Κι όμως, όπως εσείς έτσι και εκείνος σκέφτεται διάφορα για σας, αλλά δεν τολμάει να τα ξεστομίσει!

Advertisement

Οι άνδρες τείνουν να είναι πιο συγκρατημένοι και πιο φειδωλοί στα λόγια από τις γυναίκες. Θέλουν τον χρόνο τους να σκεφτούν αν πραγματικά αισθάνονται κάτι, αν είναι σίγουροι για εσάς ή για το επόμενο βήμα τους στη σχέση σας.

Από την άλλη, οι γυναίκες βοντοφωνάζουνε τον έρωτα τους δεξιά και αριστερά, σχεδιάζουνε το μέλλον, οραματίζονται εκείνον να παίζει με τα παιδιά τους και γενικότερα φτιάχνουνε πολλά και διάφορα χολιγουντιανά σενάρια. Για να δούμε, όμως, τι σκέφτεται πραγματικά εκείνος την ώρα που εμείς έχουμε ήδη οργανώσει το πρώτο πάρτυ γενεθλίων της κόρης μας!

«Δεν θέλω να περνάω πολύ χρόνο με την οικογένειά σου»
Δε νομίζουμε πως ένας άνδρας θέλει να δημιουργήσει τόσο στενούς δεσμούς με την οικογένεια της καλής του, διότι ξέρει πως κάποια στιγμή όλο αυτό θα του βγει σε κακό! Η ελληνική οικογένεια έχει μία ιδιομορφία· ενώ μπορεί, αρχικά, να φαίνεται ονειρεμένη σαν την οικογένεια στη διαφήμιση του Βιτάμ, είναι τόσο συντηρητική και παρωχημένη που δεν ανέχεται να της αλλάζουν τις καθιερωμένες της καταστάσεις.

Παραδείγματος χάριν, η ελληνική οικογένεια πάντα θα μουρμουρίζει σιωπηλά πως η κόρη της συγκατοικεί με το φίλο της χωρίς να είναι παντρεμένοι ή θα σχολιάζει το πόσο ανώτερη είναι εκείνη κοινωνικά, πνευματικά ή εμφανισιακά από εκείνον. Όλα αυτά ο άνδρας τα γνωρίζει και γι’ αυτό δεν θέλει πολλές επαφές με τους γονείς της κοπέλας του. Προσπαθεί να διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ ώστε να μη βρεθεί ποτέ σε θέση άμυνας απέναντι στη μητέρα της κοπέλας, η οποία τυχαία θα πετάξει στο τραπέζι την κουβέντα περί γάμου, επισημαίνοντας τις ηλικίες τους, τα χρόνια που περνάνε, τη γειτόνισσα που παντρεύτηκε νωρίς και άλλα.

«Δεν ξέρω τι πραγματικά θέλω να κάνω στη ζωή μου»
Μπορεί εσείς να τον γνωρίσατε δικηγόρο ή πολιτικό μηχανικό και να θαυμάζετε την επαγγελματική του δραστηριότητα και κατάρτιση, αλλά εκείνος δεν είναι απόλυτα σίγουρος πως θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα για όλη του τη ζωή. Συνήθως, όσο πιο ψηλά βρίσκεται στην ιεραρχία τόσο πιο ανασφαλής γίνεται, καθώς οι ευθύνες του μεγαλώνουν, ο προσωπικός του χρόνος περιορίζεται και η κοινωνική του ζωή σχεδόν εξαφανίζεται. Υπάρχουν στιγμές στο γραφείο του που μπορεί να σκέφτεται πως θέλει να μεταναστεύσει σ’ άλλη χώρα και να ξεκινήσει μία καινούργια ζωή δίχως άγχος και υποχρεώσεις. Ακόμη και η σκέψη να πάει στο χωριό του μόνιμα και όλη μέρα να φυτεύει στον κήπο ή να δημιουργήσει μία φάρμα, δεν του φαίνεται άσχημη. Αλλά πού να την ξεστομίσει; Γνωρίζει καλά πως εσείς τον ερωτευτήκατε με όλο το πακέτο και φοβάται ν’ αποκαλύψει μία τόσο μεγάλη αλήθεια, σκεπτόμενος την αντίδρασή σας και τη στάση σας. Δεν ξέρει αν θα τον ακολουθούσατε σε κάτι τόσο τρελό και θα δραπετεύατε μαζί του, οπότε προτιμά να το αφήσει στη σφαίρα της φαντασίας του και μόνο.

Μήν χάσετε:

«Δεν είμαι και πολύ σίγουρος για μας»
Κοιτάξτε, υπάρχουν και αβέβαιες στιγμές σε μία σχέση. Δεν μπορούν όλα να’ ναι μονίμως ρόδινα. Θα έρθουν τσακωμοί, θα νιώσετε προδομένη, απογοητευμένη από εκείνον και όπως κάθε σωστή γυναίκα, θα αισθανθείτε απόλυτα μόνη σε όλον αυτόν τον Γολγοθά και θα πείτε στον εαυτό σας πως δεν είναι τελικά αυτός ο σωστός άνδρας για εσάς. Βέβαια, μετά από όλο αυτό το μελόδραμα, τα κλάματα και τις φωνές, θα τα ξαναβρείτε με το φίλο σας και θα ξεχάσετε τα πάντα, ξεκινώντας πάλι τις ονειροπολήσεις και τα μελλοντικά σχέδια. Ναι, σας έχουμε νέα: οι άνδρες δεν είναι έτσι. Θα γίνει ο τσακωμός και έπειτα θα ξεκινήσουν να έχουν πολλές αμφιβολίες για τη σχέση σας. Δεν μπορούν να το ξεπεράσουν τόσο εύκολα και γρήγορα, με αποτέλεσμα να μένουν πολύ παραπάνω στον καβγά, ανασύροντας ταυτόχρονα παλαιότερα παρόμοια σκηνικά και καταλήγοντας πως τα πράγματα δεν είναι αυτά που φαίνονται. Δυστυχώς, όλο αυτό το δράμα θα το κουβαλάνε μαζί τους για αρκετό καιρό και εσείς δε θα γνωρίζετε τίποτα.

«Δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος με την εμφάνισή μου»
Σπάνια ένας άνδρας θα παραδεχτεί πως δεν του αρέσει ο εαυτός του. Ακόμα κι αν έχει πάρει κιλά, του έχουν πέσει τα μαλλιά ή αρχίζει και βγάζει τις πρώτες του ρυτίδες, δεν υπάρχει περίπτωση να σας πει κουβέντα. Δεν μπορεί να δείξει την πικρία του και το κόμπλεξ του μπροστά σας, καθώς πιστεύει πως θα αλλάξει η εικόνα σας για αυτόν και μετά θα παρατηρείτε διαρκώς τις ατέλειές του. Προτιμά να κοιτιέται στον καθρέφτη και να κατσουφιάζει μόνος του, παρά να σας ανοίξει συζήτηση για το ποιο σαμπουάν για την τριχοφυΐα να πάρει ή για το ποια δίαιτα θεωρείτε εσείς την πιο αποτελεσματική. Είναι μύθος πως οι άνδρες δεν ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα. Ασχολούνται, απλώς δεν τα παραδέχονται ποτέ και σε κάνεναν, ίσως μόνο σε κάποιον φίλο τους που έχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με αυτούς.

«Έχω οικονομικό πρόβλημα»
Η ανδρική υπερηφάνεια δεν ξεπερνιέται με τίποτα! Ποιος άνδρας θα παραδεχτεί στην κοπέλα του πως δεν έχει τα χρήματα για να βγούνε έξω, για να πάνε ένα ταξίδι ή απλά για να την κεράσει έναν καφέ; Κι όμως, αυτό συμβαίνει και οι άνδρες έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δεν αντέχει το «είναι» τους να μην είναι οικονομικά ανεξάρτητοι ή να μπορούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω στη σχέση τους. Δυστυχώς, οι γυναίκες έχουνε την τάση να ζητάνε πολύ παραπάνω από αυτά που μπορούν να δώσουν οι άνδρες σ’ αυτές. Οι απαιτήσεις τους είναι πολύ πιο υψηλές και γι’ αυτό οι άνδρες κρατάνε για τον εαυτό τους τέτοιου είδους προβλήματα.

«Δεν μπορώ να πω εγώ πρώτος το ”σ’ αγαπώ”»
Οι μεγαλεπήβολες φράσεις είναι σίγουρα γυναικείο προνόμιο. Οι γυναίκες είναι πιο ανοικτές και έτοιμες να υποστηρίξουν κάτι τόσο σημαντικό και βαρύ όπως το «σ’ αγαπώ». Γι’ αυτό, συνήθως είναι εκείνες που το λένε πρώτα και ακολουθεί το ξερό «κι εγώ» από την ανδρική πλευρά. Μην σας θορυβήσει κάτι τέτοιο. Το γεγονός πως δεν το λένε πρώτοι, δε σημαίνει πως δεν το αισθάνονται κιόλας. Απλώς, χρειάζονται λίγη παραπάνω πίεση, λίγο περισσότερο χρόνο για να βρουν το θάρρος να σας κοιτάξουν στα μάτια και να σας ανοίξουν την καρδιά τους. Θυμηθείτε πως είναι πολύ περισσότερο ανασφαλείς από εσάς και έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων τους. Τους φαίνεται πολύ πιο εύκολο να απαντήσουν σε κάτι που είναι ήδη ειπωμένο από εσάς, παρά να ξεκινήσουν μία τέτοια κουβέντα οι ίδιοι.

«Είμαι τόσο ερωτευμένος μαζί σου»
Σας κοιτάει και λιώνει; Βλέπετε πως τα μάτια του λάμπουν κάθε φορά που διασταυρώνονται τα βλέμματά σας κι όμως πάλι δε λέει κουβέντα; Αχ, έτσι είναι τα αγοράκια! Πρέπει να μάθετε να διαβάζετε τα μάτια τους, καθώς ντρέπονται τρομερά να πουν αυτό που πραγματικά αισθάνονται. Νομίζουν πως είναι μυστικό το γεγονός πως είναι βαθιά ερωτευμένοι μαζί σας, θέλουν να περνάνε χρόνο μαζί σας και να μοιράζονται την καθημερινότητά τους. Οι φίλοι τους το βλέπουν, οι δικοί σας το ίδιο και ακόμα και σεις μπορείτε να διαπιστώσετε την αλλαγή στη συμπεριφορά του. Οι άνδρες δείχνουν την αγάπη τους με το δικό τους τρόπο, με ένα χάδι, με μία αγκαλιά ή μία χειρονομία. Δεν πειράζει. Εσείς πια το ξέρετε! Ας είναι αυτό το μικρό τους μυστικό!

«Σκέφτομαι σοβαρά για μας»
Όσο δύσκολο είναι να πει πως έχει ξενερώσει με κάτι, τόσο δύσκολο είναι να παραδεχτεί πως βρήκε τη γυναίκα της ζωής του και πως θέλει να προχωρήσει μαζί της. Εδώ δε μιλάμε για ένα απλό «σ’ αγαπώ» ούτε για την επιβεβαίωση του αμφίδρομου έρωτά σας, αλλά για το γεγονός πως ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας, σκέφτεται σοβαρά να περάσει την υπόλοιπη ζωή του με σας. Σίγουρα, δεν μπορείτε να το ψυχανεμιστείτε, ούτε να το πάρετε μυρωδιά όταν εκείνος συνεχίζει τη ζωή του κανονικά και δεν κάνει τη μεγάλη κίνηση. Όμως, στη ζωή ενός άνδρα, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα που αισθάνεται έτοιμος να κάνει οικογένεια και παιδιά και το μόνο που αναζητά είναι τη σωστή σύντροφο. Αν αυτό είναι που έχει στο νου του για σας, τότε αρχίστε να παρατηρείτε εάν σας αφήνει πολλά υπονοούμενα για το μέλλον, αν σας εντάσσει στα δικά του σχέδια ή αν ακόμα κανονίζει ταξίδια ή μιλά για πράγματα που θα γίνουν πολύ πολύ αργότερα.

astropedia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!