα χρόνια στα mail όπου μιλούσατε για κάποιον για τον οποίο νιώθετε απίστευτη έλξη κι αν σας θέλει ότι δεν μπορώ να βοηθήσω, γιατί ξέρω μόνο το στόρι, τι σου είπε, τι της είπες, κι όχι τη δόνηση που υπάρχει μεταξύ σας.

Κατά το heartbreak του μαγνητικού έρωτα καίγονται λαμπιόνια – το μυαλό σου. Τότε που έφυγε η Κάτια απ’ το νησί, ο Δημήτρης ορκίζεται ότι άκουσε ένα «μπαμ» στο κεφάλι του. Και τον πιστεύω, γιατί τον ίδιο θόρυβο είχε ακούσει ο παιδικός μου φίλος όταν έφυγε το μεγάλο του πάθος.

Μήν χάσετε:

Θυμάμαι ούρλιαξε, κράτησε το κεφάλι του ανάμεσα στις παλάμες του κι έπεσε στα γόνατα. Είχα πιάσει το τηλέφωνο για να καλέσω ασθενοφόρο, «κάηκαν οι ασφάλειες» μουρμούρισε καθώς συνήλθε, δεν θα το ξεχάσω. Και για τους επόμενους μήνες μόνο ψιθύριζε και δεν είχε ζωή μέσα του, ακτινοβολία.

Τέτοιο heartbreak είχε κι ο Δημήτρης τότε που έδιωξε την Κάτια φωνάζοντάς την «καριόλα» κι εκείνη επέστρεψε στον Assman, από εκείνα που για καιρό δεν μπορείς να πεις αν είσαι ζωντανός ή νεκρός. Αλλά, να πάρει, όπως κατέληξε ο παιδικός μου φίλος μετά από εκείνη του την εμπειρία, «τι θα ήταν ο έρωτας, αν δεν μπορούσε και να μας εξοντώσει». Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο μαγνητικός έρωτας είναι μόνο σεξουαλική έλξη αλλά…

Για να σου έχουν σπάσει την καρδιά σημαίνει ότι κάποτε την κέρδισαν. (Γι’ αυτό δεν απαντούσα σε κατεβατά mail που έβγαζαν άχρηστους πρώην.) Όχι ότι πιστεύω στον ρομαντικό έρωτα, για μένα είναι μια φούσκα, κοιτάξτε ρομαντικούς έρωτες χρόνια αργότερα και εξηγείστε μου εσείς πού πήγε όλη αυτή η απίστευτη αγάπη.

Ο ρομαντισμός δεν με άγγιξε ποτέ και ως φιλοσοφία, δεν γίνεται το συναίσθημα να είναι πιο σημαντικό απ’ την ευφυΐα.

Πιστεύω στον μαγνητικό έρωτα και στον συντροφικό και ότι ο μαγνητικός οδηγεί σοφότερα στον συντροφικό – όχι ο ρομαντικός. Σήμερα, που το αισθησιακό προηγείται του αισθηματικού, ο έρωτας απελευθερώθηκε απ’ το δράμα, οπότε μπορούμε να τον δούμε σαν αυτό που είναι. Έλξη – απώθηση, δράση- αντίδραση. Κι ο μαγνητικός, «στοιχειώδης φυσική ανόμοιων ατόμων», σύμφωνα με τον Μαντεγκάτσα.

Όταν φιλήθηκαν τα δυο ανόμοια, η Καριόλα έσπασε στον αέρα κι ο Ubersexual τερμάτισε τις διαπραγματεύσεις μέσα του. Ήταν πια θέμα χρόνου να διαλύσουν τις ζωές τους για να είναι ξανά μαζί.

Μήπως όλοι δεν θα ξανακάναμε τα ίδια λάθη; Μήπως είχαμε επιλογή στον μαγνητικό έρωτα; Είμαστε μόνο κάτι ανόητες εξισώσεις φυσικής και χημείας. «Και η ψυχή;», θα μου πείτε.

m.lifo.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!