Κάποτε ο συγγραφέας Στήβεν Λέβιν έθεσε την εξής ερώτηση: “Αν είχατε μόνο μια ώρα ζωής και μπορούσατε να κάνετε μόνο ένα τηλεφώνημα, ποιον θα παίρνατε, τι θα του λέγατε και τι στο καλό περιμένετε για να το κάνετε;”. Όντως, πολύ σημαντική ερώτηση!

Advertisement

Ποιος ξέρει τι περιμένουμε; Ίσως να θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ζήσουμε για πάντα ή ότι “κάποια μέρα” θα βρούμε την ευκαιρία να πούμε στους ανθρώπους που αγαπάμε πόσο πολύ τους αγαπάμε. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε πάρα πολύ.

Μήν χάσετε:

Η μοίρα έφερε έτσι τα πράγματα ώστε να γράφω αυτή τη στρατηγική ανήμερα των γενεθλίων της γιαγιάς μου. Μετά από μερικές ώρες, ο πατέρας μου κι εγώ θα πάμε να επισκεφθούμε τον τάφο της. Πέθανε πριν από δυο χρόνια περίπου. Προτού φύγει για πάντα, έγινε φανερό πόσο σημαντικό ήταν για την ίδια να μάθει όλη της η οικογένεια πόσο πολύ τους αγαπούσε. Αυτό με βοηθά να θυμάμαι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένω. Τώρα είναι η στιγμή για να δώσετε στους ανθρώπους σας να καταλάβουν πόσο πολύ νοιάζεστε γι’ αυτούς.

Μπορείτε να εκφράσετε την αγάπη σας όταν βρίσκεστε πρόσωπο με πρόσωπο ή ακόμα και στο τηλέφωνο. Αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι έφτασαν στο τέλος μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης και ο συνομιλητής τους τους είπε: “Σου τηλεφώνησα απλώς για να σου πω πόσο πολύ σε αγαπάω!”. Μπορεί να μείνετε έκπληκτοι, αλλά δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε άλλο στον κόσμο που να σημαίνει τόσα πολλά για κάποιον. Δε θα άρεσε και σ’ εσάς να σας πουν κάτι τέτοιο;

Αν είστε πολύ ντροπαλοί για να κάνετε ένα τέτοιο τηλεφώνημα, γράψτε ένα ζεστό, γεμάτο αγάπη γράμμα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπορεί να ανακαλύψετε ότι το να δίνετε στους άλλους να καταλάβουν πόσο πολύ τους αγαπάτε μπορεί να γίνει ένα καθημερινό κομμάτι της ζωής σας. Και, φυσικά, μόλις τα καταφέρετε, μην εκπλαγείτε όταν δείτε ότι γίνεστε κι οι ίδιοι αποδέκτες περισσότερης αγάπης ως αποτέλεσμα αυτής σας της συμπεριφοράς.

Από το βιβλίο “Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα… γιατί όλα είναι μικροπράγματα”
του Richard Carlson
Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

anewlife.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!