Καθώς ο άντρας μαθαίνει να σέβεται τα δικαιώματα της γυναίκας θεωρώντας την ισότιμη στη σχέση, θα κερδίζει όλο και μεγαλύτερη εκτίμηση από κείνη γι’ αυτά που της δίνει. Για να σεβαστεί τα δικαιώματα της γυναίκας, ο άντρας πρέπει πρώτα να δεχτεί τις διαφορές της. Έχει το δι­καίωμα να μην είναι τέλεια και πολλές φορές να αντιδρά με υπερβολή, χωρίς αυτό να σημαίνει για κείνον ιδιαίτερη προ­σβολή. Να τη σέβεται σημαίνει να την κάνει να ξέρει ότι θα έχει άνεση κάθε φορά που θα νιώθει καταβεβλημένη ή μπερδε­μένη κι ότι, όταν της συμβαίνει αυτό, αξίζει τη βοήθεια του.

Advertisement

Ο σεβασμός στα δικαιώματά της απαιτεί να την συμπερι­λαμβάνει σε όλες τις αποφάσεις οι οποίες με οποιονδήποτε τρό­πο θα μπορούσαν να την επηρεάσουν. Όταν εκείνος παίρνει μια απόφοση, πρέπει να την κάνει συμμέτοχο. Μπορεί να ρωτήσει απλά: -Εχεις καμιά αντίρρηση;·, ή -βα ήθελα να…, πώς αισθάνεσαι γι αυτό;-, ή -Νομίζω ότι θα ‘πρεπε να—, τι θα ‘θελες εσύ;”.

Κάθε φορά που υπάρχει διαφωνία, από σεβασμό για τη σύντροφό του πρέπει εκείνος να παραδεχτεί την ανάγκη να συνεχίσουν τη συζήτησή τους μέχρι να βρουν μια ικανοποιητική λύση.

Σέβομαι μια γυναίκα, σημαίνει διαθέτω χρόνο για να γνωρίσω τις ιδιαίτερες ανάγκες της όσο καλύτερα μπορώ.

Σέβομαι μια γυναίκα, σημαίνει επίσης να τη βοηθώ να εκπληρώσει τα όνειρα και τις ιδέες της. Από σεβασμό, ο άντρας παραδέχεται και βοηθάει τη γυναίκα να καταλάβει την αξία, την ιδιαιτερότητά της και το δικαίωμά της να επιβεβαιώνει τον εαυτό της και τα συναισθήματά της.

Μια από τις σημαντικότερες ανάγκες της γυναίκας είναι να νιώθει ξεχωριστή. Το να κάνει κανείς μια γυναίκα να νιώθει πως είναι ξεχωριστή, είναι η ουσία του ειδυλλίου. Για παρά­δειγμα, όταν ο άντρας, επιστρέφοντας σπίτι, προσφέρει στη γυναίκα του ένα λουλούδι, η κίνηση αυτή είναι ένδειξη σεβασμού και τιμής στη θηλυκότητα της.

Μήν χάσετε:

Η δέσμευση και η σεξουαλική αποκλειστικότητα είναι μάλλον ο πιο δυναμικός και βασικός τρόπος για να εκφράσει ένας άντρας το σεβασμό του για τη θηλυκότητα της γυναίκας. Η δέ­σμευση είναι μια απόδειξη για τη γυναίκα ότι για εκείνον είναι ξεχωριστή. Η σεξουαλική αποκλειστικότητα διασφαλίζει ότι και οι δύο μαζί συνεχίζουν να μοιράζονται κάτι το ξεχωριστό και το πολύτιμο.

Σαν ανταπόδοση γι’ αυτόν το σεβασμό, η γυναίκα θα μπο­ρεί να χαλαρώσει. Δεν θα νιώθει υποχρεωμένη να αποδεικνύει ότι είναι ισότιμη, αλλά αυτόματα θα αισθάνεται άνετα μαζί του. Δεν θα ασχολείται με το εάν εκτιμούν αυτά που κάνει, αλλά θα μπορεί να συγκεντρωθεί στο να εκτιμήσει και να λογαριάζει τον άντρα της για όλα όσα κάνει για να είναι η ζωή και των δυο ευκολότερη. Όταν εξυπηρετεί τον άντρα της, δεν θα είναι χωρίς όρους – κάθε προσφορά της σε εκείνον θα είναι μια έκφραση της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης της.

Εκτιμώ έναν άντρα, σημαίνει για τη γυναίκα να κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει τη ζωή του ευκολότερη. Δημιουργεί ένα ήρεμο και όμορφο περιβάλλον όπου εκείνος νιώθει σημαντικός, αξιόλογος, ιδιαίτερος και ικανός να την κάνει ευτυχισμένη.

Όταν μια γυναίκα εκτιμάει έναν άντρα, τον επιθυμεί σεξουαλικά και ξοδεύει χρόνο για να γίνει ελκυστική για εκείνον. Κατά κάποιον τρόπο, του φέρεται σαν να είναι κάποιος ιππότης προσκεκλημένος στο αρχοντικό της.

Παίρνοντας εκτίμηση, η γυναίκα μεθοδεύει τα συναισθήματά της, όταν αυτό είναι δυνατό, για να είναι κεφάτη για εκείνον. Προσπαθεί να εκφράζει τα αρνητικά συναισθήματα και τις ανάγκες της προτού εδραιωθεί η μνησικακία. Η εκτίμηση την ωθεί να του εξηγεί ότι δεν φταίει εκείνος που είναι εκνευρισμένη ή εξαντλημένη. Η εκτίμηση για έναν άντρα είναι επίσης η πηγαία χαρά που νιώθει μια γυναίκα γιατί ο άντρας αυτός υπάρχει στη ζωή της.

boro.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!