Χωρίσατε, μα όλα τα σημάδια σας λένε ότι πρέπει να δοκιμάσετε ακόμα μια φορά;

Advertisement

Δεν είναι εύκολο πράγμα να αποφασίσεις πως μια σχέση που τελείωσε αξίζει δεύτερη ευκαιρία. Σίγουρα, όταν ο χωρισμός είναι ακόμα φρέσκος, μπορεί να το σκέφτεσαι συνέχεια, αλλά με τόσα έντονα κι αντικρουόμενα αισθήματα, είναι η πλέον ακατάλληλη στιγμή. Τι συμβαίνει όμως όταν έχετε ξεπεράσει και οι δυο τον χωρισμό σας, και τα σημάδια σας λένε ότι αξίζει να δοκιμάσετε ακόμα μια φορά;

Είσαι έτοιμη/ος να προσπαθήσεις, σοβαρά αυτή τη φορά
Κανείς δεν είπε ότι θα τα ξαναβρείτε και θα επιστρέψετε αμέσως στην παλιά σας ευτυχία. Πρέπει να προετοιμαστείς να αντιμετωπίσεις άβολες σιωπές, παρεξηγήσεις, μεγάλες κουβέντες και πρέπει να θέσετε ξανά τα όριά σας. Αν είστε και οι δυο σας σίγουροι ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε, τα πράγματα θα πάνε καλά.

Έχεις αποδεχτεί τον/την πρώην σου
Το να ξαναμπαίνεις σε μια σχέση που τελείωσε πιστεύοντας ότι αυτή τη φορά θα καταφέρεις να πείσεις τον/την πρώην σου να αλλάξει για ?σένα είναι εντελώς εγωιστικό—και πολύ ανώριμο. Οι σωστές σχέσεις έχουν να κάνουν με την αποδοχή και την υποστήριξη.

Μήν χάσετε:

Θες να το κάνεις για το δικό σας καλό
λό
Μετάφραση: Δεν σου μπήκε η ιδέα απλά και μόνο επειδή γονείς και φίλοι αντιμετώπισαν τον χωρισμό σας με τέτοιο σοκ και σου έκαναν πλύση εγκεφάλου ότι έχασες το μεγαλύτερο κελεπούρι στον κόσμο. Αν θες να ξαναπροσπαθήσετε, πρέπει να σκέφτεσαι μόνο εσάς τους δύο.

Πρέπει να το δεις ρεαλιστικά
Μάθατε και οι δύο το μάθημά σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τον δεύτερο γύρο; Καλώς. Αρκεί να μην περιμένετε ξαφνικά η σχέση σας να μεταμορφωθεί σε ένα παραμύθι. Θα υπάρχουν ακόμα προβλήματα που θα χρειάζονται λύση—ακόμα κι αν έχετε συζητήσει διεξοδικά τους λόγους που σας έκαναν να χωρίσετε εξαρχής.

Είστε και οι δύο ξεκάθαροι με αυτά που θέλετε
Έχετε κάτσει κάτω να συζητήσετε, και βγάλατε χωρίς ντροπή και χωρίς ψέματα τα εσώψυχά σας. Μιλήσατε για αυτά που θέλετε και οι δύο από μια σχέση, επειδή ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορείτε να λειτουργήσετε μαζί χωρίς να είστε ξεκάθαροι. Αν, λοιπόν, μιλήσατε και νιώθετε πως μπορείτε και οι δύο να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του άλλου, τότε εμείς σας ευχόμαστε καλό ξεκίνημα…

in2life.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!