Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Advertisement

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίφημη έναρξη του Breakfast at Tiffany’s , με την ανεπανάληπτη Audrey Hepburn να περπατά περήφανα μέσα στο υπέροχο μαύρο φόρεμά της, ατενίζοντας την βιτρίνα του Tίφανις;

Η Hepburn , κατά τη γνώμη μου, είναι μία από τις σημαντικότερες γυναίκες που πέρασαν από την ανθρωπότητα. Δεν ήταν μόνο το στυλ της που ήταν και είναι παροιμιώδους κομψότητας, δεν ήταν μόνο η υποκριτική της δεινότητα ή η αψεγάδιαστη εξωτερική της εμφάνιση.

Ήταν –για εμένα τουλάχιστον- πέντε οι σημαντικοί λόγοι ,για τους οποίους θέλω να γράψω με μεγάλη χαρά, δικαιολογώντας την πίστη μου αυτή.

Διότι έδειξε ότι η ομορφιά δε συνδέεται με την αισχρότητα: Αυτό είναι, πράγματι, ένα μάθημα που μπορούσαν να πάρουν από εκείνη πολλές διάσημες σταρ του σήμερα, οι οποίες στηρίζοντας στην ανούσια προβολή για λίγα παραπάνω λεπτά δόξας: δε χρειάζεται να δείχνεις όλο το σώμα σου γυμνό για να γίνεις ποθητός. Η αληθινή γυναίκα είναι εκείνη που εμπνέει τη διάθεση στους άλλους να θέλουν να την εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τη μαγεία της.

Διότι δεν παραμέλησε ποτέ τον εσωτερικό της κόσμο: Γιατί δεν επαναπαύτηκε στην ομορφιά της , δείχνοντας σε όλο τον κόσμο, σε κάθε γυναίκα, πως ένα ενδιαφέρον φόρεμα δε θα μπορούσε ποτέ να καταστήσει μία γυναίκα ενδιαφέρουσα, αν δεν είναι και η ίδια ήδη. Αποδεικνύοντας πως η κομψότητα μπορεί να αποκτηθεί, η έλλειψη πνεύματος και εσωτερικού κόσμου ίσως και ποτέ.

Μήν χάσετε:

Διότι παρότι η ίδια θεωρείται σύμβολο ομορφιάς, εκείνη θεωρούσε πως η πραγματική ομορφιάς της γυναίκας αντανακλάται στο πρόσωπό της. Τολμηρή, ευφυής, πνευματώδης, θαρραλέα. Όπως θα έπρεπε να είναι η κάθε γυναίκα.

Διότι πίστευε πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η περίφημη φράση της ‘’Nothing is impossible. Even the word itself says I’m possible!’’ , θα ενδυναμώνει πάντοτε τον κάθε άνθρωπο που θεωρεί τον εαυτό του ανίκανο για το οτιδήποτε.

Γιατί η αγάπη καθοδήγησε όλη της τη ζωή: Η ίδια έλεγε πως γεννήθηκε πως με μία τεράστια ανάγκη να παίρνει και να δίνει αγάπη.

Γιατί ο ανθρωπισμός αποτέλεσε ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή της: Γιατί αξία στον άνθρωπο δε δίνει ούτε η δόξα ,ούτε ο πλούτος αλλά η προσφορά στο συνάνθρωπο. Και αυτό απέδειξε και η ίδια, αφού υπηρέτησε ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως στη UNISEF ,με ένα πλούσιο ανθρωπιστικό έργο για το οποίο και τιμήθηκε.

Σπουδαίο ένας άνθρωπος να μην παρασύρεται από τον εφήμερο πλούτο ή τις μάταιες δόξες, αλλά να αγωνιά για το καλό των συνανθρώπων τους, ειδικότερα εκείνων στους οποίους η ζωή δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Πραγματικά, ένας θρύλος..Αθάνατη…

Μαρία Σκαμπαρδώνη – healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!