Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν ένα ζευγάρι στο διαζύγιο. Ανάμεσα στους πιο συνήθεις η απιστία και η έλλειψη επικοινωνία/ ασυμφωνία μεταξύ των συζύγων. Τα σημάδια που λένε ότι ένας γάμος έχει «κακά θεμέλια» ή περνάει κρίση είναι, επίσης, συχνά εμφανή, τόσο από το ζευγάρι το ίδιο όσο και από τους γύρω.

Advertisement

Αλλά δεν είναι όλα πάντα όπως δείχνουν! Διάφορες στατιστικές έρχονται να μας δώσουν στοιχεία που λένε ότι υπάρχουν σημάδια λιγότερο εμφανή – έως και απίστευτα- που δείχνουν ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ένα γάμος να καταλήξει σε διαζύγιο. Να, ποια είναι αυτά:

1-Όταν μια μέλλουσα νύφη έχει αμφιβολίες πριν από τον γάμο της, τότε οι πιθανότητες να πάρει διαζύγιο με τον γαμπρό μετά είναι διπλάσιες απ’ ό,τι αν δεν είχε! Το περίεργο είναι ότι δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους άντρες: αν έχουν αμφιβολίες πριν τον γάμο, δεν είναι αυξημένες οι πιθανότητες για διαζύγιο μετά!

2-Αν παντρευτείτε πολύ νέοι – ή μετά τα 32. Το να παντρευτείς νωρίς αυξάνει πολύ τις πιθανότητες για διαζύγιο μέχρι τα 40. Και αυτό γιατί όπως εξηγούν οι ειδικοί, «10 με 15 χρόνια μετά τον γάμο σε νεαρή ηλικία δεν είσαι πια το ίδιο άτομο!». Ωστόσο, νέα έρευνα απέδειξε ότι και τα ζευγάρια που παντρεύονται μετά τα 32 έχουν αυξήσει το ποσοστό των διαζυγίων – γιατί θέλουν να έχουν την ανεξαρτησία τους.

3- Αν αποκτήσετε δυο κόρες. Σύμφωνα με μια έρευνα του Columbia University, τα ζευγάρια που αποκτούν κόρες έχουν πιθανότητα διαζυγίου στο 43%, ενώ αν έχουν αποκτήσει αγόρια 37%. Και αυτό γιατί η έρευνα αποδεικνύει ότι οι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερο για την οικογενειακή ζωή όταν αποκτούν αγόρια.

4-Αν υπάρχει διαζύγιο στην οικογένεια. Παιδιά διαζευγμένων γονέων εμφανίζουν σε ποσοστό 41% την πιθανότητα να κάνουν το ίδιο! Πόσω μάλλον, αν οι γονείς τους έχουν ξαναπαντρευτεί.

5-Γονείς με υπερκινητικά παιδιά εμφανίζουν πιθανότητες διαζυγίου, σε ποσοστό 23%, πριν το παιδί κλείσει τα 8.

6-Τα χρέη. Αν συσσωρευτούν χρέη σε μια οικογένεια και το ζευγάρι δυσκολεύεται να τα αποπληρώσει, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες διαζυγίου (έως και 45%).

Μήν χάσετε:

7-Όταν ο ένας σύντροφος σ’ ένα γάμο είναι καπνιστής και ο άλλος όχι, τότε υπάρχουν υψηλά ποσοστά διαζυγίου!

8- Αν το πρώτο παιδί γεννηθεί σε λιγότερο από 8 μήνες από τον γάμο! Κοινώς, αν παντρευτήκατε άρον- άρον επειδή μείνατε έγκυος, τότε έχετε πιθανότητες σε ποσοστό 24% να χωρίσετε.

9- Αν συγκατοικήσατε πριν το γάμο! Ναι, όλοι συμφωνούν ότι η συμβίωση πριν από το γάμο βοηθά το ζευγάρι, ωστόσο έρχεται μια έρευνα να ισχυριστεί το αντίθετο: ότι οι πιθανότητες διαζυγίου για ένα ζευγάρι που ζούσε μαζί πριν το γάμο είναι 12% μεγαλύτερες από εκείνες του ζευγαριού που μετακόμισε στο ίδιο σπίτι μετά τον γάμο!

10-Όταν η γυναίκα βγάζει περισσότερα λεφτά από τον άντρα ή όταν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από τον άντρα.

joytv.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!