Μα, τόσο όμορφη και ελεύθερη; Γιατί; Πόσοι άνθρωποι δεν έχουμε κληθεί να δώσουμε εξηγήσεις για την επιλογή μας να μην έχουμε σχέση. Ναι, επιλογή. Και ας πιστεύουν πολλοί ότι θέλουμε να έχουμε ταίρι , αλλά δε μας θέλει κανείς. (!)

Η ερώτηση αυτή απορρέει από τη γενικότερη πεποίθηση ότι το κύριο μέλημά μας είναι να βρούμε ένα ταίρι για συντροφική σχέση. Από μία παράλογη αντίληψη ότι κύριο μέλημά μας στη ζωή είναι να ψάχνουμε σύντροφο γιατί αλλιώς ευτυχισμένοι δε μπορούμε να είμαστε.

Advertisement

Από νωρίς γαλουχούμαστε με την πεποίθηση ότι πρέπει να βρούμε το ‘’άλλο μας μισό’’ για να ολοκληρωθούμε ως υπάρξεις. Η πατριαρχική κοινωνία, φυσικά, ήθελε να εμφυσήσει (στις γυναίκες κυρίως), την πίστη ότι η αξία τους απορρέει από την ύπαρξη ενός άνδρα στη ζωή τους.

Οι άνθρωποι που επιλέγουν να είναι ελεύθεροι, δεν αισθάνονται ότι χρειάζονται ένα άλλο άτομο για να αισθάνονται ολοκληρωμένοι. Είναι ήδη. Δεν επιθυμούν να εξαρτούν τη διάθεσή τους από τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα ενός άλλου ατόμου (θα με πάρει τηλέφωνο, θα πάμε διακοπές, με θέλει ακόμα ή όχι).

Μήν χάσετε:

Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να είναι μόνοι, παρά να βολευτούν σε φτηνά κρεβάτια ή ψεύτικες συντροφιές. Υπάρχουν άτομα που δεν επιθυμούν να εξαρτώνται, σωματικά ή συναισθηματικά, από κανένα. Θέλουν να αναπτύξουν σχέση όταν την έχουν πραγματική ανάγκη και όχι επειδή τους επιβάλλουν οι άλλοι.

Υπάρχουμε και εμείς που προτιμούμε να διαβάζουμε, να μελετάμε, να αγωνιζόμαστε για την προσωπική μας καλυτέρευση από το να κλαίμε ολημερίς και ολονυχτίς για αμόρε.

Υπάρχουμε και εμείς που αγωνιζόμαστε για να γίνουμε σήμερα καλύτεροι από αυτό που ήμασταν χθες και όχι για να μας προσέξει κάποιος. Είμαστε και εμείς που δε θέλουμε να δίνουμε εύκολα ευκαιρίες στους άλλους να μας κάνουν να κλαίμε. Γιατί είμαστε πάνω από όλα ελεύθεροι.

Το να μένεις μόνος , δεν είναι δυστυχία, ούτε μοναξιά. Είναι μία πολύτιμη ευκαιρία να μάθεις τον εαυτό σου, να αγωνιστείς για να βελτιώσεις λάθη και ατέλειες. Να γίνεις ένας άνθρωπος χωρίς απωθημένα και παράπονα. Να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, ώστε να δοθείς καλύτερα σε εκείνη τη σωστή γνωριμία που θα φέρει μπροστά σου η ζωή!

Είμαι νέα κοπέλα, ελεύθερη. Και περήφανη. Και ολοκληρωμένη.©Μαρία Σκαμπαρδώνη – healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!